Rozárka je na tom zle(v současnosti už dobře)
-
- ADMINISTRÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Rozárka je na tom zle(v současnosti už dobře)
Ahoj moji mili cincilari,
stala se mi vec, o ktere se mi obzvlast tady tezko pise. :(
Byl jsem jeden den mimo, vratil se a vsiml si, ze moje Rozarka ma mokry cumak a predni packy. Podival jsem se bliz a zjistil, ze je to krev. Chytil jsem ji a podival se ji do tlamicky. To, co jsem videl me dost vyvedlo z miry. Mela v tlame jakousi nafouklou vec cernocervene barvy podobnou fazoli. Dnes rano jsem byl na veterine a tam mi rekli, ze ta vec je jeji jazyk, ktery je odumrely.
Predpokladam, ze si do nej neco zapichla... zrejme trisku (trebaze mam cele vybaveni klece ze dreva a ne z drevotrisky). Doktor mi sdelil, ze ji v tlamicce probiha rozsahla infekce. Pry jeste nikdy nic podobneho nevidel a navrhl mi, ze ji dnes (pondeli) v jednu udela endoskopii a podle ni se uvidi, jestli ma cenu se ji pokouset zachranit.
To by se pry dalo udelat tak, ze by se odrizla odumrela cast jazyka. To ovsem zalezi na tom, jak moc velka cast jazyka je odumrela.
Pokud je na to Rozarka pripravena, kdyz jsem ji odnasel, byla v dobre kondici, tak ji asi jeste dnes ten zakrok udelaji.
stala se mi vec, o ktere se mi obzvlast tady tezko pise. :(
Byl jsem jeden den mimo, vratil se a vsiml si, ze moje Rozarka ma mokry cumak a predni packy. Podival jsem se bliz a zjistil, ze je to krev. Chytil jsem ji a podival se ji do tlamicky. To, co jsem videl me dost vyvedlo z miry. Mela v tlame jakousi nafouklou vec cernocervene barvy podobnou fazoli. Dnes rano jsem byl na veterine a tam mi rekli, ze ta vec je jeji jazyk, ktery je odumrely.
Predpokladam, ze si do nej neco zapichla... zrejme trisku (trebaze mam cele vybaveni klece ze dreva a ne z drevotrisky). Doktor mi sdelil, ze ji v tlamicce probiha rozsahla infekce. Pry jeste nikdy nic podobneho nevidel a navrhl mi, ze ji dnes (pondeli) v jednu udela endoskopii a podle ni se uvidi, jestli ma cenu se ji pokouset zachranit.
To by se pry dalo udelat tak, ze by se odrizla odumrela cast jazyka. To ovsem zalezi na tom, jak moc velka cast jazyka je odumrela.
Pokud je na to Rozarka pripravena, kdyz jsem ji odnasel, byla v dobre kondici, tak ji asi jeste dnes ten zakrok udelaji.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Vasku to ma velmi mrzi, ani nevies ako mi je to luto, chudatko Rozarka, drzim velmi packy jej aj tebe aby ste to obaja zvladli, treba verit ze to zvladne, treba sa pokusit urobit pre nu maximum. Daj priebezne vediet ako je na tom. Vela stastia :!:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Přeju Rozáce hodně štěstíčka!
To je tak mrzuté, co se jí stalo, chudinka malá. :cry: Držím jí palečky, ať jí to dobře dopadne. Určitě nám dej vědět, Vašku, jak jí je.
To je tak mrzuté, co se jí stalo, chudinka malá. :cry: Držím jí palečky, ať jí to dobře dopadne. Určitě nám dej vědět, Vašku, jak jí je.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
to je smutné :roll: chuďátko Rozátka ať se jí moc a moc daří a určitě napiš jak to dopadloo přeji ti a Rozárce hodně moc moc moc štěstí!!!!!! a doufám že to dobře dopadne
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Takove veci me dokazi rozplakat :cry: :cry: Preju hodne stesti at se ti da Rozarka co nejdriv do poradku. drzim vsechny pesticky... Ver, ze je pravda, ze nadeje umira posledni. Dej nam tady pak vedet jak na tom je.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Vašku, to je mi moc líto :cry: :cry: Držím palce ať je Rozárka brzy v pořádku. Hodně, hodně štěstí, určitě to zvládne a bude zase zdravá myšička. Dej nám pak vědět.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
vašku!!!!
