Ina napsal:neprispivam sem a ani jsem uz nechtela, ale po delsi dobe jsem si zde opet neco precetla a neda mi to, abych nereagovala a nezastala se zde Vlasticky. Ma moji plnou podporu a muzete se do ni navazet, jak chcete. kdyby takto zodpovedne ke koupi a porizeni cincily a nejen cincily pristupovali vsichni lide, tak by bylo po problemu. Je mi jasne a uz dopredu vidim, jak se tady na me opet snese nenavistna kritika, ktere jsem si tady uz v minulosti od urcitych lidi uzila vic nez dost, jmenovat narozdil od nekoho tady ale nebudu.
Ja, jelikoz narozdil od vetsiny tady z vas vim, co to obnasi zachranovat a umistovat nechtene cincily, tak vim, ze zodpovedny clovek a chovatel si pred porizenim zvirete o nem nejdriv neco precte a informuje se dopredu, co to obnasi a ne az po koupi. Tak se muzete chovat akorat pri koupi nabytku a doplnku do bytu. Vlasticka to popisovala dost jasne a chapu jeji rozhorceni, ponevadz prave od takovychto nezodpovednych lidi, kteri cincilu, nebo jine zvire koupili svemu rozmazlenemu diteti, ktere prohlasilo naprosto stejne, ze tohle chce, ja pomaham najit velmi vystresovanym cincilam novy domov. V lepsim pripade pro ne, ponevadz v tech horsich konci svuj zivot na polich, nebo vyhozene venku, ve sklepech apod.kde nepreziji ani par dni, jenze o tech uz se nedozvim,bohuzel.
A co se tyce prodeje zvirat ve zverimexech, tak opet s vama nekteryma, opet nechci a nebudu jmenovat, nemuzu souhlasit, ponevadz osobne znam jeden zverimex, kde prodavaci skutecne cincilu neprodaji kazdemu a uz vubec ne rodicum s malymi detmi. Je to spise vyjimka, nez pravidlo, bohuzel, protoze vetsina zverimexu chce prodat a zbavit se zvirat komukoliv, kdo zaplati.
Napsala jsem to jen proto, abych podporila Vlasticku, protoze se mi jeji pristup libi. Jestli to Vlasticko budes cist, tak by bylo dobre jim v tom zverimexu rict, ze cincilam skodi a postupne je tou stravou likviduji. Vim, o cem pisu, ponevadz pokud nemaji k dispozici granule, tak hrozi nejen spatna jatra z tech semen, ale problemy se zubama, protoze granulema se jim prirozene obrusuji stolicky mimo jine. A musi mit seno a dreveny okus,kamen. Pokud by to nepomohlo, poslala bych stiznost na veterinarni krajskou spravu.Neboj, urcite tam pujdou, kdyz jim opakovane napises, ale budes mit dobry pocit, stoji to zato. Zminila bych i to hroznove vino, ktere tam lezi delsi dobu a zahniva. To je muze zabit velmi brzo, i spinava voda plna toxickych ras. Na tohle by uz mela veterinarni sprava reagovat.
Velmi dekuji za podporu. Snazim se v tech zverimexech neco rict, ale posilaji me nekam. V diskuzi jste mi tady hadali 13 let a s mymi necelymi 160 cm mi lide ve skutecnosti nehadaji o moc vic :cry: Prosim kdo uz jste psali nejakou stiznost na zverimex nebo zadost aby tam veterina poslala kontrolu, muzete mi poslat vzor? Treba na mail nebo jako SZ, pripadne uverejnit tady odkaz kde neco takoveho najdu, vubec nevim jak na to :( Jedna se mi hlavne o formality ktere by to melo obsahovat. Vim ze tady je tema strava ale jen jsem chtela odpovedet.