jedlý domeček

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Bibione
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10

Příspěvekod Bibione » Út Črv 05, 2007 21:37

Martina Tejnilová napsal:nesežere,ale rozcupuje na miniaturní kousíčky :-D:-D:-D:-D:-D neboj , to ona se ještě ukaže :-D:-D:-D

Náhodou je fakt zlatá, normálně ji máme v ložnici protože jusem zjistila že tam je zdaleka nejchladněji a spíme všichni i já i přítel a Eliška zatím taky celkem jo. jen takhle od těch 20 do 24hod je hodně akční to se vyběhá vykoupe a pak vnoci sedí na poličce nahoře a sem tam sleze hopsne ale není nijak výrazně hlučná že by nás to budilo. teĎ jsem ji venčila - normálka vleze na ruku a to jí budu mít ve středu 14 dní nechá s evynést z klece a sama tam i zaleze ( teď už třetí den po sobě ). neběhá dlouho asi tak 5minut ale pak už ven nechce. Jsou jí dva měsíce a něco tak asi ještě mrňka a časem bude chtít delší výběh ale zatím ji to podle jejího uvážení stačí

Disable adblock

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Stř Črv 06, 2007 8:47

Já jsem ten jedlý domeček jednou koupila , ale už je to dávno, do týdne byl rozkousanej. Takže jsem pak už pořizovala jen ty dřevěný - ty vydrzěj dýl. :lol:

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Stř Črv 06, 2007 9:00

Bibione napsal:
Martina Tejnilová napsal:nesežere,ale rozcupuje na miniaturní kousíčky :-D:-D:-D:-D:-D neboj , to ona se ještě ukaže :-D:-D:-D

Náhodou je fakt zlatá, normálně ji máme v ložnici protože jusem zjistila že tam je zdaleka nejchladněji a spíme všichni i já i přítel a Eliška zatím taky celkem jo. jen takhle od těch 20 do 24hod je hodně akční to se vyběhá vykoupe a pak vnoci sedí na poličce nahoře a sem tam sleze hopsne ale není nijak výrazně hlučná že by nás to budilo. teĎ jsem ji venčila - normálka vleze na ruku a to jí budu mít ve středu 14 dní nechá s evynést z klece a sama tam i zaleze ( teď už třetí den po sobě ). neběhá dlouho asi tak 5minut ale pak už ven nechce. Jsou jí dva měsíce a něco tak asi ještě mrňka a časem bude chtít delší výběh ale zatím ji to podle jejího uvážení stačí

u nás je taky populární likvidace kartonových krabic. kam se hrabou dřevěné domečky :D sice to pak nevypadá moc vábně, když je v kleci z posledních sil stojící kouswek kartonu ohlodaného na tisíc způsobů, ale mají to prostě rádi, tak jde estetika stranou ;)

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Stř Črv 06, 2007 10:37

A kdyz si domu z lesa donesu nějaký takový kousek dřeva- špalek, z ekterého bych pak udělal adomek pro činču musím ho ještě nějak ošetřovat??? Nebo vysušovat? Taky jak poznám že to dřevo je vhodné, aby prostě nebylo závadné..mám doma takové kolečko(no spíše kolo :P ) z ořechu vlašského- to jsem jim ale nedala protože je prý hořké a snad i školdivé, a taky mi připadalo že má takové zvláštní aroma, jak teda poznám, že to co najdu v lese je dobré? Jinak bych se do lesa hned vydala :D :wink:

Disable adblock

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Stř Črv 06, 2007 10:45

Dřevo z lesa je oříšek samo o sobě :)

Pokud najdeš nějaký s již vydlabaným hnízdem, je to lepší, takové dřevo už je většinou "mrtvé" a tedy bez mízy. Pokud si najedš "živé" dřevo, budeš muset pár týdnů, měsíců počkat, než vyschne.

Vhodnost dřeva najdeš v jiných vláknech, ale vhodná mi přijdou tvrdší dřeva - buk, dub ...

Jinak je dobré dřevo zbavit kůry /na mrtvém dřevě už většinou není, nebo jde lehce sloupat/, v ní se drží různí škůdci a nebylo by dobré si je zavléct k činčilám. Taky bych doporučil vzít to kartáčem a horkou vodou.