je mi strašně líto, co se rozárce stalo!!!! přeju ať se jí to co nejlépe uzdraví ať je v pořádku a lítá zase jako před tím!!!!!!
je mi strašně líto, co se rozárce stalo!!!! přeju ať se jí to co nejlépe uzdraví ať je v pořádku a lítá zase jako před tím!!!!!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Ahoj Vašku, moc moc držíme Rozárce tlapičky, všechny co máme!!! Určitě to zvládne, je to šikovná myšička. Hlavně to nevzdávejte, zázraky se dějí! Dopadne to dobře, jsme s vámi...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: BRNO
- Kontaktovat uživatele:
:cry: :cry: :cry: chudinka malá :cry: :cry: :cry: Držím palce, je to strašný .. chudinka ...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Držíme všetci Rozárke palce, nech sa z toho vystrábi.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Osová Bítýška
- Kontaktovat uživatele:
Taky s Kucickem drzime vsechno co mame!Ver ze se z toho Rozarka dostane,cincilky jsou velke bojovnice:-)
Vašku je mi to moc líto, Rozárka je taková krásná myška, držím Vám palečky, je to příběh jako z hororu.Jak se jí to mohlo stát ? Ty jsi na veterině v Brně? Myslím, že je tu hodně lidí chválilo, tak doufám, že vše dobře dopadne.
Ahoj Jarka
Ahoj Jarka
Rozarka
:cry: je mi to luto. Aspon ze mate nablizku dobru veterinu. Ja som take stastie nemal. Nikto sa to tu asi neodvazil nacrtnut, ale mozno by bolo vhodne vziat do uvahy aj uspanie cincilky. Nechcem vyzerat ako bezcitny, stal som pred takym rozhodnutim s Jessinkou a potom som lutoval, ze som ju nakoniec nenechal uspat (na odporucenie veterinara), zbytocne sa trapila niekolko dni kym uplne vysilena uhynula, bol to hrozny pohlad. V kazkom pripade aj ak by sa jej podarilo sa zotavit (riziko infekcie), da sa predpokladat, ze v buducnosti bude mat problemy s prijmanim stravy. Lutujem, ze nemozem pomoct, jedine co mozem je drzat palce aby vam to dobre dopadlo.
I my držíme pěstičky jak to jen jde a jsme s vámi - jak se jí vede dnes? Je po zákroku? Buďte všichni moc a moc silní, nevzdávejte to, ikdyž je to hodně těžké.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Mrač 178
Vašku, moc držíme všechny tlapičky co máme. Musíš věřit, že se to podaří :!: Věříme v to, že to Rozárka dokáže. Přejeme hodně moc moc štěstí, držte se :!:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
:cry: :cry: :cry: drřím pěstičky se všemi mými činčilkami... :cry: :cry: :cry:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
To NIKO:
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.
=/
MOOOOC držíme palečky a jsme při vás!! Doufáme, že se vše vyřeší aniž by to Rozárku hodně zasáhlo .. kéžby to bylo jen pár milimetrů jazýčka .. je nám to moc líto .. pozdravuj Rozárku a že jsme při ní .. Pá Myška, Skipýnek, Frigonek a Daneček :cry: :(
-
- ADMINISTRÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vsichni,
mluvil jsem s doktorem Hauptmanem. Je to odbornik na male savce na Brnenske veterine a ted se o Rozarku stara. Rekl mi, ze vsechny testy na jatra a myslim i ledviny dopadly nad ocekavani dobre, ze je cincila v dobrem stavu a infekce se v nich ani neprojevila. Provedli endoskopii a zjistili, ze mrtva je prvni tretina jazyka, takze mi doporucil, ze ma cenu do operace jit.
Souhlasil jsem, a zitra tam volam, jak to dopadlo. Souhlasil jsem i s tim, ze kdyby behem operace nastaly nejake komplikace (treba velke krvaceni), tak provedou eutanazii.
U psa by mi pry mohl zarucit vysokou pravdepodobnost na uzdraveni, ale u cincily to neni jasne. Nikdo nevi, co se muze stat. Pokud se to povede, adaptabilita zvirat je pry vysoka, takze by si snad zvykla.
Nadeje tu tedy ted je. Je to unikatni zakrok, tak doufam, ze to dopadne.
