Nová klec materiál
Nová klec materiál
Chtěla bych se zeptat jestli je lepší voliéra z masivního dřeva (z palubek) a nebo z drěvotřískové desky (lamina) asi 10 mm silné. Díky
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Z masivu bude určitě stabilnější a trvanlivější.Ale jinak je to jedno-za předpokladu,že je to jen materiál na konstrukci a činčilka se k němu nedostane zubama.Na dvířka,poličky a místa kde by se mohla dostat a hlodat,se musí použít tvrdší materiál.Rozhodně ne lamino či dřevotříska.
-
- Stříbrný uživatel
mám presne ten istý názor čo Minlub...ja som sa poučila...bo som mala poličky z tenšieho dreva, síce pevné, ale po čase to pekne rozobrali...trvalo im to veľmi krátko :D Odvtedy majú vyrobené pekne hrubé poličky, tak aby si mohli obrusovať zúbky a zároveň to hneď nerozobrali :wink: :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nefertiti napsal:mám presne ten istý názor čo Minlub...ja som sa poučila...bo som mala poličky z tenšieho dreva, síce pevné, ale po čase to pekne rozobrali...trvalo im to veľmi krátko :D Odvtedy majú vyrobené pekne hrubé poličky, tak aby si mohli obrusovať zúbky a zároveň to hneď nerozobrali :wink: :D
Nejde jen o to,že by je hned rozkousali.Měkké dřevo se snadněji hlodá,je z něj pak plno třísek a je tu riziko že si poraní tlamičku.
-
- Stříbrný uživatel
ako mne je to jasné...ja som chcela len poukázať na to, že keď si vyberá medzi hrubším a tenším drevom tak račej hrubšie... :wink:
mne sa nemohlo stať, že by sa poranili...bo som to okamžite upratala za každým ako to ohlodali...dokonca som aj šmirglom to obrusovala...aby to nemalo ostré hrany...až kým som nezohnala teda hrubšie poličky :D
mne sa nemohlo stať, že by sa poranili...bo som to okamžite upratala za každým ako to ohlodali...dokonca som aj šmirglom to obrusovala...aby to nemalo ostré hrany...až kým som nezohnala teda hrubšie poličky :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Myslím že mäkšie drevo až tak nevadí, jabloňové halúzky tiež nepatria k najtvrdším. Ide skôr o to, že hlodaním si tie triesky vyrábajú samy, ale ako už napovedá názov, "drevotrieska" je z nich a pojiva už vyrábaná. Takže na hlodanie vhodná nie je. Ale na druhú stranu je podstatne lacnejšia ako masív a tiež netreba ďalšiu povrchovú úpravu, takže na výrobu klietky je vhodnejšia. Poličky a búdka by už ale mali byť z masívu, alebo ak sú z drevotriesky mali by mať oplechované hrany.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
já osobně bych korpus udělal klidně s lamina a dvířka a poličky z masivu a nebál bych se i smrkového dřeva nemusí to být tvrdé dřevo . :D :D :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Děčín
jak už bylo řečeno...myslím si že stěny z dřevotřísky a poličky z masivu. Dřevotříska je i lehčí a tak klec nebude tak těžká, i když třeba bude na kolečkách...navíc vyrobit celou klec jen z masivu, když člověk nemá jinou možnost si sehnat palubky než třeba z obi, tak to není zrovna levné...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by jste se rozhodli něco takového dělat,tak vám poradím.
Voliérka je velká v90xš74xh60cm.Dělali jsme to z 1cm široké OSB desky.Ale spíš bych doporučila širší alespoň 1,5cm.
Tenhle rozměr vyšel jen na jednu OSB desku,která má 125/250cm a nechali jsme si nařezat:2x 74/60,2x 90/60,1x 90/74
Cena i s nařezáním 422kč.Za latě na dvířka 2x 50kč a pletivo stojí metr kolem 50kč a materiál na poličky od 70kč-podle toho,kolik byste jich dělali-čim víc,tim líp + rohy na uchycení poliček.Takže celá tahle luxusní činčiliérka vyjde na cca na 800-1000kč.
Což si myslím,že oproti kleci je to přepych.
Voliérka je velká v90xš74xh60cm.Dělali jsme to z 1cm široké OSB desky.Ale spíš bych doporučila širší alespoň 1,5cm.
Tenhle rozměr vyšel jen na jednu OSB desku,která má 125/250cm a nechali jsme si nařezat:2x 74/60,2x 90/60,1x 90/74
Cena i s nařezáním 422kč.Za latě na dvířka 2x 50kč a pletivo stojí metr kolem 50kč a materiál na poličky od 70kč-podle toho,kolik byste jich dělali-čim víc,tim líp + rohy na uchycení poliček.Takže celá tahle luxusní činčiliérka vyjde na cca na 800-1000kč.
Což si myslím,že oproti kleci je to přepych.
Nová klec materiál
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jste si dělali klec pro činčily doma z nakoupených desek, jak jste vyřešili otevírání dvířek a jak tlusné máte rámy dvířek s pletivem?
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nová klec materiál
wendysek85 napsal:Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jste si dělali klec pro činčily doma z nakoupených desek, jak jste vyřešili otevírání dvířek a jak tlusné máte rámy dvířek s pletivem?
Děkuji za odpověď
Už na to máš odpověď jinde. Není nutné se ptát víckrát.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Mladá Boleslav
Ahojik milovníci činčilek:-)
Chtěla jsem se jen optat...Jak jsem psala v jiných tématech máme v plánu vzít si další činčilky... Celkem budeme mít čtyři...Z toho budou dvě,který u sebe budou pořád, pak budeme mít standartka ten by musel zvlášť, jezeveček, ten taky...Ten je zvyklý na svůj klídek...
A k věci :-)
Nemáte prosím někdo nějakou inspiraci jak udělat ´´třígenerační voliéru´´ ? Šlo by sem vložit nějaké fotečky? Rozměry atd znám, jen potřebuju řádnou inspiraci...:)
Předem moc děkuju za odpovědi a inspirace :)
Chtěla jsem se jen optat...Jak jsem psala v jiných tématech máme v plánu vzít si další činčilky... Celkem budeme mít čtyři...Z toho budou dvě,který u sebe budou pořád, pak budeme mít standartka ten by musel zvlášť, jezeveček, ten taky...Ten je zvyklý na svůj klídek...
A k věci :-)
Nemáte prosím někdo nějakou inspiraci jak udělat ´´třígenerační voliéru´´ ? Šlo by sem vložit nějaké fotečky? Rozměry atd znám, jen potřebuju řádnou inspiraci...:)
Předem moc děkuju za odpovědi a inspirace :)