Granule
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Osmáci a činčily mají stejné nároky na stravu- proto granule pro oba druhy stejné. Jediný rozdíl je, že činčilky jsou háklivé na tuky a osmáci na cukry (často trpí cukrovkou, proto i na nic výzkumy diabetu).
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
já mám asi divný činčily :( jim nechutna ovator :( takovych pozitivnich ohlasů a u mě bohužel nezaujal
-
- Stříbrný uživatel
nejsi sama.. u nás jede jen ten mrkvovej, ty klasický mi vyhazujou
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Tak každému chutná něco jiného. Naši ho mají moc rádi. Ale nedavno jsem začla přidávat Supreme a ten jim vážně hodně chutná. Je to teda jiná cenová kategorie, jako vitakraftí kuličky. A pelety vitakraft jim nechutnají? (Našim teda moc ne.)
-
- Zlatý uživatel
vitakraft chutna jen samečkovi,pak jim chutna versele laga complete,ale to jim davam jen tak +-7granulek k ostatnim,kuličky vitakraft baští a ted ta malinká nová činčilka apetit,od ktereho jsem prave chtela utyct k ovatoru.o ty moji mlsny koze hubeny nemluvim,ty nechutna nic,ta se nají jednou za 3 dny,když zjisti,že fakt nic jinyho nedostane a asi už ma fakt hlad.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pusinka malá. No ještě nebudou špatný granule od JR Farm.
-
- Zlatý uživatel
jeste jsem koukala,že mas v obchudku supreme science selective,bych možna vyzkoušela toto :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No z toho jsem nadšená, kvalitou je to min. jako Versele Laga Complete, takže bych řekla nej na trhu. A to dvoukilové balení není zas tak drahé. Naše činči to mají moc rádi, rozhodně víc než VL.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Miletínky,Prachatice
- Kontaktovat uživatele:
my ted zkousime Berkel od Apetitu a prijde mi ze mizi vic nez Ovator,ten mi některé činčilky taky nechávali
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ti co davate krmivo Supreme, ako chuti cincilkam?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
LUCIA napsal:Ti co davate krmivo Supreme, ako chuti cincilkam?
Našim všem osmi moc moc moc :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co hovorite na toto krmivo, ti co ho davaju cincilkam?
http://minishop.kralici.cz/p1080-zupree ... ncily.aspx
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hned druhé ve složení je kukuřice, tak jí tam asi bude dost, takže se mi to zas tak nezdá a v tomhle bych neexperimentovala. Ale ráda bych představila kompletní krmivo od Vitakraftu, které je opravdu luxusní. Samotné to teda nedávám, spíš jako mlsku. Vždycky se mi na to chlupáčci vrhli.
-
- Bronzový uživatel
Je dobré toto krmivo? http://www.supremepetfoods.com/product/science-selective-chinchilla/
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Schecke napsal:Je dobré toto krmivo? http://www.supremepetfoods.com/product/science-selective-chinchilla/
O Supreme Science Selective píšeme výše. Já osobně myslím, že patří mezi to nejlepší na trhu. A naše činči ho baští moc rádi. (A na veterině mi ho také doporučovali.)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Schecke napsal:Je dobré toto krmivo? http://www.supremepetfoods.com/product/science-selective-chinchilla/
Ano, spominali sme to vyzsie :wink:
-
- Zlatý uživatel
Slááávaaa, moje rozmazlená Zoe, který nic nechutná začala ,myslím,že díky Vitakraft kuličkám jíst!!!! :D od té doby,co jí dávám vitakraft kuličky sní celou misku(ale menši porci než je obvykla porce činčilek) s Versele laga complete, (bohužel) Apetitem a trošku si zobne Ovatoru. Sice se tu psalo,že Apetit dobrý není,ale pokud začala jíst Apetit,tak jsem za to ráda, lepší Apetit, než nic. Dávám ji toho mín a pak to sní, pokud jí dam plnou misku,tak se v tom jen přehrabuje a vyhazuje.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
LUCIA napsal:A co hovorite na toto krmivo, ti co ho davaju cincilkam?
