teplota 8-26 stupňů?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
teplota 8-26 stupňů?
Máme novou prostornou klec v garáži.Plísně zde nejsou.V zimě se topí,jen v období jara netopíme.Bývá tu přes den 10stupnů a činčilka má studené uši,nemlže nastydnout?děkuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: teplota 8-26 stupňů?
Ahojky, ty moje obludy jsou 15-13 stupňů a zatím jim to neva :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to je celkem dobrá teplota,ale nevim jestli to může klesnou lehce pod 10 :?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
může, ale pokud je chceš mít v zimě v této zimě, měl by si jim pořidit kamarada, aby se měli o koho zahřívat. doporučuju taky koupit topeni...já jim v zimě topím, aby to nekleslo pod 10 stupnu.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
hele, to zatím taky nevím :wink:
řešili jsme to tu:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=10849
(tam jsem psala naše min a max teploty)
a tady:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.ph ... ht=teplota
:wink:
řešili jsme to tu:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=10849
(tam jsem psala naše min a max teploty)
a tady:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.ph ... ht=teplota
:wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: okr. České Budějovice
myslím si že to pro činčilku moc dobrý neni.nám takhle loni činčilka nastidla a dostala zápal plic
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nemůžeš činčilu přendavat z tepla do horka. pokud teplota klesá postupně, tak to ničemu nevadí. Činčilky mam takhle 4 roky. v zimě je teplota kolem 12- 15 tupňu a v létě kolem 22 a jsou v pohodě.
Musím říct, že i lépe prospívají, mají lepší kožichy a hlavně si dělají v zimě pauzu s porody.
Musím říct, že i lépe prospívají, mají lepší kožichy a hlavně si dělají v zimě pauzu s porody.
-
- Zlatý uživatel
Me se to zda malo.Nejidelalnejsi pro ne je stala kolem 20stupnu.Pokud tam jaji ted pres den 10stupnu, tak v noci je zase zima a urcite to klesne, takze ten zapal plic by hrozit mohl.Urcite, pokud je sama v kleci a nemuze se s druhou vzajmne zahrat.Nejidealnejsi je pro ne ta pokojova teplota.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
martej napsal:nemůžeš činčilu přendavat z tepla do horka. pokud teplota klesá postupně, tak to ničemu nevadí.
Musím říct, že i lépe prospívají, mají lepší kožichy
souhlas, zima jim rozhodně, zvlášt´ ve skupině, nevadí, větší kolísání teplot je pro ně horší
kožich mají ti moji v zimě jak ze žurnálu, toho jsem si taky všimla
co se týče tepla - s tím osobně bojuju víc, mně už si Ebíček při 21 stupních lehá na bok a moc se mu nechce běhat (na to, že to není zas až tak kritická teplota a je mu teprv 5 let, mně to docela děsí)
-
- Zlatý uživatel
A to by mela byt ta teplota 21stupnu jeste O.K., to je divny.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo lidi a nepocházej ty šmudlinkyy z hor? Tam musela bejt celkem zima. My je držíme ve vlhku a teplu. Už si zvykli, ale zvykli by si zase zpět, kdyby to bylo dosatečně postupně. Nebo ne? To byla čistě úvaha. Fakt nevim. Když se narodí mimi, tak bych ale tu 20 držela. No jdu prozkoumat podnebí And a napíšu sem, co jsem zjistia.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
saskie napsal:Ty jo lidi a nepocházej ty šmudlinkyy z hor? Tam musela bejt celkem zima. My je držíme ve vlhku a teplu. Už si zvykli, ale zvykli by si zase zpět, kdyby to bylo dosatečně postupně. Nebo ne? To byla čistě úvaha. Fakt nevim. Když se narodí mimi, tak bych ale tu 20 držela. No jdu prozkoumat podnebí And a napíšu sem, co jsem zjistia.
:mrgreen: Já ti nevim, od tý doby, co jsou ve sklepě mi přijdou živější a navíc všichni začali krásně přibírat na váze... Tím pádem sem usoudila, že 21 stupňů je na ně prostě moc... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že si činči zvyknout hodně na teplotu v jaké žijou. Unás to bohužel občas kolísá ale nevšimla jsem si, že by jim to nějak vadilo. V létě mám v klecích na zemi kameny tak se o ně můžou schlazovat :)
Podle mě je největší problém, když si pořídíte novou aby nešla z 22°C do 8°C :wink:
Podle mě je největší problém, když si pořídíte novou aby nešla z 22°C do 8°C :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám doma kolem 18 stupňů.. tak 2,3 stupně to šok nebyl :wink:
Horší to je, když máš panelákové zvíře...
Horší to je, když máš panelákové zvíře...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:saskie napsal:Ty jo lidi a nepocházej ty šmudlinkyy z hor? Tam musela bejt celkem zima. My je držíme ve vlhku a teplu. Už si zvykli, ale zvykli by si zase zpět, kdyby to bylo dosatečně postupně. Nebo ne? To byla čistě úvaha. Fakt nevim. Když se narodí mimi, tak bych ale tu 20 držela. No jdu prozkoumat podnebí And a napíšu sem, co jsem zjistia.
:mrgreen: Já ti nevim, od tý doby, co jsou ve sklepě mi přijdou živější a navíc všichni začali krásně přibírat na váze... Tím pádem sem usoudila, že 21 stupňů je na ně prostě moc... :wink:
Právě mám taky ten pocit.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
verýk napsal:
Naprosto souhlas!!
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
on to takový problém není. Já je mám v zimě karanténu na pudě s topením, takže postupně pomalu snižuju teplotu a až se dostanou na teplotu, kterou mam v činčilárně, tak jde činčilka dolu.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já nevim, jak to udělat v létě. Loni jsem v součsném bytě měla v těch horkách fakt horko. Ty chladící láhve budu dávat, jak to pujde, ale stejně no :|
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
no, taky bych řekla, že vyřešit problém s horkem je horší než se zimou (topení se případně dá zapnout a regulovat, ale slunko vypnout nejde :lol: )
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
saskie napsal:No já nevim, jak to udělat v létě. Loni jsem v součsném bytě měla v těch horkách fakt horko. Ty chladící láhve budu dávat, jak to pujde, ale stejně no :|
V létě se ta teplota zvyší a většinou je kolem 18 stupňu a vice :-) Já teda mam 21 stupnu a když jsou dlouhodobý vedra, tak i více a to pak chladím taky zmrzlým piskem, zmrzlyma lahvema a nebo dlaždičkama.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zmrzlým pískem?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj. dáš písek do mrazaku a pak jim to dáš...sice ten pisek moc dlouho nevydrží studenej, ale pomaha
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé :-k
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Zkoušela jsem vloni dávat písek do mrazáku,ale přišel mi pak vlhký.Tak dávám kus mramoru,ten je studený stále sám o sobě :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Já sem prestehoval klec z podkrovní izby,lebo tam je dost horko len pro mňa né to pro nich.Tak určite jím bude teť lepší. :oops: