Susena zelenina a ovoce
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Benešov u Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Susena zelenina a ovoce
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli muzeme cincilakovi dat a jestli mohou tyto veci v susene podobe:
-jahoda
-hruska
-paprika
-rajcata
-cukety
-lilek
Diky:-)
-jahoda
-hruska
-paprika
-rajcata
-cukety
-lilek
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha- Barrandov
No, spíš se činčilám dávají sušený jablíčka, brusinky, mrkev, sem tam hrozinky (jsou na činčily moc sladký), šípky, pampelišky, kopřivy a další bylinky... hlavně s tou sušenou zeleninou bych moc neexperimentovala :wink:
Být tebou bych si přečetla něco v diskuzích o stravě, je toho tam o zdravých pamlscích pro činčilu opravdu hodně :)
Být tebou bych si přečetla něco v diskuzích o stravě, je toho tam o zdravých pamlscích pro činčilu opravdu hodně :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych tuhle zeleninu nedávala,je toho dost co je ověřené.Nejraději mají ty bylinky.My neděláme nic jiného než že sušíme.
U nás letí: sušené pampelišky,kopřivy,sedmikrásky,lístky z růže,jahodníku a maliníku,sušený kontryhel,občas máta,pampeliškové listy......
Obšas dáváme rozinku (kazí zuby),sušený šípek,hrachové a kukuřičné placičky a sušenou mrkev.
U nás letí: sušené pampelišky,kopřivy,sedmikrásky,lístky z růže,jahodníku a maliníku,sušený kontryhel,občas máta,pampeliškové listy......
Obšas dáváme rozinku (kazí zuby),sušený šípek,hrachové a kukuřičné placičky a sušenou mrkev.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Určitě je dobrý pamlsek sušená mrkvička. To letí ;-).
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
u nás letí sušená mrkvička, jablíčka a sušené bylinky a vůbec nejlepší jsou prý sušené sedmikrásky, ty květy, to je bašta :-) ale pozor, kamarádka, když byla batole se jich trošku přejedla a pak prý prospala půl dne, takže opatrně, trošku tlumí :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
sušenou jahodu nebo hrušku jsem občas dávala, když jsem loni měla - ale fakt sušenou doma, ne kupované sušené ovoce! je dost proslazené :?
sušenou cuketu nebo lilek nevím, jestli by vůbec jedli 8)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Benešov u Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Ivanka napsal:sušenou jahodu nebo hrušku jsem občas dávala, když jsem loni měla - ale fakt sušenou doma, ne kupované sušené ovoce! je dost proslazené :?
Ja sem spis myslel z toho lilku a cukety ty slupky nasusene. Protoze Kubik miluje slupky z okurek. Btw - kolik tech susenych bylinek se jim muze dat? (pampelisky, sedmikrasky, listky jahodniku atp.)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
My dáváme tak mlsku denně a střídáme to.Každý den něco jiného.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
jan.svehla napsal:Ivanka napsal:sušenou jahodu nebo hrušku jsem občas dávala, když jsem loni měla - ale fakt sušenou doma, ne kupované sušené ovoce! je dost proslazené :?
Ja sem spis myslel z toho lilku a cukety ty slupky nasusene. Protoze Kubik miluje slupky z okurek. Btw - kolik tech susenych bylinek se jim muze dat? (pampelisky, sedmikrasky, listky jahodniku atp.)
Lilek ani slupky z okurek bych vůbec nedávala. U sušených bylinek je to ok, toho bych se nebála, to se dá i ve větším množství, než po jednom kusu :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Trutnovsko
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky...mám dotaz...taky se vám mrkev když uschne tak smrskne??Měla jsem krásný kolečka a teď???Jsou miniaturní mlkvičky... :lol: spíš ďupky...nevíte co bylo špatně??Suším na papíře...díky za odpověď... :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Susena zelenina a ovoce
jan.svehla napsal:Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli muzeme cincilakovi dat a jestli mohou tyto veci v susene podobe:
-jahoda
-hruska
-paprika
-rajcata
-cukety
-lilek
Ahojky, když zeleninu, tak jen mrkev, ten zbytek co si napsal, tak bych činčám nedávala... A když ovoce, tak z vašeho seznamu jahody. Jinak samozřejmě brusinky, občas rozinku, jablíčka a šípky :-)
-
- Stříbrný uživatel
Činčiláček napsal:Ahojky...mám dotaz...taky se vám mrkev když uschne tak smrskne??Měla jsem krásný kolečka a teď???Jsou miniaturní mlkvičky... :lol: spíš ďupky...nevíte co bylo špatně??Suším na papíře...díky za odpověď... :wink:
to sa stane vždy, keď sušíš...či už je to mrkva, ....preto krájam mrkvu tak že robím väčšie kolečká lebo počítam s tým, že sa zmenšia :D :wink:
-
- Stříbrný uživatel
a čo sa týka tej zeleniny...tak už mnoho bolo spomenutého ...ale sušená rajčina sa môže dávať, ale popravde im moc nechutí (teda ako ktorej), respektíve u nás nie sú na to zvyknuté. Ale sú chovatelia ktorý si to nevedia vynachváliť, tiež im to podávajú ako pamlsek, čiže z mierou :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Činčiláček napsal:Ahojky...mám dotaz...taky se vám mrkev když uschne tak smrskne??Měla jsem krásný kolečka a teď???Jsou miniaturní mlkvičky... :lol: spíš ďupky...nevíte co bylo špatně??Suším na papíře...díky za odpověď... :wink:
Ano, smrskne se to úplně nehorázně :). Ale o to výraznější mají chuť, nejen pro myšouny ;-).
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Rokycany
Já škrábu mrkev na co nejsilnější proužky po celé délce,výsledkem je poměrně pěkná "pokroutka" :D Jablíčka krájím na velká kola,aby i po usušení vůbec něco zbylo :lol: