Beige White x Pink White
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina - Žďár n. Sáz.
Re: Pink White - sameček
Zdravím,
jsem překvapená, že se můj inzerát ocitl zde. lustici - jestli jste měla nějaké pochybnosti, mohla jste mi napsat. Maminka je mosaic - takže má mimčo kolem jednoho oka beige flíček. Mohu vás ujistit, že je to pink. Má sněhobílou srst. A uši bude mít růžové. Už mám jednoho Pinka ze stejného spojení.
Daniela
jsem překvapená, že se můj inzerát ocitl zde. lustici - jestli jste měla nějaké pochybnosti, mohla jste mi napsat. Maminka je mosaic - takže má mimčo kolem jednoho oka beige flíček. Mohu vás ujistit, že je to pink. Má sněhobílou srst. A uši bude mít růžové. Už mám jednoho Pinka ze stejného spojení.
Daniela
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
určitě je to pink!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
dnemcova napsal:Zdravím,
jsem překvapená, že se můj inzerát ocitl zde.
Váš inzerát je pořád v inzerci. Zde je pouze diskuze, která do inzerátu nepatřila.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Re: Pink White?
lustici napsal:
Tak nevím, ale na fotce mi nepřipadá jako Pink :?:
- hlava vypadá zabarvená
- uši nevypadají na čistě růžové
- a chybí mi "svítící" oči :wink:
já si také doteď myslela,že pink je úplně čistě bílý s růžovými oušky,takže chápu ten dotaz.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Někdo nerozlišuje Pink White (Beige White)- čistě bílá s béžovým nádechem a Pink White Mosaic (Beige White Mosaic)- Pink White s béžovými skvrnami. Je to na stejném společném genetickém základě.
Osobně bych mezi White Beige Mosaic řadila činčily s viditelnou mosaicou, ne jen nádechem. Měla jsem i tmavší miminko než je toto a v růstu vybělalo.
Osobně bych mezi White Beige Mosaic řadila činčily s viditelnou mosaicou, ne jen nádechem. Měla jsem i tmavší miminko než je toto a v růstu vybělalo.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina - Žďár n. Sáz.
Díky za zájem o našeho Pinka. On je jinak celý sněhově bílý. Přidávám další foto. Ta první fotka asi nebyla moc dobrá...
Daniela
PS: Oči má červené - ale mají modrý závoj - nebo jak se tomu říká. Určitě to není barvaq jako u homo beige - Je tmavší.
Daniela
PS: Oči má červené - ale mají modrý závoj - nebo jak se tomu říká. Určitě to není barvaq jako u homo beige - Je tmavší.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Je moc krásný :)
-
- Stříbrný uživatel
takhle si představuji pink white :wink:
-
- Stříbrný uživatel
...se mi to nějak moc zmenšilo... :(
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dle očí bych řekla, že to je homo pink white, ne pink white
-
- Zlatý uživatel
to je i homo a hetero pink white jo? :shock: tyjo, ja se dovídám pořád nějaký novinky :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Je, jako je Homo a Hetero Beige. Homo Pink White je Homo Beige, plus bílá barva.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Třemošná u Plzně
- Kontaktovat uživatele:
Tak pink white Ti vznikne křížením bílé a béžové :-) a béžová je homo nebo hetero, takže i pink je homo nebo hetero, za předpokladu, že křížíš homo s hetero, hetero s hetero či homo s homo :-)
-
- Stříbrný uživatel
tarja666 napsal:dle očí bych řekla, že to je homo pink white, ne pink white
pro mě pink white znamená čistě bílá činčila, která má červené oči :wink:
-
- Zlatý uživatel
děkuji, už v tom mam jasno :)
-
- Stříbrný uživatel
Takže nabízenou činčilku jsem zkonzultovala s posuzovatelem,
který mi potvrdil, že se skutečně nejedná o Pink white [-X
na což už poukazují i samotné mutace rodičů.
A kdybych si pro takovou "pink white" jela,
tak bych byla skutečně hodně rozladěná
a odjela zpět domů s prázdnou :!:
který mi potvrdil, že se skutečně nejedná o Pink white [-X
na což už poukazují i samotné mutace rodičů.
A kdybych si pro takovou "pink white" jela,
tak bych byla skutečně hodně rozladěná
a odjela zpět domů s prázdnou :!:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
trochu toto nechápu ? Rodiče White mosaic a hetero beige poukazují na fakt, že se nejedná o mutaci pink white? Tak z čeho jiného by pink white mutace vznikla?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
možná se posuzovatel přiklonil k názvu beige white mosaik, ale to je v podstatě jen slovíčkaření - geneticky se jedná o jedno a to samé.
Jinak tady přikládám screen kalkulačky, kde jde jasně vidět, že z uvedených mutací rodičů pink white vzniknout může ;)
Jinak tady přikládám screen kalkulačky, kde jde jasně vidět, že z uvedených mutací rodičů pink white vzniknout může ;)
-
- Stříbrný uživatel
martej napsal:trochu toto nechápu ? Rodiče White mosaic a hetero beige poukazují na fakt, že se nejedná o mutaci pink white? Tak z čeho jiného by pink white mutace vznikla?
...že by z pink white a beige.. ?
