Jsou vhodné na páření?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Jsou vhodné na páření?
Ahoj všichni.
Asi mám problém.... Charlie se nechce nechat zkrotit. Jak mi Alice napsala do mailu, zdá se jí Charlie nepodařený a není dobrý do chovu a měl by být chován samotný.. Je fakt, že neustále štěká a že Rozárka, která je celá po něm, dělá úplně to samý. Nevím, zda by nebylo lepší je dát pryč, někomu, kdo chce mít jen jednu činčilu. Rozárka na mě včera prskala a štěkala, pořád si nezvykla. Cipísek (2. z mláďat) byl úplně jinej. Možná bude fakt lepší,když je dám do rukou někomu, kdo se jim bude věnovat jako jedinci. Místo nich holt seženu pro Casynu staršího samce a pro Luckyho, kterýho si přivezu od Janči malou samičku... Ale stejně mi to asi utrhne srdce... :cry:
Asi mám problém.... Charlie se nechce nechat zkrotit. Jak mi Alice napsala do mailu, zdá se jí Charlie nepodařený a není dobrý do chovu a měl by být chován samotný.. Je fakt, že neustále štěká a že Rozárka, která je celá po něm, dělá úplně to samý. Nevím, zda by nebylo lepší je dát pryč, někomu, kdo chce mít jen jednu činčilu. Rozárka na mě včera prskala a štěkala, pořád si nezvykla. Cipísek (2. z mláďat) byl úplně jinej. Možná bude fakt lepší,když je dám do rukou někomu, kdo se jim bude věnovat jako jedinci. Místo nich holt seženu pro Casynu staršího samce a pro Luckyho, kterýho si přivezu od Janči malou samičku... Ale stejně mi to asi utrhne srdce... :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Liliana napsal:To je mi líto :cry: A myslíš, že se to fakt nespraví?? Aspoň Rozárka :(
a nebue pak smutná i Casy?? Jako když na sebe byli zvyklí??
Charlieho mám 3/4 roku a Rozárka je stará 3 měsíce - beze změn...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
tak to je opravdu smutný!!!! :cry: nevím co bys měla dělat!
možná bude lepší je dát pryč!
ale bude to hodně těžký!!!!
možná bude lepší je dát pryč!
ale bude to hodně těžký!!!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
nemusi sa chovat samostatne ,len by sa nemal parit.Moze byt v klietke s inym samcom aby mal spolocnost.Ale nedoporucujem parit koli povahe a velkosti.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bude to hodně bolet,ale najdu vhodný domov pro moje zlatíčka. Vždycky jsem měla zvířata po párech (samice + samec) a budu v tom pokračovat... :(
-
- Stříbrný uživatel
camilla napsal:bude to hodně bolet,ale najdu vhodný domov pro moje zlatíčka. Vždycky jsem měla zvířata po párech (samice + samec) a budu v tom pokračovat... :(
tak přeju hodně štěstí a ať to moc nebolí..když je budeš dávat pryč! :cry:
Taky přeju hodně síly a činčilkám hezký nový domov :cry: .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou je, kdo si ho vezme. Když ho dáš Camillo někomu známému a budeš ho moci navštěvovat(nebo mít aspoň zprávy), tak se to dá zvládnout, ne? Nebo Alice říkala, že si přeci můžeš nechat. Vyřazení z chovu neznamená dát ho pryč z domu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Terezka napsal:Otázkou je, kdo si ho vezme. Když ho dáš Camillo někomu známému a budeš ho moci navštěvovat(nebo mít aspoň zprávy), tak se to dá zvládnout, ne? Nebo Alice říkala, že si přeci můžeš nechat. Vyřazení z chovu neznamená dát ho pryč z domu.
Presne tak.ja mam tiez doma zvierata ktore niesu vhodne do chovu ale nechcela som ich dat prec.Ziju v klietke po doch ale ako samicka a samicka a samec + samec aby sa neparili. Ako domaci milacikovia su skveli :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Oba moji kluci byli vyřazeni z chovu, protože byli nejagresivnější. O Lumpíkovi chovatel dokonce řekl, že takového divocha ještě neměl. Ale nešlo o zlobu, jen o (pro velkochov) nezvladatelný temperament. Ani na chvíli jsem nelitovala, že mám právě je. Jde o prostředí, do jakého se takové činčilky dostanou a když je to pro ně to pravé ořechové, nikdo si pak ani nevzpomene, že mohli skončit jako zlí agresivní myšáci.
Hodně štěstí při hledání nového domova. Ten nápad s někým hodně blízko je moc dobrý :)
Hodně štěstí při hledání nového domova. Ten nápad s někým hodně blízko je moc dobrý :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:cry: dneska ráno jsem se s oběma rozloučila. Budou sice v dobrých rukách, ale hrozně to bolí. Casy vůbec nechápala, co děláme, než jsem odešla do práce, tak jsem jí viděla, jak ještě pořád sedí na poličce a má hlavu natoučenou tak, jako by opravdu nechápala. Kdybych si Charlieho a Rozárku nechala, jejich mláďata by asi jejich povahy dědila. Možná mě za to tady někteří odsoudí, ale věřte, že kdybych nebyla teď v práci a byla doma, brečím jak želva.. A až přijdu z práce, tak určitě budu.. Udělala jsem to pro jejich dobro. Už taky jenom kvůli psum, ti dva se neustále lekali, když jeden z nich prošel kolem klece... :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Alice napsal:Terezka napsal:Otázkou je, kdo si ho vezme. Když ho dáš Camillo někomu známému a budeš ho moci navštěvovat(nebo mít aspoň zprávy), tak se to dá zvládnout, ne? Nebo Alice říkala, že si přeci můžeš nechat. Vyřazení z chovu neznamená dát ho pryč z domu.
Presne tak.ja mam tiez doma zvierata ktore niesu vhodne do chovu ale nechcela som ich dat prec.Ziju v klietke po doch ale ako samicka a samicka a samec + samec aby sa neparili. Ako domaci milacikovia su skveli :D
musela bych je mít po jednom, teď bohužel už nemám prostředky na to, abych stavěla nové klece. Charlie půjde do rodinny ke starším lidem, kterým činča umřela stářím.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nebuď smutná!
Je to moc krásné, že jsi jim našla domov u hodných lidí.
Všichni budou v pohodě, věřím tomu :wink: .
Je to moc krásné, že jsi jim našla domov u hodných lidí.
Všichni budou v pohodě, věřím tomu :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
je strašné a bolestivé že ti to rve srdce, ale zároveň tě musí hřát myšlenka, že je u hodných lidí(Charlie) a že i Rozárka si najde nového a hodného majitele! :wink:
Hodně štestí k překonání této nepříjemné události
přeje Artur a Khelis
P.S:a pozdravuj své činčilky!
Hodně štestí k překonání této nepříjemné události
přeje Artur a Khelis
P.S:a pozdravuj své činčilky!
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”