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Stř Črv 06, 2007 13:14

A mohla bych tedy pouzit i to kolecko z toho orechu?ma ctvercovity tvar trosku a dalo by se krasne privrtat ke stene skrinovky a slouzilo by to jako policka...uz to mam asi rok a pul takze vyschle by melo byt krasne pro jistotu bych to jeste projela tou horkou vodou...???

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » So Črv 09, 2007 18:06

já myslím, že to není problém, protože pokud mají činči i dřevo na okus(ideálně z jabloně), které hlodají.. ehm.. "s větší chutí", ořech nebudou mít potřebu likvidovat:)

jinak taky vždycky dřevo myju v horké vodě a pořádně kartáčem.. v lese je dobré to, co není plesnivé a ztrouchnivělé nebo viditelně obsazené nějakou lezoucí havětí či špinavé bůhví od čeho; já myslím, že poznáš, co se hodí a co ne, stejně jako jestli je už dřevo vyschlé nebo čerstvé:) párkrát vyšlápni do lesa a za chvíli z tebe bude odborník:)

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » So Črv 09, 2007 20:35

yanka napsal:já myslím, že to není problém, protože pokud mají činči i dřevo na okus(ideálně z jabloně), které hlodají.. ehm.. "s větší chutí", ořech nebudou mít potřebu likvidovat:)

Chachá, to byl žert :lol: . Logika typu: "když budou mít větve z jabloně na okus, nebudou hlodat nábytek" pro činče neplatí :roll: :lol: . Pokud nasbíráš dřevo na čtyři domečky v lese a pátý koupíš, můžeš jednou hádat který zlikvidují jako první :twisted: :wink: .

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » So Črv 09, 2007 20:55

STYRO napsal:
yanka napsal:já myslím, že to není problém, protože pokud mají činči i dřevo na okus(ideálně z jabloně), které hlodají.. ehm.. "s větší chutí", ořech nebudou mít potřebu likvidovat:)

Chachá, to byl žert :lol: . Logika typu: "když budou mít větve z jabloně na okus, nebudou hlodat nábytek" pro činče neplatí :roll: :lol: . Pokud nasbíráš dřevo na čtyři domečky v lese a pátý koupíš, můžeš jednou hádat který zlikvidují jako první :twisted: :wink: .

nebyl, u mých činčil to tak funguje..:) 8)

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » So Črv 09, 2007 21:22

:D ja jen aby z toho nebyl problem ze tam budou mit ten orech, jestli neni nejak vyrazne skodlive..jinak jestli ho budou nebo nebudou hlodat je i docela jedno nebot vim temer jiste ze budou...nedelaji rozdily vubec u niceho..ted jsem nasla ohlodanou knizku z knihovny z roku 1965, takze chutove uz asi nic moc, ale evidentne jim to nevadi :lol: jedine duvod snad muze byt v tom ze je to knizka atlas rostlin... :lol: :lol:

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Po Črv 11, 2007 15:53

boruvka311 napsal::D ja jen aby z toho nebyl problem ze tam budou mit ten orech, jestli neni nejak vyrazne skodlive..jinak jestli ho budou nebo nebudou hlodat je i docela jedno nebot vim temer jiste ze budou...nedelaji rozdily vubec u niceho..ted jsem nasla ohlodanou knizku z knihovny z roku 1965, takze chutove uz asi nic moc, ale evidentne jim to nevadi :lol: jedine duvod snad muze byt v tom ze je to knizka atlas rostlin... :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: ja už mám rozkousaný i slovník do angličtiny :roll:

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Po Črv 11, 2007 16:56

No jo chteji byt vzdelane po vsech strankach :lol:

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » Po Črv 11, 2007 17:01

to je fakt, mně včera nakousali moderní pedagogiku.. :D a bezpočet knížek předtím. nejrychleji podléhala skáze prastará skripta na organickou chemii, starý papír je asi obzvlášť lahoda ;) dát jim to do klece, jabloňových větví by si nevšímali :)

hani
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hani » Po Črv 11, 2007 18:50

Tolik touzi po informacich, ze je doslova zerou :lol: Ja uz jsem taky prisla o par sesitu a moje matika vypada ponekud zvlastne. :twisted:

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”