Jj, tak jsou asi v Dánsku i v Polsku úplně pitomí,
když nepoznají "české pink white" #-o
-
- Stříbrný uživatel
tarja666 napsal:možná se posuzovatel přiklonil k názvu beige white mosaik, ale to je v podstatě jen slovíčkaření - geneticky se jedná o jedno a to samé.
...no oni tam i dost odsuzují tyhle používané kalkulačky... [-X
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak všichni chovatelé v Česku, kteří odchovali pink white z hetero beige a white silvera/mosaik/wilson white jsou asi úplně mimo nebo co?
pink white je jinak řečeno beige white, čili česky spojení bílé a béžové barvy. Není žádný zvláštní gen pro pink white, aby musel být rodič bezpodmínečně také pink white.
Jak bys tedy jinak nazývala onu barvu, která vznikla z onoho spojení rodičů? Když jsme všichni v genetice vedle, pouč nás :lol:
pink white je jinak řečeno beige white, čili česky spojení bílé a béžové barvy. Není žádný zvláštní gen pro pink white, aby musel být rodič bezpodmínečně také pink white.
Jak bys tedy jinak nazývala onu barvu, která vznikla z onoho spojení rodičů? Když jsme všichni v genetice vedle, pouč nás :lol:
-
- Stříbrný uživatel
=D>
nejen podle dlouholetých chovatelů, ale i podle zahraniční literatury o genetice činčil je to mozaika #-o
pink white musí mít jasně červené oči, pokud tedy ve světě nejsou úplní blbci :lol:
nejen podle dlouholetých chovatelů, ale i podle zahraniční literatury o genetice činčil je to mozaika #-o
pink white musí mít jasně červené oči, pokud tedy ve světě nejsou úplní blbci :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mimochodem k vypočtení pravděpodobností mutací mláďat těchto rodičů nepotřebuju kalkulačku - pokud znáš základy genetiky, dokážeš si to vypočítat sama.
Jinak jestli sis nevšimla, výše se již zmiňovalo, že může být činčilka nazývána taky jako pink white mosaik/ beige white mosaik. Geneticky se ale jedná o jedno a to samé!!!
Pokud dobře vidím, činčilka červené oči má, ztmavil je foťák. To umím udělat i já u svých činčil.
Tohle je moje Blond Ebonka: http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Caramelka/#Fotografie-0002.jpg
Ačkoliv na normálně je má jasně červené, tady je má téměř černé.
Stejně tak moje hetero beige - tady jde vidět, že má červené oči (dokonce jasnější, než ve skutečnosti): http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Enya/#SAM_1640.jpg
-zatímco tady je má téměř černé: http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Enya/#Fotografie-0094.jpg
Jinak mi přijde, že si pleteš pink white a homo pink white - pink white má červené oči, homo pink white ony jasně červené oči, o kterých tady pořád mluvíš a nevznikne z rodičů white mosaik a hetero beige, ale například z rodičů, které si zde uvedla ty - pink white a hetero beige.
Jinak jestli sis nevšimla, výše se již zmiňovalo, že může být činčilka nazývána taky jako pink white mosaik/ beige white mosaik. Geneticky se ale jedná o jedno a to samé!!!
Pokud dobře vidím, činčilka červené oči má, ztmavil je foťák. To umím udělat i já u svých činčil.
Tohle je moje Blond Ebonka: http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Caramelka/#Fotografie-0002.jpg
Ačkoliv na normálně je má jasně červené, tady je má téměř černé.
Stejně tak moje hetero beige - tady jde vidět, že má červené oči (dokonce jasnější, než ve skutečnosti): http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Enya/#SAM_1640.jpg
-zatímco tady je má téměř černé: http://cincilas-brno.rajce.idnes.cz/Enya/#Fotografie-0094.jpg
Jinak mi přijde, že si pleteš pink white a homo pink white - pink white má červené oči, homo pink white ony jasně červené oči, o kterých tady pořád mluvíš a nevznikne z rodičů white mosaik a hetero beige, ale například z rodičů, které si zde uvedla ty - pink white a hetero beige.
-
- Stříbrný uživatel
lustici napsal:=D>
Celý popis Pink white zní:
sněhově bílá srst po celé délce vlasu od kůže až po vrchol
bez béžového nádechu nebo skrn
tmavě nebo světle / jasně červené oči (což by mohl být jediný ukazatel na hetero/homo, o kterém tu stále píšete)
růžové uši
ale to co popisujete - nejsou pinkové,
je to těžké pochopit nebo si přiznat ?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
lustici napsal:martej napsal:trochu toto nechápu ? Rodiče White mosaic a hetero beige poukazují na fakt, že se nejedná o mutaci pink white? Tak z čeho jiného by pink white mutace vznikla?
...že by z pink white a beige.. ?
Jj, tak jsou asi v Dánsku i v Polsku úplně pitomí,
když nepoznají "české pink white" #-o
beige white mosaic a pink white jsou geneticky to a samé. Rozdělují se tyto názvy z důvodu, že beige white mosaic ma fleky, ale rozhodně nemůžete říct že z white mosaic a beige se nikdy nenarodí pink white. Pink white či beige white mosaic je spojení bíle a béžové a je jedno, jesetli na sebe dáte standarda a pink white a nebo beige a white činčilu.