je tohle vyhovující klec?

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Črv 24, 2007 13:30

yanka napsal:já bych rozhodně nedoporučovala klece freddy (i když martě vyhovují..), protože mně takovou klec dokázali zrušit osmáci - normálně se jim podařilo vyhlodat mříže ven a zdrhli. potom stačí aktivnější znuděná činčila, která si chvilku bude hrát jako moji osmáci a máte po kleci--

ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..

nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D

No hele když ta klec přežila i Shreka, kterej se zakous do drátu a vší silou lomcoval, to a samí manny, když byla Rozára v říji a přežila :-D

Disable adblock

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Ne Črv 24, 2007 13:31

yanka napsal:já bych rozhodně nedoporučovala klece freddy (i když martě vyhovují..), protože mně takovou klec dokázali zrušit osmáci - normálně se jim podařilo vyhlodat mříže ven a zdrhli. potom stačí aktivnější znuděná činčila, která si chvilku bude hrát jako moji osmáci a máte po kleci--

ta ptačí se mi taky nezdá, k té výšce je moc úzká a přecejen ptačí, to znamená nižší dno, ze kterého bude lítat spousta nepořádku..

nejvíc doporučuju fretka chrom (ne činčila chrom..), která má sice velkou rozteč, ale je pevná, pomer ceny a rozměrů je nejvýhodnější, dno má dostatečně vysoké.. a pokud se tím alici neprotáhl ani malý mikroš, tak není problém..:) já jsem si tyhle klece chtěla původně pořídit a radši jsem kvůli mikrošům zaváhala a pustila se do dřevěné.. no a teď vidím, že jsem mohla dost ušetřit, když tím neprolezou.. :D

Ja som tam mala trochu sietky po bokoch aby nepadalo svinstvo von a zrejme preto sa maly von nedostal. :lol:

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Ne Črv 24, 2007 20:06

Všechny naše činčilky se shodly - čím vyšší, tím lepší. Kdyby to šlo až na komín, budou na komínu :D

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Ne Črv 24, 2007 20:35

Tak v rozhodování jsem tam, kde jsem byla:-( Kazdopadne dekuji vsem za nazory;-)

Disable adblock

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Ne Črv 24, 2007 22:01

4 - 5 000 za klec, která se mi líbí, nedám :( Co takhle koupit v bazaru starší skříň a tu si upravit podle svých představ a přimontovat k ní kolečka? Stačí jen vyřešit poličky, do dveří dát pletivo a vyřešit počet dvířek. Náklady budou určitě nižší. Podívej se do galerie, tam je spousta překrásných klecí.

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Ne Črv 24, 2007 22:07

Drevena skrin bude vyhledove za rok. Urcite udelam neco na styl tech krasnych skrini, ktery jsem tady vsude videla. Zatim mam takovou vizi, ze cincilka bude bydlet u nas v pokoji a na noc pujde do kuchyne. Uvidime, jak bude takovy presuny snaset - on i ja. Ta cena kleci me ale desi. Daji se najit krasny, ale ty penize....Kdyz je to jen provizorni...

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Po Črv 25, 2007 10:15

STYRO napsal:To vyhlodaly dráty z umělý hmoty nebo co :roll: ?

vyhlodali dráty ze sváru.. plastová část klece přežila, ale dráty ne.. moji osmáci jsou asi siláci:) zamrzí, když dá člověk půl výplaty z brigády za klec, která vydrží dva měsíce.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Črv 25, 2007 10:47

yanka napsal:
STYRO napsal:To vyhlodaly dráty z umělý hmoty nebo co :roll: ?

vyhlodali dráty ze sváru.. plastová část klece přežila, ale dráty ne.. moji osmáci jsou asi siláci:) zamrzí, když dá člověk půl výplaty z brigády za klec, která vydrží dva měsíce.

