Magda napsal:Tak jsem se tady chvástala, že budu mít mimi s violet genem. Jenže jsem zapomněla na jednu věc :oops: . 4. 11.2006 jsem béžovou samičku přidělila béžovému samečkovi, protože jsem je plánovala původně do páru. Pak jsem si to rozmyslela a druhý den dala samičku k violetkovi. No a 16. 3. se narodila krásná béžová slečna....
mám zase v hlavě guláš, su úplně mimo mísu, ale jak je to s tím párováním stejně barevných činčil? béžová a béžová by k sobě neměli jít do páru, nebo na čem to závisí? A taky se tu často tvrdí, že činče nezabřeznou hnedka, a jak jim dělá problém seznamovat se s novým činčilákem......
Jak to všechno doopravdy je? Furt jsem na rozpacích jestli chci činčilího chlapa nebo ne.... Činčilí mimča chci ale ne pořád, činčiláka neustálým oddělováním od samice taky nechci stresovat takže jak to vlastně všechno je? Respektive nedávno tu bylo i téma ke kastraci a nechtěla bych zvířátko jen tak ohrožovat na životě nepotřebným zákrokem jen proto, že by se mi zdálo že mimča 3x ročně jsou moc....
M.