Mě se toto krmivo zdá dobré. To že tam uvadějí kukuřici je normální, skoro ve všech granulích najdete kukuřici a nebo slunečnicová semínka. Jediné co bych vytkla, tak jsou málo tučné 1 % tuku, takže bych je spíše doporučila na dietu. Já osobně bych jinak u činčil preferovala 2,5-4 % tuku.
-
- Zlatý uživatel
Me se zda byt suprove.
Ze obsahuje malo tuku by melo byt spise dobre kvuli jatrum,ne?Oni i v tech obcasnych pamlscich nejaky ten zanedbatelny tuk najdou, jako treba pry vojteska ho obsahuje, tak by to melo byt vporadku.Ja ale krmiva stridam.Ovator, JR Farm. White Mollen,Apetit, nebo je micham.
Osobne si myslim, ze cim mene tuku v granulich, tim lepe, ikdyz nejake zanedbatelne mnozstvi tuku potrebuji.Nezamenovat ale olejniny s tukem.Olejniny jsou v semenech, orechach apod. a to nesmeji vubec!
Ze obsahuje malo tuku by melo byt spise dobre kvuli jatrum,ne?Oni i v tech obcasnych pamlscich nejaky ten zanedbatelny tuk najdou, jako treba pry vojteska ho obsahuje, tak by to melo byt vporadku.Ja ale krmiva stridam.Ovator, JR Farm. White Mollen,Apetit, nebo je micham.
Osobne si myslim, ze cim mene tuku v granulich, tim lepe, ikdyz nejake zanedbatelne mnozstvi tuku potrebuji.Nezamenovat ale olejniny s tukem.Olejniny jsou v semenech, orechach apod. a to nesmeji vubec!
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
činčil nějaký tuk potřebují - bez tuku žít také nemohou. Když si vezmeš tak ve 100 g najdeš 4 granule tukové. Výživové hodnoty granulí by se měli uspůsobovat věku činčily- takže dorostu vice vyživné, tyto granule bych doporučila starším činčilam..
-
- Zlatý uživatel
To asi jo.Ale kdyz ono toho tuku je i jinde v tech vedlejsich vecech, ktere dostavaji, pry hlavne ve vojtesce, coz jsem nikdy nemohla pochopit, kdyz to je travina:-)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vojtěška je luštěnina, ale v samotných stoncích a listech tuk nebude. Vojtěška se naopak nemá moc dávat, protože obsahuje hodně bílkovin (přes 40 %), ale dle mého názoru, pokud se dává s rozumem (jako všechno), je to velmi prospěšná rostlina. Obsahuje řadu vitamínu - od béčka po vápník či céčko. Používá se na zlepšení trávení, má detoxikační účinky a posiluje imunitu. Ale nesmí se dávat dlouhodobě -například tři měsíce a pak alespoň dva měsíce pauza. Nebo dvakrát do týdne 1-3 kolečka či granule.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
martej napsal:Mě se toto krmivo zdá dobré. To že tam uvadějí kukuřici je normální, skoro ve všech granulích najdete kukuřici a nebo slunečnicová semínka. Jediné co bych vytkla, tak jsou málo tučné 1 % tuku, takže bych je spíše doporučila na dietu. Já osobně bych jinak u činčil preferovala 2,5-4 % tuku.
Prense tak, kukurica, obiloviny sa davaju vsade. Na tuk je tam pisane min. 1% takze to moze byt i viac.
Praveze som citala (asi tu na cincile), ze tuk by mal byt max. do 3%-4%
-
- Bronzový uživatel
krmím Apetittem,neví prosím někdo kolik mají tuku on?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chovcincil napsal:krmím Apetittem,neví prosím někdo kolik mají tuku on?
2,5% tuku