nemoc

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

tofy

nemoc

Příspěvekod tofy » Stř Srp 09, 2006 8:19

Ahoj, potřebuju radu. Mám 4 roky činčiláka a poslední dobou i přes to, že normálně žere činčilí granule hubne, má kozí záda a špatnou srst. Byla jsem u veterináře a ten mi řekl, že by mohl mít v sobě prvoky. Dal mu vitaminovou injekci a nějaké prášky. Vůbec netuším, jak mu ty prášky mám dávat. Chci se zeptat, jestli jste o těch prvocí někdo slyšel. Díky za pomoc.

Disable adblock

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Stř Srp 09, 2006 8:25

on nedělal rozbor bobků a jen tak si tipnul prvoky? :roll: podle rozboru by přesně poznal, co za prvoky nebo jiné bakterie v sobě tvoje zvířátko má...a dle toho by přesně předepsal léky, které zaberou!
Nevím, odkud jsi, ale máš -li ve své moci dojet do Brna, upaluj raději na veterinární kliniku na Palackého třídě v Brně! Jsou tam kvalitní veterináři a poskytnou kvalitní péči! :wink:

tofy

Příspěvekod tofy » Stř Srp 09, 2006 8:31

Rozbor nedělal, prohmátl ho a řekl, že to budou prvoci.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Srp 09, 2006 16:41

Podle toho, co jsi napsala jsem usoudila,že ten veterinář u kterého jsi byla,činčilkám moc nerozumí.Je podřeba udělat různá vyšetření a ne jen prohmatávat.V případě Tvojí činčilky by to byl určitě rozbor bobků a krve.Být Tebou,určitě bych zašla na kliniku,kde Ti tyto rozbory udělají.Přeji hodně štěstí.

Disable adblock

Magda
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Magda » Stř Srp 09, 2006 22:01

Moje dvě činči měly stejné příznaky. Jedna s tím žila asi 3 roky, druhá 1 rok. Obě skončily s vyhřeznutím střeva z konečníku ( nechala jsem je utratit, protože je to velmi bolestivé a operace není moc nadějná - rádo se to vrací ). Tu druhou už jsem nechala pitvat, abych věděla, na čem jsem. Prvoci - giardie tam nebyli - předpokládám že ani v tom prvním případě, protože bydlely spolu. Jednalo se o zánět střev s oním následným výhřezem z konečníku. Na játrech ani na levinách nic vážného nenašli -vyšetření, pitvu i koprolku dělali na Palackého v Brně. Takže neváhej, nechej činču důkladně vyšetřit, s tím práškem jí můžeš třeba ublížit, pokud to není nutný. Můžou to být střeva, játra nebo ledviny. A hlavně ji nedávej žádný pamlsky - jen granule, vodu seno, příp. sušený šípek nebo květ šípku, dokud nebudeš mít jasno. Hodně úspěchů.
Jo, a ty giardie - prvoci, se projevují většinou průjmem. Pokud má bobky " pěkný ", neměla by je mít. A jiní střevní paraziti by mohli být v bobcích vidět ( ale taky nemuseli, pokud jich není moc ). Moje myši neměly průjem ani zácpu.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”