Rozárka je na tom zle(v současnosti už dobře)

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Vaclav
ADMINISTRÁTOR
ADMINISTRÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Rozárka je na tom zle(v současnosti už dobře)

Příspěvekod Vaclav » Po Dub 10, 2006 12:51

Ahoj moji mili cincilari,
stala se mi vec, o ktere se mi obzvlast tady tezko pise. :(
Byl jsem jeden den mimo, vratil se a vsiml si, ze moje Rozarka ma mokry cumak a predni packy. Podival jsem se bliz a zjistil, ze je to krev. Chytil jsem ji a podival se ji do tlamicky. To, co jsem videl me dost vyvedlo z miry. Mela v tlame jakousi nafouklou vec cernocervene barvy podobnou fazoli. Dnes rano jsem byl na veterine a tam mi rekli, ze ta vec je jeji jazyk, ktery je odumrely.
Predpokladam, ze si do nej neco zapichla... zrejme trisku (trebaze mam cele vybaveni klece ze dreva a ne z drevotrisky). Doktor mi sdelil, ze ji v tlamicce probiha rozsahla infekce. Pry jeste nikdy nic podobneho nevidel a navrhl mi, ze ji dnes (pondeli) v jednu udela endoskopii a podle ni se uvidi, jestli ma cenu se ji pokouset zachranit.
To by se pry dalo udelat tak, ze by se odrizla odumrela cast jazyka. To ovsem zalezi na tom, jak moc velka cast jazyka je odumrela.
Pokud je na to Rozarka pripravena, kdyz jsem ji odnasel, byla v dobre kondici, tak ji asi jeste dnes ten zakrok udelaji.

Disable adblock

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Po Dub 10, 2006 14:04

Vasku to ma velmi mrzi, ani nevies ako mi je to luto, chudatko Rozarka, drzim velmi packy jej aj tebe aby ste to obaja zvladli, treba verit ze to zvladne, treba sa pokusit urobit pre nu maximum. Daj priebezne vediet ako je na tom. Vela stastia :!:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Dub 10, 2006 14:05

Přeju Rozáce hodně štěstíčka!
To je tak mrzuté, co se jí stalo, chudinka malá. :cry: Držím jí palečky, ať jí to dobře dopadne. Určitě nám dej vědět, Vašku, jak jí je.

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Po Dub 10, 2006 14:13

to je smutné :roll: chuďátko Rozátka ať se jí moc a moc daří a určitě napiš jak to dopadloo přeji ti a Rozárce hodně moc moc moc štěstí!!!!!! a doufám že to dobře dopadne

Disable adblock

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Po Dub 10, 2006 15:09

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Takove veci me dokazi rozplakat :cry: :cry: Preju hodne stesti at se ti da Rozarka co nejdriv do poradku. drzim vsechny pesticky... Ver, ze je pravda, ze nadeje umira posledni. Dej nam tady pak vedet jak na tom je.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Po Dub 10, 2006 15:29

Vašku, to je mi moc líto :cry: :cry: Držím palce ať je Rozárka brzy v pořádku. Hodně, hodně štěstí, určitě to zvládne a bude zase zdravá myšička. Dej nám pak vědět.

khelis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: olomouc

Příspěvekod khelis » Po Dub 10, 2006 16:16

vašku!!!!
je mi strašně líto, co se rozárce stalo!!!! přeju ať se jí to co nejlépe uzdraví ať je v pořádku a lítá zase jako před tím!!!!!!

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Po Dub 10, 2006 17:09

Ahoj Vašku, moc moc držíme Rozárce tlapičky, všechny co máme!!! Určitě to zvládne, je to šikovná myšička. Hlavně to nevzdávejte, zázraky se dějí! Dopadne to dobře, jsme s vámi...

PETE.cz
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: BRNO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PETE.cz » Po Dub 10, 2006 20:35

:cry: :cry: :cry: chudinka malá :cry: :cry: :cry: Držím palce, je to strašný .. chudinka ...

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Dub 10, 2006 20:52

Držíme všetci Rozárke palce, nech sa z toho vystrábi.

nemesisss
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Osová Bítýška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nemesisss » Po Dub 10, 2006 22:10

Taky s Kucickem drzime vsechno co mame!Ver ze se z toho Rozarka dostane,cincilky jsou velke bojovnice:-)

Jarka

Příspěvekod Jarka » Út Dub 11, 2006 7:20

Vašku je mi to moc líto, Rozárka je taková krásná myška, držím Vám palečky, je to příběh jako z hororu.Jak se jí to mohlo stát ? Ty jsi na veterině v Brně? Myslím, že je tu hodně lidí chválilo, tak doufám, že vše dobře dopadne.
Ahoj Jarka

NIKO

Rozarka

Příspěvekod NIKO » Út Dub 11, 2006 8:35

:cry: je mi to luto. Aspon ze mate nablizku dobru veterinu. Ja som take stastie nemal. Nikto sa to tu asi neodvazil nacrtnut, ale mozno by bolo vhodne vziat do uvahy aj uspanie cincilky. Nechcem vyzerat ako bezcitny, stal som pred takym rozhodnutim s Jessinkou a potom som lutoval, ze som ju nakoniec nenechal uspat (na odporucenie veterinara), zbytocne sa trapila niekolko dni kym uplne vysilena uhynula, bol to hrozny pohlad. V kazkom pripade aj ak by sa jej podarilo sa zotavit (riziko infekcie), da sa predpokladat, ze v buducnosti bude mat problemy s prijmanim stravy. Lutujem, ze nemozem pomoct, jedine co mozem je drzat palce aby vam to dobre dopadlo.

