zlý činčilák

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Ne Led 30, 2011 18:24

Presne tak.Rozhodne by to byl velky hazard poustet je do chovu.
Bud bych je rozdelila, nebo ho nechala vykastrovat, kdyz je silnej, tak by to vydrzel.Nebo, pokud na sebe nejsou tak vazani, tak bych mu dala jinou samicku, ale nejlepe z kvalitniho chovu.Ikdyz je teda ze zverimexu a tam nevis puvod, genetiku, nic a problemy klidne muzou, nebo nemusi prijit dyl a ukazat se.Vetsinou se to ukazuje po 3roce veku.

Disable adblock

Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » Stř Ún 02, 2011 12:22

Tohle mi dělá Sanny, má období, kdy nechce, abych mu jakkoliv sahala do klece, ale zas má období, kdy si přijde na okraj klece sám a nechá se drbat nebo vzít. Spíš si myslím, že si hlídá svůj domeček... Co kdybys mu ho náhodou chtěla vzít? a on byl bezdomovec? :D :lol:

chovamcoumim
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Metylovice

Příspěvekod chovamcoumim » Stř Ún 02, 2011 12:29

u nás taky někdo sem tam kousne ale spíš je to takový pohryzkání,že něco chcou a když někdo kousne víc tak dostane symbolicky na prdýlky a pak už jen slovně zavyhrožuju že bude na prdel jen se zašklebí jako že jo jo ti to tak žeru a jde si po svých bez kousnutí. :D

Zuzana27
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Topoľčany

Příspěvekod Zuzana27 » Čt Ún 10, 2011 15:15

No to tiež poznám, činčilák, ktorého som si doniesla domov, tak hrýzol vždy keď mal príležitosť, ale viem, že to bolo zo strachu a bránil sa. Bál sa už, keď sme ho doniesli a keďže spočiatku nechcel papkať, tak som sa nechala aj pohrýznuť. Manžel sa ho bál, ale ja som to tak nejak trpela a keď si začal zvykať a papkať, tak už som bola prísnejšia, ale nikdy som ho nemusela moc trestať, stačilo trošku zvýšiť hlas, aj keď niekedy to nebolo dobré, bo výsledok bol taký, že sme sa nedokázali zblížiť. Tiež bol problém pri chytaní, keď som ho venčila, ale rýchlo to pochopil od kolegu činčiláka, že keď sa otvoria dvere, venčenie končí a vyskočí mi krásne na koleno ako jeho kamoš. No a kedy došlo k tomu zblíženiu? Keď mal problém s nožičkou a musela som mu ju denne niekoľkokrát natierať, tak vtedy prestal hrýzť a odvtedy už nikdy nepohrýzol. Neviem, či to bral zo začiatku tak, že ho trestám za niečo, bo to neznášal, vždy si to olizoval, ale aby som zabránila olizovaniu ranky, tak dostal mlsku, zabavila som ho a zabudol na olizovanie. Zrejme kvôli tým mlskám a kvôli tomu, že som sa mu takmer celý deň venovala, tak si na mňa zvykol. Takže tým chcem povedať len to, že aj keď si človek myslí, že sa im dosť venuje a rozpráva na nich, tak to nemusí byť dosť, každá činčilka je iná a každá potrebuje rozdielny čas na zvykanie a tým viac času, keď je to činčilka, ktorá sa bojí už od samého začiatku. Činčilák si krásne zvykol na všetko, aj na prípadný hluk, na výbeh a koniec výbehu, na ruku , sem tam aj na hladkanie , ale oproti tomu druhému, čo mám , je aj tak plachejší a myslím, že to mu zostane, je proste iný, ale úspech je, že sme kamoši a nehryzie :-) Tak držím palce všetkým, čo ich činčilky hryzú, nech sa to čím skôr odnaučia.

Disable adblock

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Čt Ún 10, 2011 22:07

tak to je peknej pribeh.
Je to samozrejme tak, ze kazde zviratko pozna dobreho cloveka a vazi si jeho pomoci a casto i zachrany.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

sblížení

Příspěvekod Jitka Řeháková » Po Ún 14, 2011 13:05

Já bych to zhodnotila takto - když moc a moc chceš, nejde to, ale když si toho přestaneš všímat tzv. tlačit na pilu, tak to přijde samo. Vyžaduje to oboustranou trpělivost :lol: a pochopení :lol:

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Okr.Nove Mesto nad Váhom

Příspěvekod Jerryno » Pá Srp 05, 2011 18:22

mám problém
Vždy keď pustím môjho činčiláka tak príde k radiátoru a chvíľku ho okusuje potom odíde a za chvíľku zas.
Dá sa to nejako odnaučiť??

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Pá Srp 05, 2011 18:34

Hlodat je neodnaučíš. I když ho budeš odhánět, bude se většinou vracet. Hlodají vše- nábytek, stěny, gauč, kabely... na to pozor, při výběhu se musí hlídat.

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » Pá Srp 05, 2011 18:37

ja ho pri tom pozorujem ale okrem radiatora nič iné nehlodá.A ten radiator ten len tak 2 razy a to len pár sekúnd takže ho nechávam tak.

