Miminka z Jiren
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: okr. České Budějovice
Re: Miminka z Jiren
gratuluju.jsou moc krásný :D a bude se těšit na fotečky tich dalších miminek
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: středočeský kraj
jéé takových krásných miminek !! Moc gratulujeme :-) jsou úžasní!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Synáček Ashley je úžasný! :*
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
Gratulujeme ,hezký mimča :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak fotečka bude ještě muset počkat :( samička nam 2 dne 2 miminka pokousala, jedna má celou tvářičku a neustále má zalepené očičko, tak jí to vymejvámě. Druh má též zalepené jedno očičko a pokousanou pusinku. Ta dost ubrala na váze, tak dokrmujeme, nejspíš nemůže pít jak jí to bolí :(
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To je mi líto :( Hlavně aby přibírali. Určitě to udělala samička? Nemohli se prát o cecíky? Teď je kojí a vše v pořádku? Očíčko 3x denně jemně očisti tampónkem namočeným v převařené vodě a kápni Ophtalmoseptonex. Na rány je dobré aloe, buď šťáva z rostliny nebo sprej.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
bobánci :( tak to držím palečky, aby to mimi zvládla [-o< [-o<
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za rady. Očičko vymejváme opthalem. Já přesně nevím, jestli to byl samička. Ale ty 2 jsou ošklivě pokousané. Mohlo se stát cokoli. Aloe skusime děuji. Oni jim to dost mokvá, tak to vždy vymyjeme čistou vodou, aby se rozpustili stroupky....přibrali asi 2 gramíky, akorát ta jedna klesla, proto jí dokrmuji.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ophtalmoseptonex je lepší, je protizánětlivý. Ophtal je oční voda, spíše na nečistoty a na opravdu lehké záněty. Jestli jim rány mokvají, zkus to očistit, ale jen lehce a namazat Framykoinem. Aloe dávat mezi čistěním. Jestli s váhou klesla raději dokrmuj než se jí udělá líp. Držím palce.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
To je mi líto s mimči a jak píše minlub, ošetřuj je nadále a to ubírající na váze dokrmuj. Pozoruj mamču při kojení a jestli je neklidná a kouše mimča, tak mrkni na její cecíky po kojení pokud je má všechny funkční podle počtu mladých a při rozkousání je taky ošetři mastí. Jestliže se mimina kousají navzájem při kojení a samička tak nemá klid, musíš mimča u kojení střídat a postupně přikrmovat. Hlavně nejvíc by mělo pít to slabší váhy. Ostatní nakrmené by mohl zatím zahřívat taťka pokud není teď ve společné kleci. Některá mamina má taky ráda klid při kojení a dává to dost najevo při přiblížení samečka tím, že zakusuje mladé a ty pak nemají možnost klidného dostatečného nakrmení když rovnou neodhání samce od mladých ze strachu o ně. Držím palce ať se vše uklidní do normálu brzkým zahojením.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Bobci malý, držíme palce, ať to zvládnete.
Jinak na rány fakt Aloe a nebo heřmánkový odvar, na očka Opthalmoseptonex (to, co píše Monča) >:*B
Myslíma na vás. :*
Jinak na rány fakt Aloe a nebo heřmánkový odvar, na očka Opthalmoseptonex (to, co píše Monča) >:*B
Myslíma na vás. :*
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ted odhalila pricinu, neni to mamina, ktera je pokousala ale ty dve holky so kousou navzajem. Co s tim ted? Mam jednu oddelit a dat ji k jine samici. Mam tu jednu s mecicnm samecekem, tak by ji mohla prijmout.
Uz maji pokousane cele tvaricky a pusinku, jedna ma neco s pacinkou.... :(
Uz maji pokousane cele tvaricky a pusinku, jedna ma neco s pacinkou.... :(
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se pořád koušou, odděl je. Pokud máš u sebe celý pár, jedno mimi nech s maminou a druhé s tátou. To u táty budeš muset dokrmovat.
K jiné samičce ne. Miminka se můžou dát k jiné buď do tří dnů od porodu (po třech dnech už má tolik funkčních cecíků co miminek) nebo po odstavu. Tohle mimi je ale už moc velké, tak bys musela jedině k samičce po odstavu jejích miminek.
