Říje
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Říje
Činčily pohlavně dospívají poměrně brzy - už ve 4 měsících. V této době váží 400 - 470g. Ale k prvnímu připuštění by nemělo dojít dříve než v 8 měsících, kdy je dospělá i tělesně a váží přibližně 500g a více.
Říje samičky se objevuje v intervalech 24 - 45 dní a trvá 2 - 5 dní.Projeví se tím, že se mezi řitním otvorem a papilou otevře vchod do pochvy (viz obrázek). V této době je samička k samečkovi přítulnější.
Sameček v této době bývá hlučnější, samičku neustále pronásleduje a jakoby "zametá" ocáskem.
Při samotném aktu sameček skočí na samičku (někdy se ji zakousne do chlupů za krkem). Toto se opakuje několikrát, dokud ho samička nezačne odhánět. Sameček si pokaždé velice pečlivě očistí své přirození.
Po několika hodinách, po zdařilém oplodnění, samička vyloučí hlenovou zátku - "voskovitý" váleček dlouhý asi 3 cm. Většinou se ale ztratí v podestýlce nebo ho samička pozře.
http://drnda-cin.wu.cz/galery/pohlavi.html
Říje samičky se objevuje v intervalech 24 - 45 dní a trvá 2 - 5 dní.Projeví se tím, že se mezi řitním otvorem a papilou otevře vchod do pochvy (viz obrázek). V této době je samička k samečkovi přítulnější.
Sameček v této době bývá hlučnější, samičku neustále pronásleduje a jakoby "zametá" ocáskem.
Při samotném aktu sameček skočí na samičku (někdy se ji zakousne do chlupů za krkem). Toto se opakuje několikrát, dokud ho samička nezačne odhánět. Sameček si pokaždé velice pečlivě očistí své přirození.
Po několika hodinách, po zdařilém oplodnění, samička vyloučí hlenovou zátku - "voskovitý" váleček dlouhý asi 3 cm. Většinou se ale ztratí v podestýlce nebo ho samička pozře.
http://drnda-cin.wu.cz/galery/pohlavi.html
-
- Nový uživatel
Jestli můžu dodat, zátka se může objevit, i když k oplodnění nedojde. Měla jsem jednou těžkou hlavu z takového nálezu, protože jsem byla přesvědčená, že mám tři holky.
Jo, opravdu to byly tři holky :lol:
Jo, opravdu to byly tři holky :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
a nemohli nahodou mat ruju nejako naraz mne sa to nezda to je nejaky kec. :? :? :?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Ano zatka vychazi i pri začatku řije :) proto se na ni nelze spoléhat :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
chci se zeptat, může být samička otevřená od rána a začít "vypouštět" tu zátku až třeba večer??? ráno jsem si všimla, že je malinko zarudlá a otevřená a teď večer jí měla takovou vlhkou... je sama, "útok" od samečka nepřipadá v úvahu
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petunia napsal:chci se zeptat, může být samička otevřená od rána a začít "vypouštět" tu zátku až třeba večer??? ráno jsem si všimla, že je malinko zarudlá a otevřená a teď večer jí měla takovou vlhkou... je sama, "útok" od samečka nepřipadá v úvahu
V řiji vytéká takový hlen ale zátka je tuhá ;) a zátku najít ani nemusíš hlen bývá po dobu celé říje
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nj, ale ráno byla suchá a teď večer mokrá no, asi to bude ten hlen, díky
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
hlen by nemel byt zbarvenej do žluta ani do hneda bud pruhledne nebo bile...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj, taková jakoby světle mléčně bílá, do průhledna :)
-
- Nový uživatel
Re: Říje
Ahoj, může být moč činčilky v říji trošku tmavší ?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Říje
Pochybuji, spíše to bude stravou.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”