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Pá Srp 05, 2011 22:27

Na to se vubec nespolehej, ze nic jineho nehloda, zatim.Bohuzel opravdu pri vybehu se cincilky musi hlidat, jako oko v hlave, ponevadz staci maly okamzik a muzou si osklive ublizit, nebo dokonce i zabit.Bohuzel, v tomhle nemaji rozum a prirozeny pud sebezachovy, jako nektera jina zvirata.Staci, aby ohlodali neco, po cem se otravi, priotravi, odnekud spadnou a osklive se zrani, zkouse kabel a je po ni atd.Me stacil v Americe malicky okamzik, snad par sekund, kdy jsem se otocila a jedna holcina stacila se dostat k barvene gume a trochu odkousnout.Priotravila se a ja sla malem do kolen, kdyz jsem ji videla, jak se zacina motat a padat, jako pri epilepsii, chvilem se ztracela pryc uplne.Nastesti se z toho dostala, byli jsme tam na veterine, ale od te doby hlidam cincilu, jak oko v hlave.To je jeden z takovych zaporu, ze se musi porad hlidat, kdyz je vecer pustena.

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » So Srp 06, 2011 8:01

šak aj ja ho strážim.Keby so ho nestrážila tak neviem neviem lebo opčas beha jak divé vajce

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » So Srp 06, 2011 9:53

Oni v tomhle bohuzel nemaji vubec rozum a nebezpeci primo vyhledavaji:-(.A bohuzel, ikdyz se nekde zrani, nebo priotravi a nastesti preziji, tak narozdil od jinych zvirat si nevezmou ponauceni a nemaji strach to zkusit znova, prave naopak.A mam vyzkouseno, ze kdyz ji neco zakazes, nebo od neceho odezenes, tak si to velmi dobre zapamatuje a schvalne to bude delat znova:-)

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » So Srp 06, 2011 10:31

no sak moja kamoska tej stale obrhyzal nabytok a ked ho odohnala tak ako naschval to spravil zas

kkarollkaa
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kkarollkaa » So Srp 06, 2011 12:29

uhlídat činčily je šílené, jednoho odeženeš, druhý přiběhne. Nám vyhlodali díru do rohu, přehryzali kabely, ožrali nábytek a zlikvidovali žaluzie. Ale je s nimi sranda, pozorovat je jak se snaží dostat někam, kam nesmí :D

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » So Srp 06, 2011 15:17

tak ich skus pustat po jednom

kkarollkaa
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kkarollkaa » Ne Srp 07, 2011 10:18

To je pro ně divné, když jedem bude běhat a druhý bude zavřený. Činčily jsou strašně žárlivé ;-) A navíc v takovém případě, kdyby jeden byl doma a druhý venku tak zboří volieru :D

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Ne Srp 07, 2011 10:25

Tak to bych tez vubec nedoporucovala, jsou opravdu zarlive, povahou podobne kockam.Pak by mohla ta, co by zustala zavrena a byla pustena, jako druha zarlit a i ji pak napadnout, nebo zanevrela by na Tebe apod.Take se z tohoto duvodu nedoporucuje menit zvyklosti v davani pamlsku nejdrive te nove prichozi,ale mela by ho dostat prvni ta, ktera byla prvni:-)

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » Ne Srp 07, 2011 12:07

no vlastne mate pravdu

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Ne Srp 07, 2011 13:26

V tom horsim pripade by se mohlo stat, ze by byla ve stresu a odmitala jist, hubla.

Lída
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: OSTRAVA
Kontaktovat uživatele:

odpověd

Příspěvekod Lída » Ne Srp 07, 2011 15:26

neodnaučíš ho hlodat a kousat:) je to hlodavec a jak to umí!
nedávno mi činčilka seděla pod křeslem a já byla šťastná, že sedí u mě. za chvíli jsem se divila - nový kabel od notebooku "padl za vlast"!
vyhrožovala jsem, že už nebude v obýváku lítat a druhý den hlodala zase něco jiného..
bohužel, to topení taky miluje :P
jen je třeba hlídat, aby si nic neudělala nebo se neotrávila..
jsou to lumpíci

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » Ne Srp 07, 2011 17:31

ja viem ja len tak som chcela vedet ci to ako nevadi ze ci to robia aj vam

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Ne Srp 07, 2011 21:09

robi, neboj:-).Ale na druhou stranu zase, kdyz takhle zlobej, coz je pro ne typicke vis, ze jsou zdrave:-).Tohle se holt musi vydrzet a hlidat je pri vybehu vecer, jako oko v hlave

Jerryno
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Jerryno » Po Srp 08, 2011 7:35

presne tak

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » Stř Srp 10, 2011 8:40

Kablíky jako naše činči nekoušu, ani nedělám loužičky na smlouvy a podobně, ale stejně tu napáchám nejvíc škody já :lol: jsem nedavno spálila Míšovi pěkně mastnej noťas, nálev od salátu se mu moc nelíbil :oops:

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

zlý činčilák

Příspěvekod Jitka Řeháková » Po Led 09, 2012 11:20

s činčilkami je problém že nejsou kočičky, jsou to svéhlaví tvorové, ale pokud je člověk trpělivý, určitě se úspěch dostaví. Já bych to neházela za hlavu, zvláště když se mu předchozí moc nevěnovali. Já bych ho určitě nevracela :cry: :cry: , buďte na něho hodní, určitě se spřátelíte. Mě po dvou letech opravdu vlídného zacházení taky dnes činčilka sedí na klíně :lol: :lol: Granule do misky, určitě se schová, určitě nevystartuje, toho bych se nebála, je to jenom obranná pozice, bůh ví, co s ním tropili. Každá činčilka si zaslouží velký kus lásky a trpělivosti.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”