Blond ebony
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: BLANSKO
- Kontaktovat uživatele:
Blond ebony
¨mám jednu otázku co je vlastně blond ebony?když vidím fotku blond ebony tak mě to připadne jako light beige ebony(homo)!!
je i blond ebonek čokoláda (homo beige)?
:D
je i blond ebonek čokoláda (homo beige)?
:D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Blond ebonek je homo beige ebony. Poznáš to podle očí. Oči mají stejně jako homo beige světle červený a chlup je po celý delce stejný.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a to se nerozlišuje na light-extra dark? :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nn. taky nerozlišuješ homo beige a ani homo ebony :-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt§...díky 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
prepacte trochu od veci ale na fotke ma inila plavajuci korok ???
-
- Zlatý uživatel
MŮZA napsal:a to se nerozlišuje na light-extra dark? :lol:
Záleží na chovateli.Jsou i tací,kteří blond ebonky rozlišují na light-extra dark podle tmavosti bříška.
Blond ebony,EC, Tan Violet
Měla bych pár dotazů k mutacím které mi nějak nejsou jasné.
Našla jsem tu že BLOND EBONY je Homo Beige Ebony.Je tedy blond ebony i Ligt TAN?Připadají mi stejné.A pokud ne,jak rozeznám blond ebony od mutací TAN?Podle rodičů?
EC-ebony carrier-ebony je přece dominantní mutace,tak jak může mít činčilka ebony gen?To je jako u violeta že pak budu mít ebonky až v druhé generaci?
A jak poznám že má činčilka Violet gen?Nebo že je Violet?Třeba rozdíl mezi Beige Ebony Violet a Beige Ebony VC.
Moc děkuji,opravdu mi to nejde do hlavy a nikde jsem to tu nenašla.
Našla jsem tu že BLOND EBONY je Homo Beige Ebony.Je tedy blond ebony i Ligt TAN?Připadají mi stejné.A pokud ne,jak rozeznám blond ebony od mutací TAN?Podle rodičů?
EC-ebony carrier-ebony je přece dominantní mutace,tak jak může mít činčilka ebony gen?To je jako u violeta že pak budu mít ebonky až v druhé generaci?
A jak poznám že má činčilka Violet gen?Nebo že je Violet?Třeba rozdíl mezi Beige Ebony Violet a Beige Ebony VC.
Moc děkuji,opravdu mi to nejde do hlavy a nikde jsem to tu nenašla.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
1. Blond ebony je miminko po 2 tanech (nebo tan x pink white, tan x beige,...) - je světlejší než klasická béžová, ale nemá bílé bříško. Může mít celou škálu ebony až po blond čoko. Light tan neni blond ebony - blonďatá light tan je jako homo beige, jen nemá bílé bříško.
2. Gen ebony existuje i přesto že to je dominantní mutace. Už se v mnoha chovech stalo, že se po standard EC x standard EC narodil medium ebonek. Jinak řečeno, když se ti narodí po ebony rodičovi standard, má stejnou genetickou výbavu jako light ebony.
3. Violet gen má každé mládě po rodiči violet x jakákoli mutace. POkud máš činčilku s genem violet a dáš ji do páru s činčinčilkou bez genu narodí se miminko s 50% violet genu.
Tyhle složitější mutace si musíš nastudovat na kvalitních fotkách, abys viděla jejich rozdíly. Nejlepší, kdyby ses dostala do chovu a mohla to vidět naživo...
light tan:
light tan violet:
2. Gen ebony existuje i přesto že to je dominantní mutace. Už se v mnoha chovech stalo, že se po standard EC x standard EC narodil medium ebonek. Jinak řečeno, když se ti narodí po ebony rodičovi standard, má stejnou genetickou výbavu jako light ebony.
3. Violet gen má každé mládě po rodiči violet x jakákoli mutace. POkud máš činčilku s genem violet a dáš ji do páru s činčinčilkou bez genu narodí se miminko s 50% violet genu.
Tyhle složitější mutace si musíš nastudovat na kvalitních fotkách, abys viděla jejich rozdíly. Nejlepší, kdyby ses dostala do chovu a mohla to vidět naživo...
light tan:
light tan violet:
Moc děkuji za přehledné vysvětlení,už se v tom orientuji. :D :D
Moc hezky napsané.
Moc hezky napsané.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě řečeno sem se docela bála aby to nevyznělo moc chaoticky. Ona ta genetika je docela prča, ale neboj, brzo do toho zabředneš a pojede ti to v mosku jak v počítadle... :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nechtěla jsem zakládat nové téma,tak se zeptám tady :D
1/ neměl by jste někdo fotky Light Tan Violet / Medium Tan Violet / Dark Tan Vilet na porovnání?
2/ když mám v rodokmenu u prarodiče ebony gen a neprojevil se,je možné že si ho potomen nese dále?Nebo je to jen z ebona na ne-ebona v přímé linii?
1/ neměl by jste někdo fotky Light Tan Violet / Medium Tan Violet / Dark Tan Vilet na porovnání?
2/ když mám v rodokmenu u prarodiče ebony gen a neprojevil se,je možné že si ho potomen nese dále?Nebo je to jen z ebona na ne-ebona v přímé linii?
-
- Zlatý uživatel
light tan vio :
medium tan vio :
medium tan vio :
-
- Zlatý uživatel
Podle mě to možny u ebony genu určitě je,Mončo.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Díky :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Potřebovala bych na stránky do mutací foto Extra Dark Homo Beige Ebony neboli Homo Chocolatte nemáte někdo náhodou?Ostatní světlejší jsem našla ale tohle se mi nepoštěstilo :oops:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
renda hausnerová má, ale má špatne fotky...zkusím ho vyfotit, jak u ní budu :-)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
díky,to budu ráda,taky mě zajímá jak vypadá nikde jsem nenašla fitku
-
- Zlatý uživatel
Mončo já si myslim ,že za pár měsíců jí budeš moct vidět na vlastní oči,malá od Peti a Petra je podle mě extra dark a dotmavne :).
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš pravdu tak to bude ještě lepší :lol: