sameček ve vyhnanctví
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: MYSLIVECKÁ 590 V.p.PRADĚDEM
- Kontaktovat uživatele:
sameček ve vyhnanctví
ahoj
narodilo se nám miminko a tak jsme dali samečka zvláště do druhé klece aby samičku opět neoplodnil.Jak dlouho ho tam máme držet aby to bylo bezpečné a nedošlo k zpáření? Pavel
narodilo se nám miminko a tak jsme dali samečka zvláště do druhé klece aby samičku opět neoplodnil.Jak dlouho ho tam máme držet aby to bylo bezpečné a nedošlo k zpáření? Pavel
-
- Stříbrný uživatel
Ahoj,
říká se,že 4-6 dní,ale stačí kouknout,jestli je samička ´uzavřená´ ,jinak bych nechala těch 6 dní,ale možná napíše někdo zkušenější :wink:
říká se,že 4-6 dní,ale stačí kouknout,jestli je samička ´uzavřená´ ,jinak bych nechala těch 6 dní,ale možná napíše někdo zkušenější :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
Aby si samicka odpocinula nechala bych ho oddelenho do odstavu miminka, jinak ji samec za mesic muze nakryt znova.. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo on je strasnej proutnik :lol: u te druhe se mu mimca jeste nepovedly, i kdyz se parili taky kazdy mesic.. :P
-
- Stříbrný uživatel
boruvka311 napsal:Jo on je strasnej proutnik :lol: u te druhe se mu mimca jeste nepovedly, i kdyz se parili taky kazdy mesic.. :P
je to chlap :lol: já teda mám jen jednoho proutníka,jinak Ti zbylí dva jako by věděli ( nebo je samičky nenechají :lol: ) a stačilo jim to jen párkrát.
Ale u těch prvorodiček je oddělím do odstavu minimálně,aby si holky odpočaly.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja po vicecetnem vrhu oddeluji az po druhem porodu,zkousim jestli si to samicka sama neurovna... :wink: ..chudak ja uz ji dva dny pozorovala, uz na me byla namichnuta :oops: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
Já právě tím,že to mají napoprvé,tak se bojím,aby to zvládly holky :)
Já jsem taky byla po porodu ráda,že mám oddech :lol: :oops:
Ale na druhou stranu je pravda,že jsem vždy chtěla vidět,jak se starají oba dva-přece jen mi přijde i vůči samečkovi nefér,že musí pryč :(
Tak uvidím,podle toho,jaké ty porody budou.Moc děkuji,jsem ráda za každý zkušený názor :wink:
Já jsem taky byla po porodu ráda,že mám oddech :lol: :oops:
Ale na druhou stranu je pravda,že jsem vždy chtěla vidět,jak se starají oba dva-přece jen mi přijde i vůči samečkovi nefér,že musí pryč :(
Tak uvidím,podle toho,jaké ty porody budou.Moc děkuji,jsem ráda za každý zkušený názor :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono ne vzdy samicka zabrezne hned po porodu, samec nekdy skace, ale ona ho proste nepusti :wink: , ale to se mi stalo jen jednou, takze vetsinou pak stejne oddeluju :lol: ..
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
hlavně pokud chcete, aby si samička odpočinula, musíte jí oddělit před porodem ;-)
-
- Stříbrný uživatel
jo,jasně-kdyby rodila v noci a já vstala ráno a dala ho pryč,tak už může být pozdě :idea: :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
může být pozdě hned po porodu :-) oni jsou někteří opravdu rychly :-)
-
- Stříbrný uživatel
Ako u mňa to bolo tak, že samička porodila....ani som o tom nevedela. Odrazu som si všimla, že je na neho agresívna a nechce ho pustiť do domčeku....takže samček sa k nej ani nepokúšal dobiť. Tak mi ho bolo ľúto. Ale potom sa ukľudnila a pustila samčeka sa kuknúť na malé. Ja som ich rozdelila ...na dva dni, ako bolo mi ich strašne ľúto. Tak hovorím nenechám ich trápiť....to som nevidela....samček ani nechcel plodiť ďalšie potomstvo, ale zato samička....vkuse za ním behala a otrčila mu chvost, že je pripravená. Ja som neverila vlastným očiam, ja tu obviňujem môjho malého samčeka, že ...a nakoniec ona mi urobí podraz :D . Tak nastal zasa oddelený výlet. Ale boli viac menej pri sebe len...nemohli šantiť. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo. Já je rozdělila na 3 měsíce. Kimi měla po odstavu 2 mládat zase další 4. Tak jsem je rozdělila a jak to dopadlo. Sameček mi Kimi tak škaredě pokousal, že jsem ráda že to vůbec přežila. Nevím co je lepší rozdělit je a potom čekat jestli se spolu znovu snesou nebo mít mladé často po sobě. Nevím jsem z toho na rozpacích. Stejně si to budeš muset rozhodnout sama a uvidíš co se osvědčí. Ale nemusí to tak byýt u všech činčilek. Náš druhý páreček ani na den nerozděluju a malé byli znovu asi za půl roku.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”