Granule
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Karlovy Vary
- Kontaktovat uživatele:
Granule
Chtěla bych poradit,které granule jsou osvědčené a mám kupovat.Je tak široký výběr,že se v tom začínám ztrácet.
Předem děkuji za rady a tipy. >:*B
Předem děkuji za rady a tipy. >:*B
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
No ja myslim, že se to tu už někde psalo a nejlepší jsou od vitakraftu, ale ten činčám moc nejede... :? Tak já jim to míchám ještě s jinejma a to snědí vše :lol: , ale musíš vyzkoušet sama jeký granule tvým činčilám chutnaj nejvíc...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám normální (DARVIN´s) a míchám je někdy se směsí (VITAPOL). :wink: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Domča napsal:Já dávám normální (DARVIN´s) a míchám je někdy se směsí (VITAPOL). :wink: :wink:
No tak co je, žeby tvrdé jádro zaspalo :roll: :lol: ?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Hardcore říká no comment.
Co se stravy týče, tak nejsme zrovna vzorníci ;-)
Co se stravy týče, tak nejsme zrovna vzorníci ;-)
-
- Zlatý uživatel
Tak jo, tak je to zase na mně :roll: :
Myslím že Darwins je OK, ale stejně bys mohla vyzkoušet Witte Molen, v Praze je snad seženeš a měli by být kvalitnější. Záleží ale co ti bude baštit.
S tou směsí bych přestal :evil:. Počítám že je tam plno věcí, které činčám škodí. Raději jim k čistým granulím a senu přidávej dobroty sama. Najdeš tu toho spousty, jen tak namátkou kočičky, sušenou kopřivu, pampelišku, mrkev, šípky a tak dále :wink: .
Myslím že Darwins je OK, ale stejně bys mohla vyzkoušet Witte Molen, v Praze je snad seženeš a měli by být kvalitnější. Záleží ale co ti bude baštit.
S tou směsí bych přestal :evil:. Počítám že je tam plno věcí, které činčám škodí. Raději jim k čistým granulím a senu přidávej dobroty sama. Najdeš tu toho spousty, jen tak namátkou kočičky, sušenou kopřivu, pampelišku, mrkev, šípky a tak dále :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
jojo. taky doporučujeme granule witte molen a raději neriskovat směsi.. i když na nich kolikrát píšou, že mají nízký obsah tuků, najdeš tam např. slunečnicová semínka, která obsahují přibližně 50%oleje. také s cukernatým ovocem si hlavu nelámou.. na to pozor.
když si doma nasušíš mrkev, křížalky, občas přidáš vločku nebo kousek rozinky, činča ti poděkuje :)
když si doma nasušíš mrkev, křížalky, občas přidáš vločku nebo kousek rozinky, činča ti poděkuje :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ferdyšek granule nerad, ale Witte Molen mu ku podivu chutnají ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Taky dávám Witte Molen-Country, ale v Praze už jsem je neviděla, nějak je přestali prodávat, tak je objednávám odtud www.cerberus.cz , pak jsou dobré Tukan, Vitakraft, Darwins nebo Granum, ale z Granumu je třeba vyndat ty divné obarvené věco čehosi. Nebo ještě Sonnenland, ale typatří k tučnějším, takže je dávám jen občas...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
nám ze začátku WM moc nejely... :? ale teď je to u nás ještě větší hit než Vitacraft :P
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Moj mysiak papa granulky od Zdarskej,Apetit,Sonnenland....mame aj WM...ale tie este nekostoval...boli hned vypradane...... :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Puškinova 2661/20
Tak jo, tak je to zase na mně :
S tou směsí bych přestal . Počítám že je tam plno věcí, které činčám škodí. Raději jim k čistým granulím a senu přidávej dobroty sama. Najdeš tu toho spousty, jen tak namátkou kočičky, sušenou kopřivu, pampelišku, mrkev, šípky a tak dále .
Dík Prahu mám hned za rohem. Vite molen když jsou tak taky kupuju pak ale tejden žeru čočku :P :lol: . No hlavně že činče chutná. Ale jak se tu píše každá činča má jiný chutě. Já třeba dávám tukan, darwin, soneland, vitapol no prostě co mají. Ale většinou míchám nějaké lepší s darwinem.
-
- Zlatý uživatel
SantatheLoTR napsal:Dík Prahu mám hned za rohem...
Praha byla míněna pro Domču :wink: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem zkoušela několik výrobců a mým myšičkám nejvíc chutná GRANUM a Biosta. Zkoušeli jsme i Animu... ta celkem chutnala. Darwin mě hodně zklamal, protože se velmi rychle kazí a zapáchá. Navíc myšové ho neradi. Vitakraft... moc nejede, Sonnenland... no tak v tom jsem našla moly a že by 2x chutnal se říct nedalo. WM jsem nezkoušela.
... ještě jsem na něco zapoměla? hmmm určitě, ale právě si nemůžu vzpomenout na co...
... ještě jsem na něco zapoměla? hmmm určitě, ale právě si nemůžu vzpomenout na co...