K jiné samičce ne. Miminka se můžou dát k jiné buď do tří dnů od porodu (po třech dnech už má tolik funkčních cecíků co miminek) nebo po odstavu. Tohle mimi je ale už moc velké, tak bys musela jedině k samičce po odstavu jejích miminek.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koušou se popřád a už to mají fakt ošklivě do masa. Otec je už dávno oddělený, takže to nemohu a miminka k odtavu ještě nemám. Takže ted nevim co s tim....
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak tu co krmíš odstav zvlášť, nepřestanou se rvát. Je už měsíční, při pravidelném krmení a péči to zvládne. Nejlépe by bylo k nějaké malé samičce, to ale asi nemáš.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já bych je oddělila a u maminy střídala.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je jí týden. Snažím se jí dokrmovat, ale moc nechce, tak jen po troškách. Už se o ní ani mama nezajima, sedi dole v klubicku :(
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To je mi líto :( to už je bohužel špatné a máma to vycítila :(
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vzala sem si jí kuličku k sobě. Dala jsem jí do krabičky s láhví s teplou vodou, spinká u u ní a vypadá spokojeně. Jak často bych jí měla dokrmovat?
Děkuju za rady
Děkuju za rady
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Teď ze začátku po 2h ve dne v noci. kolik toho vypije? Po krmení lehce promnout bříško kvůli trávení.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: středočeský kraj
držíme palečky!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Také držím palce!! Je to moc smutné :(
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to smutný, ale nezvdávej to!
Takhle mi Miko zavrhla Epose - narodil se jako drobek a nikdo mu nedával moc šancí - byl semnou v obýváku (přestěhovala jsem ho do menší klece), hřál se u termosky a dokrmovala jsem ho když jsem mohla, spinkal semnou pod dekou.
Přes den jsem ho dokrmovala cca po 2 hodinách a jelikož jsem nespavec, tak jsem jela i večer. Cca po 3 hodinách.
A největší zásluhu na tom, že Epos přežil má Minlub, bez ní bych byla v háji :)
Dnes Epos našel fajn domov - je sice menší, ale o to větší mazel :)
Držím ti palce :*
Takhle mi Miko zavrhla Epose - narodil se jako drobek a nikdo mu nedával moc šancí - byl semnou v obýváku (přestěhovala jsem ho do menší klece), hřál se u termosky a dokrmovala jsem ho když jsem mohla, spinkal semnou pod dekou.
Přes den jsem ho dokrmovala cca po 2 hodinách a jelikož jsem nespavec, tak jsem jela i večer. Cca po 3 hodinách.
A největší zásluhu na tom, že Epos přežil má Minlub, bez ní bych byla v háji :)
Dnes Epos našel fajn domov - je sice menší, ale o to větší mazel :)
Držím ti palce :*
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak tu máme první miminka v roce 2013 :)
Dne 8.3. 2013 se samičce Snow (pink white) a samečkovi Donatello (medium tan) se narodili trojčátka. Holčičky white tan?, případně mě opravte :) s váhami 45g, 42g a 30 g. Pár hodin po porodu se samičce narodilo ještě jedno miminko, které ihned zemřelo (nemělo dovyvinuté nožičky :(
Ten samí den, o cca 2 hodiny později, se narodil samičce Charlotte (ebony violet) a samečkovi Tedovi (extra dark ebony AVC?) sameček Extra/dark ebony violet velvet AVC s porodní váhou 60 gramů :)
Miminka u bílé samičky se začali dost prát, utlačovali to nejmenší a vzhledem k tomu, že samička byla dost vysílená, jsem největší samičku z trojčátek dala k violetce. Samička miminko adoptovala bez problému a miminka se mají k světu :)
Dne 8.3. 2013 se samičce Snow (pink white) a samečkovi Donatello (medium tan) se narodili trojčátka. Holčičky white tan?, případně mě opravte :) s váhami 45g, 42g a 30 g. Pár hodin po porodu se samičce narodilo ještě jedno miminko, které ihned zemřelo (nemělo dovyvinuté nožičky :(
Ten samí den, o cca 2 hodiny později, se narodil samičce Charlotte (ebony violet) a samečkovi Tedovi (extra dark ebony AVC?) sameček Extra/dark ebony violet velvet AVC s porodní váhou 60 gramů :)
Miminka u bílé samičky se začali dost prát, utlačovali to nejmenší a vzhledem k tomu, že samička byla dost vysílená, jsem největší samičku z trojčátek dala k violetce. Samička miminko adoptovala bez problému a miminka se mají k světu :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Gratulujeme :)