Ytong ??

Zde se můžete ptát a radit o tom, co činčila smí či nesmí jíst.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Črc 09, 2009 8:01

Dočetla jsem se akorát o tom, že je to pórobeton (Ytong) nebo vápenopískovcová tvárnice (Xella) a v poslední řadě zdravý přírodní materiál.

Možná by nebylo od věci napsat dotaz na nějakou stavební fakultu (ale jsou prázdniny), odkud by informace ohledně složení neměly komerční zabarvení.

EDIT:
Zdravé přírodní materiály
Složení výlučně z čistých přírodních materiálů řadí tvárnice Silka na úroveň bílého pórobetonu, mezi zdravotně nejpříznivější materiály pro použití v bytových stavbách.

Zdroj zde

Disable adblock

hani
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hani » Čt Črc 09, 2009 9:47

Můj strýc je stavební inženýr, a když jsem mu říkala, že jsem nedaleko viděla hromadu siporexu na stavbě, a že si jednu vezmu, tak říkal, ať to určitě nedělám. Do některých se prý přidává radioaktivní materiál nebo co, tak že mi sežene ty čistě přírodní. Ale kdo se v tom prý nevyzná, tak je od sebe nerozezná :!: Ješťe se ho na to zeptám, jak to přesně je.

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Semily-Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Čt Črc 09, 2009 17:33

hani napsal:Můj strýc je stavební inženýr, a když jsem mu říkala, že jsem nedaleko viděla hromadu siporexu na stavbě, a že si jednu vezmu, tak říkal, ať to určitě nedělám. Do některých se prý přidává radioaktivní materiál nebo co, tak že mi sežene ty čistě přírodní. Ale kdo se v tom prý nevyzná, tak je od sebe nerozezná :!: Ješťe se ho na to zeptám, jak to přesně je.
těch je,ale dost málo,a venku se neskladujou :wink: strýc stavebniny má,a nikdy je ani neměl, na normální cihly se hází speciální omítka kvůli úniku radio... :P

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Črc 09, 2009 18:29

Proboha proč se dělají radioaktivní tvárnice? Že je radioaktivní žula, to jsem slyšela, že se dělá radonový průzkum, to jsem taky slyšela, ale že jsou záměrně radioaktivní tvárnice, tak to jsem z toho jelen :shock: .

Disable adblock

Host

Příspěvekod Host » Pá Črc 24, 2009 17:48

ŠEŠULA KOUŠE TAKY DŘEVO.O YTONGU JSEM UVAŽOVALA ALE MÁM JEN TVÁRNICE Z TOHOTO MATERIÁLU A NEVÍM JAK VELKÝKUS MU DÁT AŤ SI NEUBLÍŽÍ

dusinecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dusinecka » Pá Črc 24, 2009 21:17

no tak ja jim jednou zkusila dat polovinu tevelke kostky a za 2dny z toho nebylo zkoro nic... a to na ni byly jen 3

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Ne Črc 26, 2009 12:34

To, že nejsem paranoidní neznamená, že mně nesledují.

Radioaktivní tvárnice? Nevšiml jsem si, že by se na stavbách chodilo v olověných oblecích.
http://www.xella.sk/html/slk/sk/6250.php

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Semily-Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Črc 26, 2009 13:04

STYRO napsal:To, že nejsem paranoidní neznamená, že mně nesledují.

Radioaktivní tvárnice? Nevšiml jsem si, že by se na stavbách chodilo v olověných oblecích.
http://www.xella.sk/html/slk/sk/6250.php
špatně napsáno,tvárnice proti úniku myslela,a ty jsou :wink:

Radim
Nový uživatel

Příspěvekod Radim » Čt Črc 30, 2009 18:33

Terezka napsal:Proboha proč se dělají radioaktivní tvárnice? Že je radioaktivní žula, to jsem slyšela, že se dělá radonový průzkum, to jsem taky slyšela, ale že jsou záměrně radioaktivní tvárnice, tak to jsem z toho jelen :shock: .

Nejsou radioaktivní, ale obsahují kovy nebo jiné příměsi BRÁNÍCÍ PRŮNIKU RADIOAKTIVNÍHO ZÁŘENÍ. To je dobré právě na stavby rtg přepážek v nemocnicích atd. Tyhle tvárnice nikde volně ležet nebudou a stejně tě na stavbě vždycky někdo odhytí "co chceš" Takže NO PROBLEMO :!: :lol: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Radim
Nový uživatel

Příspěvekod Radim » Čt Črc 30, 2009 18:36

A jinak kus dobře vysušeného špalku z jabloně nebo jiné ovocné dřeviny jim udělá asi ještě větší radost, protože i voní a dobře chutná :D

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petunia » Pá Črc 31, 2009 20:18

co místo ytongu Qpor??? Je to z Trutnova, česká značka, máme toho doma dvě palety, páč se chystáme na rekonstrukci půdy :-) jsou to podobný tvárnice jako Ytong, jen šedivé a levnější :-)

Elouš
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Elouš » So Srp 01, 2009 9:11

u nás zase dřevo vůbec ale Ytong ten je mooooc oblíbený :D
a přesně, jak všichni píšete, dělají z něj kuličky, jednou se mýmu mazlíkovi podařilo ohryzat do tvaru srdce :D

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Út Srp 04, 2009 19:15

Petunia napsal:co místo ytongu Qpor??? Je to z Trutnova, česká značka, máme toho doma dvě palety, páč se chystáme na rekonstrukci půdy :-) jsou to podobný tvárnice jako Ytong, jen šedivé a levnější :-)

Kdysi se šedivé tvárnice dělaly ze škváry - strusky z vysokých pecí. To by vhodné nebylo, nevím ale jak je to teď.

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petunia » Út Srp 04, 2009 19:29

to vím, to byly ale spíš šedivé do modra, tyhle jsou kalsicky šedé, tenkrát snad běžela i nějaká aférka, že se dělají z nějakého radioaktivního materiálu, ale jistá si tím nejsem, něco plásla tchýně, když jsme to přivezli, no radši nebudu riskovat, máme dost jabloňových větviček, tak zůstaneme u nich :D

Disable adblock

Vrátit se na “Strava”