pomoc..jsem začátečník!:o)

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Host

pomoc..jsem začátečník!:o)

Příspěvekod Host » Ne Črc 29, 2007 12:40

Poomoc...chtěla bych si pořídit činčilku..ale vůbec netuším jaký jsou ideální míry klece! Misku s pískem máte v kleci nebo mimo? :roll: :roll:

Disable adblock

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Pečky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Ne Črc 29, 2007 12:44

Já mám kles na výšku 120cm,širokou100cm a hloubka60cm.Písek jim dávám večer,protože když jim ho nechám tak v něm dělaj lotroviny a nekoupou se.Večer je pustím ven a už pádí do písku to tam nalezou všechny najednou je sranda. :lol:

KAKTUS1010
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod KAKTUS1010 » Ne Črc 29, 2007 12:45

misku s pieskom mame mimo pretoze oni tam čuraju a znecistia ho idealne rozmery su 100cm vyska, hlbka 50cm a sirka 80cm ale cim vacsia tym lepsia a aku chces farbu

Denča Bártková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Denča Bártková » Ne Črc 29, 2007 12:45

Když se podíváš do starších témat, tak tam všechno potřebné najdeš.. :wink:

Ohledně misky s pískem jsou různé názory.. někdo ji má celou dobu v kleci, jiní ji dávají do klece jednou za dva dny.. Já jim ho tam nechávám teď i přes den, protože se v něm chladí..

a co se týče rozměrů.. čím větší tím lepší.. :lol: Hlavně aby to byla několika patrová klec.. Opravdu doporučuji si pročíst starší příspěvky.. je tam spousta inspirujících věcí..

Disable adblock

KAKTUS1010
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod KAKTUS1010 » Ne Črc 29, 2007 12:47

suhlasim potom sa na ten piesok viac tesia

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Pečky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Ne Črc 29, 2007 12:49

Někdy jim ho schovám a to pak lítaj po pokoji a hledaj.Jak ho najdou tak jsou v něm.

Raduska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Jižní čechy

Re: pomoc..jsem začátečník!:o)

Příspěvekod Raduska » Ne Črc 29, 2007 12:49

Lucie Zikušková napsal:Poomoc...chtěla bych si pořídit činčilku..ale vůbec netuším jaký jsou ideální míry klece! Misku s pískem máte v kleci nebo mimo? :roll: :roll:

Tak ideální je co nejprostornější, ale tak minimum pro jednu činčilu bych viděla tak 50x40x80 (hxdxv). Záleží taky jestli ji budeš pouštět a taky jak často. Ale činčilka může žít v podstatě i v menší kleci, hlavně se vyvaruj akvárka a za ideální nepovažuju rovněž klece pro králíky - takové ty nízké přízemní. Dej ji tam nějakou větev na šplhání a taky nějakou poličku. S tím pískem to je na tobě. Já jsem zkusila obě varianty. Mít písek přimo v kleci je sice fajn, ale podle mých zkušeností ho činčilky brzy znečistí a tak teď praktikuji možnost koupání činčilek v písku během venčení po pokoji. Ale tohle je čistě individuální záležitost.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Črc 29, 2007 13:27

souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )
Písek je na tobě, klidně ho zkus nechat pořád v kleci..... ja vždycky když začnu s pouštěním, tak dám kbelík s pískem doprostřed pokoje a oni se v něm koupou:-)

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Út Črc 31, 2007 12:36

Martina Tejnilová napsal:souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )
Písek je na tobě, klidně ho zkus nechat pořád v kleci..... ja vždycky když začnu s pouštěním, tak dám kbelík s pískem doprostřed pokoje a oni se v něm koupou:-)

fretka chrom je super, ale pokud si budeš pořizovat mláďátko, chtělo by to obtáhnout ji pletivem, protože některá prťata ještě zvládnou prolézt skrz mříže :twisted:

já mám v pokoji skříň (š100,h60,v180cm), která je rozdělená na dvě stejně velké činčilí ubytovny.. v každé bydlí dvě činči a nijak si nestěžují :) pokud činču nebudeš moct často pouštět, chtělo by to větší.. pokud by sis chtěla podobnou klec vyrobit, najdeš tu spoustu rad.

já mám v klecích jen "záchod", písek jim tam nenechávám. dostávají ho jednou denně po výběhu, protože když tam byl pořád, sloužil místo záchodu a spotřeba písku byla veliká..

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Út Črc 31, 2007 12:47

Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » Stř Srp 01, 2007 10:03

lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.

týjojo, nemáme my to nějak podezřele stejný? :D

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Srp 01, 2007 10:38

yanka napsal:
Martina Tejnilová napsal:souhlasím. čím větší klec tim lepší. Podle mě by stačila třeba tato ( http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.html ... 2. klec ze shora - klec fretka chrom )

fretka chrom je super, ale pokud si budeš pořizovat mláďátko, chtělo by to obtáhnout ji pletivem, protože některá prťata ještě zvládnou prolézt skrz mříže :twisted:

já mám v pokoji skříň (š100,h60,v180cm), která je rozdělená na dvě stejně velké činčilí ubytovny.. v každé bydlí dvě činči a nijak si nestěžují :) pokud činču nebudeš moct často pouštět, chtělo by to větší.. pokud by sis chtěla podobnou klec vyrobit, najdeš tu spoustu rad.

já mám v klecích jen "záchod", písek jim tam nenechávám. dostávají ho jednou denně po výběhu, protože když tam byl pořád, sloužil místo záchodu a spotřeba písku byla veliká..

Jj. přesně..pokud činča nemá víc jak 460g, tak zdrhá :-) Mě je ted hlídala tejden ségra a myslela si, že když mi dá prťata do větší klece, že to bude super....takže se venčili sami a ráno se zase vrtáili zpátky do domečku :-) sem se vrátila...všude našuráno, nabobkováno, všude písek :-D :-D

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Stř Srp 01, 2007 11:19

yanka napsal:
lwici napsal:Já mám taky klece(skříně) 100x60x180 rozdělené na polovinu. Vybavené poličkama a větvema. V každé bydlí 2 činčilky. Písek dostávají 1x denně po výběhu. Přes léto jim ho dávám vychlazený do plechové misky i přes den, aby se v něm ochladily.

No jo taky si všímám... ale já nemám ty úžasný nerezový plechy :(.

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » Stř Srp 01, 2007 11:38

lwici napsal:
yanka napsal:

a moje klec zase nevypadá zdaleka tak pěkně jak ty tvoje.. :((

miladkadvorska
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod miladkadvorska » Ne Zář 23, 2007 15:07

My davame cincilkam pisek co druhy den.Nekde jsem slysela,ze kdyz ho maji porad,vysusuje se jim kuzicka...Tak pro jistotu

parisse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod parisse » Ne Zář 23, 2007 15:14

yanka napsal:
lwici napsal:
yanka napsal:

a moje klec zase nevypadá zdaleka tak pěkně jak ty tvoje.. :((
Moje taky není nic moc Obrázek nejdůležitější ale je,že se myškám líbí

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”