sýpavý nadech
-
- Nový uživatel
sýpavý nadech
Ahojky muze mi nekdo poradit co by to mohla byt mam 5 letou činčilku,od vcera pozoruju ze nechce papat a při nádechu slabe sýpe....prosím poradte diky
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: sýpavý nadech
Doporučuji navštívit veterináře... Činčilka může být jen nachlazená a pomůže jí zvýšený příjem vitamínu C, nicméně neléčené nahlazení sedne na plíce a může být zaděláno na průšvih. Veterinář činčilku poslechne a zvolí správnou léčbu.
-
- Nový uživatel
A nemela by mit treba vlhky cumacek nebo kaslat?Docetla jsem se ze by to mohl byt i selest na srdicku,priznaky by tomu taky odpovidaly....
Mam parecek a nemela bych je nejak oddelit? aby to od sebe treba nechytli?
Mam parecek a nemela bych je nejak oddelit? aby to od sebe treba nechytli?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jackie napsal:Docetla jsem se ze by to mohl byt i selest na srdicku,priznaky by tomu taky odpovidaly....
Proto jsem psala, že bych navštívila veterináře :D . Takhle od stolu je vždy těžko říct, co konkrétní činčilce je.
Jackie napsal:A nemela by mit treba vlhky cumacek nebo kaslat?
Vlhký čumáček si většinou zvládají bravurně otírat, takže je prozradí právě sýpání nebo kýchání (záleží jak daný zvuk majitel identifikuje, respoektive popíše)
Jackie napsal:Mam parecek a nemela bych je nejak oddelit? aby to od sebe treba nechytli?
V případě, že se jedná o infekční onemocění, můžete oddělením činčil do jiných místností možost nákazy eliminovat. V případě, že by se jednalo o šelest na srdíčku, rozhodně bych danou činčilku nevyužívala v chovu.
-
- Nový uživatel
Dnes mi přijde že je to lepší už ma i chut k jidlu a pije....prijde mi i veselejsi...Oni mit male nemuzou mit samecek je neplodny :/,narodil se bez varlat...zjistilo se ze je to potomek sourozencu a pry se to stat muze...Dekuji za rady moc...:)
-
- Nový uživatel
Jackienku jsme bohuzel museli nechat uspat.Mela epilepsii a prodelala silnou mrtvicku ktera zasahla CNS.Lekar rikal ze by jen trpela.Bud ji zeme lehka...:((
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Moc mě to mrzí, ale teď už se netrápí a je jí určitě dobře v rozinkovém nebíčku.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”