pomoc..jsem začátečník!:o)
pomoc..jsem začátečník!:o)
Poomoc...chtěla bych si pořídit činčilku..ale vůbec netuším jaký jsou ideální míry klece! Misku s pískem máte v kleci nebo mimo? :roll: :roll:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já mám kles na výšku 120cm,širokou100cm a hloubka60cm.Písek jim dávám večer,protože když jim ho nechám tak v něm dělaj lotroviny a nekoupou se.Večer je pustím ven a už pádí do písku to tam nalezou všechny najednou je sranda. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
misku s pieskom mame mimo pretoze oni tam čuraju a znecistia ho idealne rozmery su 100cm vyska, hlbka 50cm a sirka 80cm ale cim vacsia tym lepsia a aku chces farbu
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Když se podíváš do starších témat, tak tam všechno potřebné najdeš.. :wink:
Ohledně misky s pískem jsou různé názory.. někdo ji má celou dobu v kleci, jiní ji dávají do klece jednou za dva dny.. Já jim ho tam nechávám teď i přes den, protože se v něm chladí..
a co se týče rozměrů.. čím větší tím lepší.. :lol: Hlavně aby to byla několika patrová klec.. Opravdu doporučuji si pročíst starší příspěvky.. je tam spousta inspirujících věcí..
Ohledně misky s pískem jsou různé názory.. někdo ji má celou dobu v kleci, jiní ji dávají do klece jednou za dva dny.. Já jim ho tam nechávám teď i přes den, protože se v něm chladí..
a co se týče rozměrů.. čím větší tím lepší.. :lol: Hlavně aby to byla několika patrová klec.. Opravdu doporučuji si pročíst starší příspěvky.. je tam spousta inspirujících věcí..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
suhlasim potom sa na ten piesok viac tesia
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Někdy jim ho schovám a to pak lítaj po pokoji a hledaj.Jak ho najdou tak jsou v něm.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Jižní čechy
Re: pomoc..jsem začátečník!:o)
Lucie Zikušková napsal:Poomoc...chtěla bych si pořídit činčilku..ale vůbec netuším jaký jsou ideální míry klece! Misku s pískem máte v kleci nebo mimo? :roll: :roll:
Tak ideální je co nejprostornější, ale tak minimum pro jednu činčilu bych viděla tak 50x40x80 (hxdxv). Záleží taky jestli ji budeš pouštět a taky jak často. Ale činčilka může žít v podstatě i v menší kleci, hlavně se vyvaruj akvárka a za ideální nepovažuju rovněž klece pro králíky - takové ty nízké přízemní. Dej ji tam nějakou větev na šplhání a taky nějakou poličku. S tím pískem to je na tobě. Já jsem zkusila obě varianty. Mít písek přimo v kleci je sice fajn, ale podle mých zkušeností ho činčilky brzy znečistí a tak teď praktikuji možnost koupání činčilek v písku během venčení po pokoji. Ale tohle je čistě individuální záležitost.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )
Písek je na tobě, klidně ho zkus nechat pořád v kleci..... ja vždycky když začnu s pouštěním, tak dám kbelík s pískem doprostřed pokoje a oni se v něm koupou:-)
Písek je na tobě, klidně ho zkus nechat pořád v kleci..... ja vždycky když začnu s pouštěním, tak dám kbelík s pískem doprostřed pokoje a oni se v něm koupou:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
Martina Tejnilová napsal:souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )
fretka chrom je super, ale pokud si budeš pořizovat mláďátko, chtělo by to obtáhnout ji pletivem, protože některá prťata ještě zvládnou prolézt skrz mříže :twisted:
já mám v pokoji skříň (š100,h60,v180cm), která je rozdělená na dvě stejně velké činčilí ubytovny.. v každé bydlí dvě činči a nijak si nestěžují :) pokud činču nebudeš moct často pouštět, chtělo by to větší.. pokud by sis chtěla podobnou klec vyrobit, najdeš tu spoustu rad.
já mám v klecích jen "záchod", písek jim tam nenechávám. dostávají ho jednou denně po výběhu, protože když tam byl pořád, sloužil místo záchodu a spotřeba písku byla veliká..
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.
-
- Stříbrný uživatel
lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.
týjojo, nemáme my to nějak podezřele stejný? :D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
yanka napsal:Martina Tejnilová napsal:souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )
fretka chrom je super, ale pokud si budeš pořizovat mláďátko, chtělo by to obtáhnout ji pletivem, protože některá prťata ještě zvládnou prolézt skrz mříže :twisted:
já mám v pokoji skříň (š100,h60,v180cm), která je rozdělená na dvě stejně velké činčilí ubytovny.. v každé bydlí dvě činči a nijak si nestěžují :) pokud činču nebudeš moct často pouštět, chtělo by to větší.. pokud by sis chtěla podobnou klec vyrobit, najdeš tu spoustu rad.
já mám v klecích jen "záchod", písek jim tam nenechávám. dostávají ho jednou denně po výběhu, protože když tam byl pořád, sloužil místo záchodu a spotřeba písku byla veliká..
Jj. přesně..pokud činča nemá víc jak 460g, tak zdrhá :-) Mě je ted hlídala tejden ségra a myslela si, že když mi dá prťata do větší klece, že to bude super....takže se venčili sami a ráno se zase vrtáili zpátky do domečku :-) sem se vrátila...všude našuráno, nabobkováno, všude písek :-D :-D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
yanka napsal:lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.
No jo taky si všímám... ale já nemám ty úžasný nerezový plechy :(.
-
- Stříbrný uživatel
lwici napsal:yanka napsal:lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.
a moje klec zase nevypadá zdaleka tak pěkně jak ty tvoje.. :((
-
- Bronzový uživatel
My davame cincilkam pisek co druhy den.Nekde jsem slysela,ze kdyz ho maji porad,vysusuje se jim kuzicka...Tak pro jistotu
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Moje taky není nic mocyanka napsal:lwici napsal:yanka napsal:lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.
a moje klec zase nevypadá zdaleka tak pěkně jak ty tvoje.. :((
.jpg)