-
- Zlatý uživatel
U nás vítězí Apetit CH následován WM. Vitakraft zůstává v misce jako rezerva, kdybych náhodou netrefil domů
-
- Bronzový uživatel
No já jsem zkoušela několik výrobců a mým myšičkám nejvíc chutná GRANUM a Biosta. Zkoušeli jsme i Animu... ta celkem chutnala. Darwin mě hodně zklamal, protože se velmi rychle kazí a zapáchá. Navíc myšové ho neradi. Vitakraft... moc nejede, Sonnenland... no tak v tom jsem našla moly a že by 2x chutnal se říct nedalo. WM jsem nezkoušela.
Hm to je divné. Moly??? a zapáchající granule??? To může být taky skladováním. my s takovýma věcma nemáme problémy. Ale GRANUM to by mu taky šlo. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
SantatheLoTR napsal:No já jsem zkoušela několik výrobců a mým myšičkám nejvíc chutná GRANUM a Biosta. Zkoušeli jsme i Animu... ta celkem chutnala. Darwin mě hodně zklamal, protože se velmi rychle kazí a zapáchá. Navíc myšové ho neradi. Vitakraft... moc nejede, Sonnenland... no tak v tom jsem našla moly a že by 2x chutnal se říct nedalo. WM jsem nezkoušela.
Hm to je divné. Moly??? a zapáchající granule??? To může být taky skladováním. my s takovýma věcma nemáme problémy. Ale GRANUM to by mu taky šlo. :lol:
Jde o to, ze uz to takhle Lwici koupila -- uz jsem to taky parkrat zazil a nejen s granulema pro cincily. Je to predevsim z tech papirovych krabic - uz kupuji jen zalisovane a peclive koukam na datum baleni..
Jinak doma se tomu da predejit skladovanim v uzaviratelne nadobe s minimalnim pristupem vzduchu. Mam na to skvelou uzaviratelnou nadobu.
Zatim jsem "odzkousel" Sonneland - Anima -Darwin ... vzdy posleni davku namixuji s novou, takze prechod na nove granule neni tak "hrozny" a zatim se zda, ze namisto hlodavce mam vsezravce :roll:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já si koupila granule Avicentra v pytlíku s hnusnýma moučnýma červama.
To jsem si je totiž já blbec neprohlídla, zjistila jsem to až cestou autem domu.
To jsem si je totiž já blbec neprohlídla, zjistila jsem to až cestou autem domu.
-
- Stříbrný uživatel
Terezka napsal:Já si koupila granule Avicentra v pytlíku s hnusnýma moučnýma červama.
Pokud si to nerozbalila a nezahodila uctenku, tak ses mela vratit a reklamovat zbozi.. Prave z tohodle duvodu, ted kupuji uz jen granule zalisovane v pruhlednem obalu.. je sice mozne, ze uz jsou tam larvy od vyrobce, ale je to mensi pravdepodobnost, nez, ze jsou tam nakladeny az spatnym skladovanim v danem obchode..
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Účtenku jsem neměla, ale řekla jsem si 17 korun, vem to čert, nasypu to ptáčkům ven.
-
- Stříbrný uživatel
Terezka napsal:Účtenku jsem neměla, ale řekla jsem si 17 korun, vem to čert, nasypu to ptáčkům ven.
-- jo to je taky reseni :) Jinak moucni cervici to bylo pro Burunduka pochoutka - neco jako krizala pro cincilu :)
-
- Bronzový uživatel
Pokud si to nerozbalila a nezahodila uctenku, tak ses mela vratit a reklamovat zbozi.. Prave z tohodle duvodu, ted kupuji uz jen granule zalisovane v pruhlednem obalu.. je sice mozne, ze uz jsou tam larvy od vyrobce, ale je to mensi pravdepodobnost, nez, ze jsou tam nakladeny az spatnym skladovanim v danem obchode..
Já myslím, že granum jsou na tom dobře, ale ještě nikdy se mi nic podobnýho nestalo a to už kupuju krmení pro zvířátka léta. No nic datum sice kontroluju, ale zjevně je potřeba kontrolovat i obsah to se nedá nic dělat. Tak dík za upozornění. Obchodníci jsou hajzli takhle oblbovat nevinná zvířátka. ŽE se nestydí :cry: :cry: :evil:
-
- Bronzový uživatel
Já si koupila granule Avicentra v pytlíku s hnusnýma moučnýma červama.
Moučný červi mají, ale hodně vitamínů :lol: Ale je to hnus
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Po zjištění přítomnosti červů a vajíček jsem objevila 4 mikroskopické dírky v obalu, takže tam tudy se tam dostali.
Pro burunduka by to jistě pochoutka byla, ale činča sdílí trochu jiný názor.
Pro burunduka by to jistě pochoutka byla, ale činča sdílí trochu jiný názor.
-
- Bronzový uživatel
Jednou by mi ptrodali takovej klump. Tak bych tam vlítl a dostal cholerickej záchvat a nejspíš bych jim to hodil na hlavu. No kdyby se to stalo jednou tak to pochopim.