OPAKOVANÉ POTRATY
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchod
- Kontaktovat uživatele:
mamka mi ho koupila od velkochovatele... takže opravdu nemám tušení
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Domnívám se, že by se mohlo jednat o mutaci TOV White neboli white velvet. Tato mutace je velmi těžko rozpoznatelná a v mnoha případech se dá identifikovat pouze na mláďatech. Sama mám několik TOV White (a jsem z toho nesmírně šťastná - ironie). Moji TOV pink white samičku prozradily až TOV white potomci.
Kroužky okolo uší by u tmavší varianty (sivler) mohly být jakýmsi vodítkem, ale bohužel identifikace není 100%. Dlouhé chloupky na zadních nožkách jako spolehlivý ukazatel neberu. Může se jednat o rodový znak (tedy v rámci rodiny). Mám TOV činčilu která nemá vůbec chlupaté nožky. Ovšem u TOV White se nedá určit nic spolehlivě. Já mám vypozorováno, že TOV mají širší a kulatější hlavičku, ale také to nemusí být pravda.
Na snímku je TOV White činčilka... jedním ze znaků jsou bílé kroužky okolo uší.
Na druhé fotce je další znak - bílé ohraničené bříško.
I na této fotce mám o mutaci činčily pochybnosti a domnívám se, že se jedná o TOV. Blíže se to prokáže až na mláďatech.
Co se týče úmrtností mláďat ze dvou vrhů je těžké spekulovat. Bylo by zapotřebí nechat udělat pitvu. Diskutovat můžeme o čemkoli. Letálním faktorem počínaje a genetickou vadou konče. Napadá mne však ještě varianta, že je matka příliš vyčerpána porody. Dle fotkek je hodně vyhublá. Předpokládám, že foto je pořízeno tedy bezprostředně po porodu. Doporučuji nechat samici odpočinout nejméně půl roku. Možná déle, aby se její tělo mohlo regenerovat. Předpokládám, že je se samcem pořád, tedy porodí a hned zabřezne. 2 předchozí vrhy mohly být vpořádku, protože jeji tělo bylo silné. Nyní nemá na vývoj mláďat dostatek síly a tak je možné že mláďata hynou z tohoto důvodu.
Rozdělení rodiny tedy matka s dcerou a otec zvlášť je více než vhodné.
Kroužky okolo uší by u tmavší varianty (sivler) mohly být jakýmsi vodítkem, ale bohužel identifikace není 100%. Dlouhé chloupky na zadních nožkách jako spolehlivý ukazatel neberu. Může se jednat o rodový znak (tedy v rámci rodiny). Mám TOV činčilu která nemá vůbec chlupaté nožky. Ovšem u TOV White se nedá určit nic spolehlivě. Já mám vypozorováno, že TOV mají širší a kulatější hlavičku, ale také to nemusí být pravda.
Na snímku je TOV White činčilka... jedním ze znaků jsou bílé kroužky okolo uší.
Na druhé fotce je další znak - bílé ohraničené bříško.
I na této fotce mám o mutaci činčily pochybnosti a domnívám se, že se jedná o TOV. Blíže se to prokáže až na mláďatech.
Co se týče úmrtností mláďat ze dvou vrhů je těžké spekulovat. Bylo by zapotřebí nechat udělat pitvu. Diskutovat můžeme o čemkoli. Letálním faktorem počínaje a genetickou vadou konče. Napadá mne však ještě varianta, že je matka příliš vyčerpána porody. Dle fotkek je hodně vyhublá. Předpokládám, že foto je pořízeno tedy bezprostředně po porodu. Doporučuji nechat samici odpočinout nejméně půl roku. Možná déle, aby se její tělo mohlo regenerovat. Předpokládám, že je se samcem pořád, tedy porodí a hned zabřezne. 2 předchozí vrhy mohly být vpořádku, protože jeji tělo bylo silné. Nyní nemá na vývoj mláďat dostatek síly a tak je možné že mláďata hynou z tohoto důvodu.
Rozdělení rodiny tedy matka s dcerou a otec zvlášť je více než vhodné.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchod
- Kontaktovat uživatele:
ona je katie dost drobná, takže nemá moc gramů, jídla má habaděj a vitamíny, vše co potřebuje.
okolo uší bílé kroužky nemá. uvidíme, možná čas ukáže. jen mě znepokojuje chování samce, který je v druhé polovině výběhu. pořád jen sedí a snaží se dostat nahoru za holkama. nejen on se snaží dostat do druhé půlky, katie mu v tom pomáhá, jakoby ho chtěla nahoře. bojím se, že sameček onemocní nebo tak...
okolo uší bílé kroužky nemá. uvidíme, možná čas ukáže. jen mě znepokojuje chování samce, který je v druhé polovině výběhu. pořád jen sedí a snaží se dostat nahoru za holkama. nejen on se snaží dostat do druhé půlky, katie mu v tom pomáhá, jakoby ho chtěla nahoře. bojím se, že sameček onemocní nebo tak...
-
- Zlatý uživatel
Ja naprosto souhlasim , Lwici , děkuju za skvely přispěvek :) .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
wynna napsal:ona je katie dost drobná, takže nemá moc gramů, jídla má habaděj a vitamíny, vše co potřebuje.
Jak stará samička poprvé rodila a kolik měla porodů za sebou resp v jakém časové úseku všechny 4?
Jídla může mít dostatek, ale tělo to nemuselo vše zužitkovat. S tím také souvisí tzn "žírnost". Je to schopnost vstřebávat látky z potravy. Obecně žírnější jedinci (u všech savců) jsou silní, rychle tloustnou a mají zavalitou postavičku - "taková ta kulaťoučká prasátka". Méně žírní jedinci jsou mají postavu spíše atletickou a z potravy nezužitkují tolik. Takže paradoxně potvřebují více žrádla. Dle fotek taková bude i tvá Katie. Neboj, není to nic špatného jen ji zkus přidat vločky, aby se vykrmila a klidně ji přidej do napáječky 1čajovou lžíci jablečného octa (podpoří trávení a imunitu) na cca 250ml vody. Dobrý indikátor toho jestli je to OK, je že navíchanou vodu sama vypiješ. Pokud to bude příliš kyselé stačí naředit vodou :). Taky doporučím poohlédnout se po vydatnějších granulích (ne však směs!).
Chování samce se dá očekávat. Nechce být sám a ví, že tam jsou "jeho holky". O onemocnění samečka bych se tolik nestrachovala. Za pár dnů ho to přejde.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Protože je teď sameček v kleci sám, ber ho častěji do ruky a více se mu věnuj. Taky jsem musela samečka odddělit, protože ho březí samička nechtěla a jemu to docela dost vadilo. Vše se spravilo, když jsme ho brali několikrát za den ven z klece, nechali ho spát pod svetrem, krmili z ruky apod. Teď s ní bydlí zase zpátky (zase čeká mimča, ale tentokrát ho nevyhání) a je z něj mazel :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
kdyz nema moc gramu... ma aspon 500g?
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”