Asi jo :-D A hlavně si myslim, že když ji tam dáš větev a budeš jí pouštět, tak že to dělat nebude. Mě fakt šrek se zakous do drátu dal všechny nohy na tu stranu a vyrvával to a drát držel....................... už mám dvě a nic se jim ještě nestalo a to se o ty klece nijak nestrám :-D Ještě mi Ynko napadá, že si tu klec měla reklamovat, asi to byla výrobní chyba, že nevydrželi :-)

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Po Črv 25, 2007 15:09

já jsem ji reklamovala hned a dostala jsem za ní terárko, aby neprokousali další klec..:) ale v terárku není taková možnost vyhrát si se zařízením;

jináč-- proč kupovat menší klec freddy za víc peněz, když je fretka chrom zaručeně pevnější, se silnějšími dráty, větší a levnější?;)

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Po Črv 25, 2007 20:01

Tak jsem dal na rady zkusenejsich a objednala jsem klec pro fretku chrom 101*50*80 cm:-) Tak snad se bude cincilakovi libit. Díky všem za cenné rady!!!

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Po Črv 25, 2007 20:02

orlando napsal:Tak jsem dal na rady zkusenejsich a objednala jsem klec pro fretku chrom 101*50*80 cm:-) Tak snad se bude cincilakovi libit. Díky všem za cenné rady!!!

Urcite budes s nou spokojna:-) J amam take dve a su super :-)

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Po Črv 25, 2007 20:21

No já doufám;-) Dám tam nějakou tu větev, domeček a večer bude běhat po pokoji:-)

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Črv 25, 2007 20:39

orlando napsal:Tak jsem dal na rady zkusenejsich a objednala jsem klec pro fretku chrom 101*50*80 cm:-) Tak snad se bude cincilakovi libit. Díky všem za cenné rady!!!

určitě bude. dneska sem se šla podívat na svýho bejvalýho činčiláka a je fakt horzně velka a jentak ti ty dráty nevyvyklá:-)

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Út Črv 26, 2007 13:28

No pak treba muzu poslat fotecku, jaky jsem mu udelala hezky bydleni:-) Byla jsem se mrknout na tu klec pro ptáky a je teda docela vysoka, ale po stranach nejsou zadne svary, je to secvakly nejakou umelohmtnou svorkou, takze jestli bude cincilak vyvadet, tak by to byly vyhozeny penize...Jeste jednou diky vsem za rady:-)

Lucka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucka » Pá Srp 17, 2007 16:33

Ahoj, jsem tady nová a ráda bych vás požádala o radu. Uvažuju, že koupím činčilce klec fretka chrom, o které tu byla řeč, a tak bych se chtěla zeptat někoho, kdo ji má, jestli by mi poradil. Viděla jsem ji jen na obrázku, ale přijde mi, že má docela tenké poličky, nesní je činčila? Protože ve staré kleci je má okousané, ale ty jsou silnější, takže to vydrží...A taky když má klec širší mezery mezi mřížemi, neprostrčí tudy činčila hlavičku? Aby se neuškrtila. A pak se chci ještě zeptat, jestli jde na mříže nějak připevnit ten držák na větev, protože nevim, kam by se to našroubovalo? A poslední otázka :) Chtěla bych dát Viky do klece víc poliček a líbí se mi ty na stránce www. cincila- obchod.cz. Ale např. u těch rohových mi přijde, že ty " kovový plochy", nevim, jak se tomu říká, jsou kratší než 2,6 cm, co jsem si přečetla, že je rozteč klece. Prosím, jestli by mi někdo napsal rozměry těch "kovových ploch", protože bych to nerada koupila a pak zjistila, že to na tu klec nepůjde připevnit. A ještě jestli jsou ty poličky nebo ty "packy" nenalakované a pevné, aby když bude činča skákat, tak aby se nějak nevylomily ty šroubky nebo tak něco.
Moc vám děkuju za odpověď, vím, že se ptám na každou hloupost, ale raději se zeptám, než abych to pak koupila špatně :wink: .
Ještě jednou díky.
Ahoj Lucka

orlando
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod orlando » Pá Srp 17, 2007 18:26

Ahoj Lucko,tu klec mám. Objednávala jsem ji přes internet, ale nedoporučuju, PPL mi ji opetovne dodat nechteli, musela jsem pro ni jet nekam na centralu, ale protoze nemam auto, byla to celkem fuska. Navic mi ji dodali s rozbitým spodkem, díra jak vrata, náhradní taky nebyl v pořdáku, "jen" prasklý. Takže kupovat raději v kráme o pár stovek dražší, ale vcelku. Nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme udělali dřevěný spodek s kolečkama pro lepší manipulaci. Mrkni ke mně do fotogalerie (Alena). Když jsme si Kimiho přivezli, byl maličký, takže mezerou prolezl, najednou koukáme a Kimi na podlaze. Takže klec je obalená králičím pletivem. Poličky nejsou lakovaná, jen tak je taky nepřehryže, Kimi se zatím snaží, seš může, ale zatím skvělě odolávají. Když by nestačily ty kovové plíšky na poličky, určitě nebude problém koupit v železářství delší.

Lucka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucka » Pá Srp 17, 2007 19:19

Ahojky, moc díky za odpověď :D . Já bych si ji koupila ve zverimexu, ale bohužel jí tam nemaj, museli by ji objednat, tak proto nevím, jak vypadá. To mě ani nenapadlo, že by se plíšky koupily v železářství, ale jsem ráda, protože to byl taky důvod, proč jsem váhala, jestli ji koupit, kvůli těm mřížím... Tak ještě nejsem na 100% rozhodnutá, ale asi ji koupim...
P.S.: Máš moc hezkýho myšáka :lol:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Pá Srp 17, 2007 19:23

Lucka napsal:Ahojky, moc díky za odpověď :D . Já bych si ji koupila ve zverimexu, ale bohužel jí tam nemaj, museli by ji objednat, tak proto nevím, jak vypadá. To mě ani nenapadlo, že by se plíšky koupily v železářství, ale jsem ráda, protože to byl taky důvod, proč jsem váhala, jestli ji koupit, kvůli těm mřížím... Tak ještě nejsem na 100% rozhodnutá, ale asi ji koupim...
P.S.: Máš moc hezkýho myšáka :lol:

A nešlo by vyrobit klec dřevěnou (ze staré skříně nebo novou)? Pokud nepotřebuješ vyndavací spodek tak je to celkem jednoduché a taky cena není vysoká :wink: . A vypadá to jako bytový doplněk, ne jako ňáký "vetřelec".

Lucka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucka » Pá Srp 17, 2007 20:37

No, já o tom původně přemýšlela, protože ve fotogalerii jsou moc hezké a útulné klece, že bych si ji nechala u truhláře udělat, protože s mamkou bychom to nezvládly :( Ale nevím, jak by se právě vyřešil ten spodek, chtěla bych vyndavací, aby to šlo dobře čistit, ale zase ne ze dřeva, protože by tam Viky mohla načurat, ráda odhrabává stelivo...to je ten hlavní problém. A je to teda asi vedlejší, když uvažuju nad normální kupovanou, ale to neva...kolik by to asi tak stálo? Kdyby byla celá vyráběná a rozměry tak 100 na výšku, 90 na šířku a 60 na hloubku? Vím, že si to každý truhlář řekne jinak, ale jen tak orientačně...Díky

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Pečky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Pá Srp 17, 2007 21:02

Kamarádka má klec od truhláře a vešla se do 2.500,- ale neni z masivu ale z dřevotřísky.Záleží však na truhláři. :wink:

hani
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hani » Pá Srp 17, 2007 21:23

My mame od truhlare s podobnymi rozmery ta 2000kč.Byl to ale znamej takze je to spis za rezijni cenu.Nemas nejakyho znamyho truhlare, nebo nakyho sikovnyho chlapa po ruce? :wink:

Lucka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucka » Pá Srp 17, 2007 22:00

Bohužel ani jedno ani druhý :( , takže buď normální truhlář anebo kupovaná klec. Mně se teda ty dřevěný líbí moc, ale jak jsem psala, tak nevim, co s tim spodkem... Jinak ta cena by byla docela dobrá, klec je mnohem hezčí a zas už to není takovej rozdíl v ceně. Ale tak když ji nějak zútulním, tak doufám, že mřížová taky nebude špatná :wink: . A dá se na mříže připevnit ten držák na větve?

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Pá Srp 17, 2007 22:07

i dřevěnou klec můžeš mít na kolečkách aby jsi ji mohla stěhovat.Já mám činči v obyváku a i tam spíme a už mi nevadí že vnoci rajtujou.

Lucka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucka » Pá Srp 17, 2007 22:15

jj, ale já myslela, jak vyřešit dno klece, aby Viky nečurala na dřevo, kdyby odhrabala podestýlku. A kdyby to bylo nějak pozinkovaný nebo tak ,tak to by mi truhlář už neudělal... Tak nevim :roll:

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Pá Srp 17, 2007 22:17

já tam mám plastový záchod pro kočky a vtom mám hobliny

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”