Goji-kustovice cinska
-
- Zlatý uživatel
Goji-kustovice cinska
Nevim, zda jsem to psala nekdy i sem, ale napisu to radeji dvakrat:-).
Misto rozinky davam uz druhy rok, jako zdravy pamlsek goji-kustovici cinskou.Obsahuje hrozne moc vitaminu vcetne vsech becek a je zdravejsi pro cincily a vhodnejsi, nez rozinka, ponevadz neni tak sladka.Rozinky pry pusobi kazivost zubu, zvlast, pokud je nekdo dava casto a vic, nez jednu dvakrat do tydne.
Ta goji se sezene v bioprodejnach a je v pytliku, jako rozinky, rozinkam se ty plody tez podobaji, akorat, ze jsou cervene.Radeji si ale zkontrolujte, aby nebyly v necem konzervovane, jen samotne plody.Tez se prodava i stava z ni, ale je hodne draha.Ty plody postavi na nohy i samice po porodu a dodaji ji potrebne vitaminy.Davam obden jednu, jeden kousek a vyborna je i pro nas lidicky.:-)
Misto rozinky davam uz druhy rok, jako zdravy pamlsek goji-kustovici cinskou.Obsahuje hrozne moc vitaminu vcetne vsech becek a je zdravejsi pro cincily a vhodnejsi, nez rozinka, ponevadz neni tak sladka.Rozinky pry pusobi kazivost zubu, zvlast, pokud je nekdo dava casto a vic, nez jednu dvakrat do tydne.
Ta goji se sezene v bioprodejnach a je v pytliku, jako rozinky, rozinkam se ty plody tez podobaji, akorat, ze jsou cervene.Radeji si ale zkontrolujte, aby nebyly v necem konzervovane, jen samotne plody.Tez se prodava i stava z ni, ale je hodne draha.Ty plody postavi na nohy i samice po porodu a dodaji ji potrebne vitaminy.Davam obden jednu, jeden kousek a vyborna je i pro nas lidicky.:-)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Jasmin, ja myslim, že goja obsahuje taky velmi cukru.Nehledě na to, že je energeticky velmi výživna. Nedavala bych ji obden
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Tý jo to slyším poprvé, no určitě vyzkouším, jen co zjistím kde je v Ostravě bio prodejna :D :D
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Reňaaa napsal:Tý jo to slyším poprvé, no určitě vyzkouším, jen co zjistím kde je v Ostravě bio prodejna :D :D
na hlavaku a nadražní ulici :-)
Tak jestli ma goja hodně cukru sem nenašla, ale asi tam něco bude, když je sladka Jinak energeticka hodnota neni vůbec špatna ...na 100 g má 56 KJ. Jinak doporučuju si dát do www.google.cz heslo kustovnice čínská . Například tuta stránka: http://kustovnice.cz/
Naposledy upravil(a) martej dne Stř Říj 06, 2010 19:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Martej napsal:Reňaaa napsal:Tý jo to slyším poprvé, no určitě vyzkouším, jen co zjistím kde je v Ostravě bio prodejna :D :D
na hlavaku a nadražní ulici :-)
Jsi z Liberce a vyznáš se líp v Ostravě než já :D Jinak dík, určitě tam kouknu.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a i tak není to moc dávat ob den? Třeba jestli by potom ve stáří nemohli mít cukrovku?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky bych ji nedavala obden.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Já kustovnici taky dávám, ale tak jednou týdně :) docela jim chutná, mě ani ne :D
-
- Zlatý uživatel
Obsahuje pry min cukru, nez rozinka a je hlavne plna vitaminu.Davam ji obden posledni dobou,ale je fakt, ze to bude stacit dvakrat do tydne.Jinak totiz nedavam rozinku, jen platek suseneho jablicka a susene platky mrkve, karotka, to teda denne,kvuli te prevenci korenu a zubu.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim, že ma goja min curku než rozinka, ale že ho tam je furt dost na to aby se davala tak často..ja bych ji dala nanejvejš jednou tydně.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Goji-kustovice cinska
ty bláho, to slyším poprvé... :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zdice
Ja ji dávala holkám před porodem-asi tak 2x týdně ještě s ost. vitamíny. Moc chutnalo a od té doby, co jsem ji "vysadila" (prostě došel pytlík), tak mi po porodu jenom ubírají :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu. Koupila jsem ji v biokšeftě, kde jsem mimojiné objevila i sušenou růži, kterou jsem už považovala za nesehnatelnou. Pro Pražáky - bylo to v Kotvě (Náměstí Republiky), předělali to tam a najednou se tam vyloupl takovejhle obchod, príma. A pak jsem viděla kustovici v prachobyčejný Bille. Ale tam bych ji pro čiči nekoupila, sice napsané tam nic odporujícího nebylo, ale byla tak třikrát levnější, jestli ne víc, no a řekla bych, že něco na té kvalitě rozdíl bude :-k .
A jak s tvářily šmudlátka? Utrhaly by mi ruce :lol: :lol: :lol:
A jak s tvářily šmudlátka? Utrhaly by mi ruce :lol: :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Kustovnici kupuji už delší dobu,ale nedávno přišel kamarád a začal ji činčilám jíst :lol: ale co mě zarazilo bylo to,že řekl,že je už nějaká přeschlá. Tak by mě zajímalo, jestli má být měkká jako rozinky nebo taková sušší a tvrdší ?
-
- Zlatý uživatel
jo, to je presny.U nas staci jen rict dame gojinku?A uz leti ke me s naprazenyma packama:-)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neměla by bejt uplně vysušená, ale zase měkka jako rozinky taky ne. Něco mezi:-)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co si myslíte o dávání goji těhulce?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že to není nic špatného :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když to má hodně béček, tak aby to pak nemělo stejný efekt jako b-komplex.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
jaký má efekt B-komplex krom podpory chuti k jídlu??? B-komplex nemohou těhulky?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
B-komlepx je na léčbu křečí.Ťehulky ho nemůžou protože po něm jsou velké plody a nemuseli by je vytlačit.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
ale prý se jím dá také předávkovat tak pozor :!:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jak je to tedy s tou goji?
-
- Zlatý uživatel