Vsem vam moc moc dekuju za podporu.
mluvil jsem s doktorem Hauptmanem. Je to odbornik na male savce na Brnenske veterine a ted se o Rozarku stara. Rekl mi, ze vsechny testy na jatra a myslim i ledviny dopadly nad ocekavani dobre, ze je cincila v dobrem stavu a infekce se v nich ani neprojevila. Provedli endoskopii a zjistili, ze mrtva je prvni tretina jazyka, takze mi doporucil, ze ma cenu do operace jit.
Souhlasil jsem, a zitra tam volam, jak to dopadlo. Souhlasil jsem i s tim, ze kdyby behem operace nastaly nejake komplikace (treba velke krvaceni), tak provedou eutanazii.
U psa by mi pry mohl zarucit vysokou pravdepodobnost na uzdraveni, ale u cincily to neni jasne. Nikdo nevi, co se muze stat. Pokud se to povede, adaptabilita zvirat je pry vysoka, takze by si snad zvykla.
Nadeje tu tedy ted je. Je to unikatni zakrok, tak doufam, ze to dopadne.
Vsem vam moc moc dekuju za podporu.
-
- Zlatý uživatel
Vašku, to je při té mizérii skvělá zpráva! Je tu šance a to je moc důležité, uvidíš, že to klapne! Rozárka je moc šikovná myšička a uvidíš, že to zvládne - pouto mezi ní a Tebou je velké a jí to moc pomůže, bude to pro ní důvod proč žít a proč překonat prvotní nesnáze po zákroku. A pak to bude jen a jen lepší, uvidíš :) Hlavní je naděje a ta je veliká :lol: Držíme palce!!!
-
- Zlatý uživatel
Terezka napsal:To NIKO:
Mohu jen souhlasit...
Vašku Dr.Hauptmana znám myslím že je dobrý odborník někdy bývá v ordinaci Dr.Jekl a s oběma máme dobré zkušenosti.
Moc si přeji aby se Rozárka uzdravila.Musíš na ni potom hodně mluvit a dát jí najevo, že není na to sama.I u naší samičky psychická podpora hodně znamenala. :!: No a možná ji budeš muset ze začátku krmit, s tím mám bohaté zkušenosti naši Terinku jsem takhle krmila vloni 2 měsíce ve dne v noci, ale ona to měla z psychických důvodů.Manžel na ni trošku šlápl,zraněná nebyla byla v šoku, měli jsme ji na pozorování na veterině a starali se nám o ni oba zmínění lékaři, ale pak přišla domů a prostě přestala jíst.Je to trochu jiný příběh, ale zkušenost s dorkmováním se možná bude hodit.Nakonec se Terince narodily i malé myšky.
Ahoj Jarka
Moc si přeji aby se Rozárka uzdravila.Musíš na ni potom hodně mluvit a dát jí najevo, že není na to sama.I u naší samičky psychická podpora hodně znamenala. :!: No a možná ji budeš muset ze začátku krmit, s tím mám bohaté zkušenosti naši Terinku jsem takhle krmila vloni 2 měsíce ve dne v noci, ale ona to měla z psychických důvodů.Manžel na ni trošku šlápl,zraněná nebyla byla v šoku, měli jsme ji na pozorování na veterině a starali se nám o ni oba zmínění lékaři, ale pak přišla domů a prostě přestala jíst.Je to trochu jiný příběh, ale zkušenost s dorkmováním se možná bude hodit.Nakonec se Terince narodily i malé myšky.
Ahoj Jarka
Celý den čekám a pořád koukám sem, co je u Rozárky nového - konečně zpráva od Tebe a tak skvělá (samozřejmě v rámci možností, ale nic to nemění na tom, že dost velká naděje existuje) !!! Je samozřejmé že držíme všechno, co přinese alespoň kousek štěstíčka pro Rozárku, snad se všechny pacičky a tlapinky a pěstičky spojí a vznikne z toho jedno obrovitáánské štěstí a ta raritní operace se povede. Prosím vzkaž Rozárce (myslím že nejen za mě), že jelikož tyhle stránky vznikly na její počest a především díky ní, tak při ní stojí všichni zdejší návštěvníci a činčilí kamarádi, kteří sem kdy zavítali. A že jich tu bylo - sakra, to by bylo, aby to nepomohlo!!! Napiš hned, jakmile budeš něco bližšího vědět - jinak mi asi odumřou pěsti. Jsme s vámi a udělal jsi dobře. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je super sprava, som velmi rada a iste nielen ja, ze tu je ista moznost ju zachranit. A myslim si ze nie mala moznost. Podla mna to Rozarka zvladne. :wink: :wink: :wink:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”