Nechce se jí koupat..
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)
Nechce se jí koupat..
Zdravím :)....mám roční činčilu, která je strašně vybíravá!...nejdřív se koupala v písku vitapol, který jí už od začátku nějak nesedl a nechtěl se v něm ani trochu válet...pak jsem tu slyšel rady na kvalitní písek witten molen...v tom se v pohodě koupala asi měsíc ..srst měla moc hezkou a ted se v něm už vubec nekoupe!....maximalne packama se prohrabe a pak hned vyleze....nevím si rady....nemáte nějaký nápad jak jí zase přimět ke koupání? uz asi mesic ji musim koupat ja..
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Dáváš jí koupelnu do klece nebo jí má v kleci na stálo? Zkus změnit značku, popř. jí písek dávej tak na 1-2h denně.
-
- Bronzový uživatel
dd
nene ...vždy při výběhu se koupe:)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak jí ho naopak při výběhu nedávej a dej do klece. Pokud to nepomůže, ještě změň značku.
-
- Bronzový uživatel
problém je, že je koupelna z kartonu:/...no nic asi jí koupím k vánocům akvárko:D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
to určitě ano :D bude ráda
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Frýdek-Místek
- Kontaktovat uživatele:
Mi to dělá samec taky. Může mít písek v kleci, může ho mít jen občas, vždy se maximálně jen prohrabe předníma tlapama a jde pryč. Až teď , co je se samicí, která písek miluje, tak se to od ní trochu naučil :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
koupelna
Já dávám např. průhlednou vaničku z ledničky na zeleninu. To se mi osvědčílo. Moje činčilky jsou vždy ve střehu a potřebují vidět - když je vanička průhledná, mají ke koupání větší důvěru. když se mi rozbila skleněná koule, měla jsem vaničku neprůhlednou - taky se nechtěly koupat. To je aspoň moje dedukce a zkušenost.
-
- Nový uživatel
nekoupe se
naše činčila se taky nechce koupat, už jsme vyzkoušeli tři druhy písku, několik různých koupelniček a pořád nic... pročetla jsem si pár rad a zkusila ji vykoupat sama, ale po tomto zákroku už do písku nechodí ani čůrat a se mnou se taky nebaví :( prosím radu ať za chvíli nemá dredy tak jako my
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
Re: Nechce se jí koupat..
Taky mám jednu takovou činču, která se nechce koupat... Písek má pořád v kleci, tak teď zkouším dávat ho jen ve výběhu, ale zatím nic moc úspěch :? Když to nebude dál zabírat, zkusím vyzkoušet jinou značku a pak už nevím... :(
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nechce se jí koupat..
Určitě se nevykoupe, i když ho necháš v kleci delší dobu? Zksila bych změnit písek (jaký používáš?), změnit koupelnu nebo činčilku v písku trochu vyválet a ukázat, jak se to dělá.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”