okousaný nábytek
-
- Bronzový uživatel
okousaný nábytek
máte někdo typ na účinné protičinčilí opatření ohledně jejich sklonu okusovat nábytek při výběhu?
Jeden můj známý mi radil potřít inkriminované hrany skříní česnekem (zatím jsem to ještě nevyzkoušela :) )
Činčilky jsou děsně rychlé a ikdyž je při výběhu hlídám, stejně mne občas přelstí a zahlodají si .... :roll:
Sem se s tím sice už smířila, ale třeba někdo máte nějaký tajný osvědčený recept jak na ty malé potvůrky vyzrát :D
Jeden můj známý mi radil potřít inkriminované hrany skříní česnekem (zatím jsem to ještě nevyzkoušela :) )
Činčilky jsou děsně rychlé a ikdyž je při výběhu hlídám, stejně mne občas přelstí a zahlodají si .... :roll:
Sem se s tím sice už smířila, ale třeba někdo máte nějaký tajný osvědčený recept jak na ty malé potvůrky vyzrát :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: okousaný nábytek
Tento způsob snad neexistuje... :D
Česnek bych fakt nedávala. Jediné co, tak vše obalit kartónem, víc nic...
Česnek bych fakt nedávala. Jediné co, tak vše obalit kartónem, víc nic...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Tak tak neexistuje :D i když vše zabezpečís tak je neuhlídáš otočíš se i jen na vteřinku a už vymejšlí lumpárny a vcucnou se snad všude.Pod jednou klecí mám podstavec a mezi ním a zdí je díra cca o půměru normálního hrnku na čaj možná o trochu menší,otočím se a činčila nikde půl hodiny sem ju hledala a nic pak se dáma uráčila vylízt z pod tý klece a já čuměla že se vcucla takovou mini dírou pod tu klec :D .A z důvodů ožíraní mám u činč starší nábytek který už se nikam nehodí zakomponovat :D .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Ono ani ty kartóny nejsou moc spolehlivý,o to víc je zajímá,co ukrýváme za tím kartónem a musej se za něj nutně dostat :D a česnek, hmm, supr osvěžovač vzduchu teda :D a k tomu vcucávání, nám se činča vcucla do 5cm díry pod poličkou, nekecam,prostě si lehla,natáhla nohy a všechno co mohla a zaplula tam,ale to ji bylo asi 5měsíců.ale i tak.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Chomutov
- Kontaktovat uživatele:
Já tedy mám už místnost jen pro činčilky, ale dokud jsem tam měla ještě pracovnu, tak žádné zakrývání nepomohlo. Ti všetečněší se dostali, kam chtěli.
A co píše Lenča s to dírou - mám truhlu a ta je postavena na krajních deskách, dno je cca 5 cm od země a kluci se mi tam s oblibou schovávají - prostě se rozplácnou a je to :-)
A co píše Lenča s to dírou - mám truhlu a ta je postavena na krajních deskách, dno je cca 5 cm od země a kluci se mi tam s oblibou schovávají - prostě se rozplácnou a je to :-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Asi jediná účinná ochrana nábytku je činčily nechat zavřené v klecích a nepoštět. Tahle metoda funguje téměř na 100% :D Pokud ale pouštíte, tak se moc okusování nedá předejít, snad jen mít oči na stopkách a velkou zásobu papírových kupiček, které se po nich dají házet a zajímají je víc jak nábytek - tedy aspoň na chvíli.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Nejhorší je jejich adaptace na výhružky :D kšc platilo na začatlku, už dávno neplatí. Následovalo tlesknutí, už taky neplatí.Potom házení věcí, například utěrku, nechala si utěrku hozenou přes sebe a kousala dál, nezájem.Dostala ruličkou, nic, papírové koule, ty po mě div neházeli zpět. Poté cuknutí sebou a dělání že se zvedam, už dáávno zjistili,že se nezvednu :D Potom počkali až se zvednu, to miluju nejvíc.A ted jsme ve fázi,kdy udělam kšc,tlesk, papírová koule,vyhožuju, že se ale zvedam!...Musím se zvednout, jdu až k nim a oni mi ještě vynadaj,že jim to nedovolim. Když je odeženu rukou, začnou kousat,čurat,vztekat se,skakat do výšky a prostě když to chtěj kousat,tak jim do toho nebudu kecat! A nejlíp by si představovali ňamku jako mou omluvu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Lenca : Přesněěěě :lol: .A ještě na tebe čumí co si to jako dovoluješ :lol: .Ted sem třošku přehodila klece v činčilárně aby klece s činčama byli v jedné řadě a klec Rokyny sem postavila na krásně voňavé trámky at neleží uplně na zemi a je tam snadný přístup bo byla předtím na stolku a za další at se pod tu klec můžou schovávat při výběhu a kdyby chtěli at ty trámky můžou kousat a co myslíte?prdí na to a když si myslí že se nedívám ožírají Rokyninu klec :D .A aby toho nebylo málo tak ta jedna potvora hup na stolek s tama na klec Rokyny na ní je položená klasická klec tak šup na ní a z tama na jejich skříňovku cca 2m vysokou a za tou klecí je škvíra ani né 5 cm tak se tam vcucla prolezla na druhou stranu a tam se ráčila vcucnou po hlavě dolů mezi jejich klec a klec další činčily a pak se hrozně divila že se tam zasekla a nemohla vylízt tam ani zpátky,chvili se tam vrtěla a než já si stihla donýst náký šťourátko tak se naštěstí dostala ven.Chvilku čuměla pak dělala jako že utěče,utekla a už už se tam zase chtěla se vcucávat :lol: můra jedna tak sem tam strčila destičku a dáma se urazila tak šla na druhý stůl a pozhazovala všecky napáječky :lol: .Si kolikrát říkám jestli čerti nejsou činčily :D .
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
Nám pomáhal ocet... ale po pár týdnech jsme to vzdali, protože se pak v tom pokoji nedalo dýchat :lol: Jinak jsme na tom s přítelkyní podobně jako Lenca... došli jsme do fáze, kdy se opravdu musíme zvednout, aby činčilák utekl :lol: