zlomená čelist,je naděje?
-
- Bronzový uživatel
zlomená čelist,je naděje?
Včera měl můj činčilak úraz při kterém si udělal něco s tlamičkou. Nemohl rozlousknout nic tvrdého a nechtěl ani pít nebo spíš chtěl ale nemohl. Hned ráno jsem běžel na veterinu kde mu pak doktor prohlédnul pupínky a oznámil mi že má zlomenou spodní čelist. Říkal že mu časem sama sroste a že ho udržím na zivu pomocí kašiček.Ale že se může stát že mu přerostou stolicky než to sroste navíc chudák nepozre ani vodu natož kasičku. Přitom je vidětže má hlad a žízeň,rve mi to srdce,mužů pro něj něco udělat? Nechci ho nechat umřít hlady a dehidrataci.pomozte:-(
-
- Bronzový uživatel
Re: zlomená čelist,je naděje?
Místo slova pupinky tam mělo být pusinku
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
určitě ho to bolí, řekněte si o meloxivet nebo neco na bolest ze začatku :( když ho to nebude tolik bolet,tak se třeba necha dokrmovat kaši a dokrmovat a napit davat pravidelně. Víc asi udělat nejde. Budeme držet packy
-
- Bronzový uživatel
Jenže jak do něj dostat něco proti bolesti když se nemůže ani napít, zkoušel jsem po kapičkách ze stříkačky ale bránil se. Dostal jsem kontakt na veterinu v Ustí nad labem kde mají rentgen a inhalační narkózu takže hned ráno se tam rozjedeme. Prý mi řeknou jestli se s tím dá něco dělat nebo ne.
-
- Zlatý uživatel
:( snad vam na té veterině pomužou, dlouho bez jidla a piti nevydrží.Myslíme na vás!
-
- Bronzový uživatel
Tak pan doktor byl super,udělal rentgen a zjistil že má zlomený vaz čelisti, říkal že by mohl by mohl udělat zákrok ale že je lepší šance když mu to samo sroste, ze se mu nějaké slabší vazy začnou dělat poměrně rychle. Dostal injekci pro podporu trávení a proti bolesti, ddostali jsme kaši a rady jak ho umele krmit.Mám z toho strach pac prcek sám jíst ještě nechce a nechtěl bych mu to zhoršit když mu to bude dávat stříkačkou do pusinky.
-
- Zlatý uživatel
první krmení je boj,ale pak už si začne zvykat,bude vědět co ho čeká, určitě to zvládnete a nevzdávat to!!! :) Tak alespon veterinař věděl co a jak,to je dobře, to pak mužete tady napsat do doporučovanych veterinařu, pokud tam ještě neni napsaný.
-
- Bronzový uživatel
tak jste měla pravdu první dokrmování kašičkou Rodicare byl strašnej boj, většina kašičky skončila na oblečení ale něco prcek slízal tak sem měl radost, po druhý to byl uplně stejný boj a dneska když jsem přišel z práce jsem vyzkoušel vzít peletky co papají normálně, zalít je vodou, nechat rozmočit na takové blátíčko...Vilíček to zblajznul jako by o nic nešlo, okamžitě vypadal o stoprocent líp. Hned se šel i hodně napít. Jak mi to jedl z prstu tak jsem si všimnul že už má i docela stisk, je možný že by se to tak rychle začalo hojit? Každopádně u nás vyhrávají rozmočené peletky, je to bez stresu pro nás oba a myslím že by si mohl díky tomu i trošku brousit stoličky. Mám radost snad už to bude jenom lepší. Veterináře Pana Lubomíra Vojtka v Ustí nad labem můžu jenom doporučit za profesionální a citlivý přístup a hlavně že nám dal naději.
-
- Zlatý uživatel
To je super! Určitě byl hladový, hlavní je,že bojuje! Jentak dál. Rodicare moje činčilky některé měli rádi,ale některým strašně smrděl. Tak když fungují rozmočené granulky,tak to je paráda.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Čtu to až s odstupem času, jsem ráda, že se činčiláčkovi začalo dařit. Jak je na tom teď?
Vrátit se na “Nemoci a potíže”