Hanka

Příspěvekod Hanka » Út Dub 11, 2006 9:01

I my držíme pěstičky jak to jen jde a jsme s vámi - jak se jí vede dnes? Je po zákroku? Buďte všichni moc a moc silní, nevzdávejte to, ikdyž je to hodně těžké.

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Út Dub 11, 2006 9:23

Vašku, moc držíme všechny tlapičky co máme. Musíš věřit, že se to podaří :!: Věříme v to, že to Rozárka dokáže. Přejeme hodně moc moc štěstí, držte se :!:

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Út Dub 11, 2006 10:18

:cry: :cry: :cry: drřím pěstičky se všemi mými činčilkami... :cry: :cry: :cry:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Dub 11, 2006 15:05

To NIKO:
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.

Myška =)

=/

Příspěvekod Myška =) » Út Dub 11, 2006 15:32

MOOOOC držíme palečky a jsme při vás!! Doufáme, že se vše vyřeší aniž by to Rozárku hodně zasáhlo .. kéžby to bylo jen pár milimetrů jazýčka .. je nám to moc líto .. pozdravuj Rozárku a že jsme při ní .. Pá Myška, Skipýnek, Frigonek a Daneček :cry: :(

Vaclav
ADMINISTRÁTOR
ADMINISTRÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vaclav » Út Dub 11, 2006 17:06

Ahoj vsichni,
mluvil jsem s doktorem Hauptmanem. Je to odbornik na male savce na Brnenske veterine a ted se o Rozarku stara. Rekl mi, ze vsechny testy na jatra a myslim i ledviny dopadly nad ocekavani dobre, ze je cincila v dobrem stavu a infekce se v nich ani neprojevila. Provedli endoskopii a zjistili, ze mrtva je prvni tretina jazyka, takze mi doporucil, ze ma cenu do operace jit.
Souhlasil jsem, a zitra tam volam, jak to dopadlo. Souhlasil jsem i s tim, ze kdyby behem operace nastaly nejake komplikace (treba velke krvaceni), tak provedou eutanazii.
U psa by mi pry mohl zarucit vysokou pravdepodobnost na uzdraveni, ale u cincily to neni jasne. Nikdo nevi, co se muze stat. Pokud se to povede, adaptabilita zvirat je pry vysoka, takze by si snad zvykla.
Nadeje tu tedy ted je. Je to unikatni zakrok, tak doufam, ze to dopadne.
Vsem vam moc moc dekuju za podporu.

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Iva » Út Dub 11, 2006 17:16

Vašku, to je při té mizérii skvělá zpráva! Je tu šance a to je moc důležité, uvidíš, že to klapne! Rozárka je moc šikovná myšička a uvidíš, že to zvládne - pouto mezi ní a Tebou je velké a jí to moc pomůže, bude to pro ní důvod proč žít a proč překonat prvotní nesnáze po zákroku. A pak to bude jen a jen lepší, uvidíš :) Hlavní je naděje a ta je veliká :lol: Držíme palce!!!

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Iva » Út Dub 11, 2006 17:17

Terezka napsal:To NIKO:
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.

Mohu jen souhlasit...

Jarka

Příspěvekod Jarka » Út Dub 11, 2006 17:32

Vašku Dr.Hauptmana znám myslím že je dobrý odborník někdy bývá v ordinaci Dr.Jekl a s oběma máme dobré zkušenosti.
Moc si přeji aby se Rozárka uzdravila.Musíš na ni potom hodně mluvit a dát jí najevo, že není na to sama.I u naší samičky psychická podpora hodně znamenala. :!: No a možná ji budeš muset ze začátku krmit, s tím mám bohaté zkušenosti naši Terinku jsem takhle krmila vloni 2 měsíce ve dne v noci, ale ona to měla z psychických důvodů.Manžel na ni trošku šlápl,zraněná nebyla byla v šoku, měli jsme ji na pozorování na veterině a starali se nám o ni oba zmínění lékaři, ale pak přišla domů a prostě přestala jíst.Je to trochu jiný příběh, ale zkušenost s dorkmováním se možná bude hodit.Nakonec se Terince narodily i malé myšky.
Ahoj Jarka

Hanka

Příspěvekod Hanka » Út Dub 11, 2006 18:33

Celý den čekám a pořád koukám sem, co je u Rozárky nového - konečně zpráva od Tebe a tak skvělá (samozřejmě v rámci možností, ale nic to nemění na tom, že dost velká naděje existuje) !!! Je samozřejmé že držíme všechno, co přinese alespoň kousek štěstíčka pro Rozárku, snad se všechny pacičky a tlapinky a pěstičky spojí a vznikne z toho jedno obrovitáánské štěstí a ta raritní operace se povede. Prosím vzkaž Rozárce (myslím že nejen za mě), že jelikož tyhle stránky vznikly na její počest a především díky ní, tak při ní stojí všichni zdejší návštěvníci a činčilí kamarádi, kteří sem kdy zavítali. A že jich tu bylo - sakra, to by bylo, aby to nepomohlo!!! Napiš hned, jakmile budeš něco bližšího vědět - jinak mi asi odumřou pěsti. Jsme s vámi a udělal jsi dobře. :wink:

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Út Dub 11, 2006 19:15

Tak to je super sprava, som velmi rada a iste nielen ja, ze tu je ista moznost ju zachranit. A myslim si ze nie mala moznost. Podla mna to Rozarka zvladne. :wink: :wink: :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”