jen mě překvapilo, že má rodiče oba BLOND
zdroj-internet:
* Blond
* geb.25.12.07
* Eltern: Blond x Blond
* Gew. mom.442 gr *im Wachstum
* Züchter: S.Röber
* Bemerkung:Sie wird sicher mal eine sehr schöne große Blondine ;o)
Petunia napsal:jj, většina chovatelů říká, že je lepší dát mutaci se standartkem než dvě mutace do párku... je to lepší pro genetiku, je menší riziko výskytu letálních dědičných znaků a poruch.
Petunia napsal:jj, většina chovatelů říká, že je lepší dát mutaci se standartkem než dvě mutace do párku... je to lepší pro genetiku, je menší riziko výskytu letálních dědičných znaků a poruch.
Jesse napsal:To bylo na mě ? Ja jsem svym přispěvkem chtěl řict , že standardek pročisti chov , že je lepši , když daš na ebonka standardka , kterej ti porodi kvalitni ebonky , nežli když daš ebona na ebona . Pokud si dobře přečteš posledni větu , píšu , že Křížení barevných mutací na které se letální faktor nevztahuje ( například ebony x čoko , white tan x black velvet , NÉ black velvet x brown velvet ! ) nemá s nějakými letálními znaky ani faktorem společneho - tudíž když na sebe dáš čokoládu a ebonka , nehrozí letální faktor . Nechapu tvoji reakci , Kamilo :) .
Plačková Kamila napsal:Jasně vim že studuješ genetiku ale to co si napsal je špatně
Jesse napsal:Aha, tak to se omlouvam .
:wink:Plačková Kamila napsal:Jasně vim že studuješ genetiku ale to co si napsal je špatně
Petunia napsal:Bavila jsem se o tomhle s jednou paní chovatelkou, která se zabývá chovem různých mutací činčil a říkala mi, že je lepší dát k mutaci standartka... jen prezentuji to, co mi bylo sděleno. a letálními faktroy jsem myslela všechny dědičné genetické choroby, které mohou vzniknout. Prý u mutací je větší procento rizika.
ajtik napsal:No a mě se neobjevila fotka tak nevím o kom je řeč :cry:
ajtik napsal:No a mě se neobjevila fotka tak nevím o kom je řeč :cry: