Granule
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno a okolí
- Kontaktovat uživatele:
LOLOPETS mi nežraly ani morčata.... takže to asi nic dobrýho nebude :!: a ty spasou všechno...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja taku znacku granul ani nepoznam.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava - Nová Bělá
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem jí ty LOLOPETS přidala do jejich granulí a miska byla tak důkladně vyčistěná, že jsem koukala, snědla to do poslední granulky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem koupila sépiovou kost, ale až doma jsem si všimla, že je jaksi špinavá (na jedné straně je taková nahnědlá). Zkoušela jsem to seškrábat nehtem, ale nešlo to. Je to normální?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tomu bych nevěřila, jestliže jsem měla sepiovou kost dlouho v kleci tak mi prozatím nikdy nezhnědla
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
píše,že ji koupila,né že ji měla v kleci! :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, nikdy jsem nekoupila nahnědlou sepiovou kost a to jsem udala jako příklad
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já vlastně moc nevím o tom, co je sépiová kost zač. Pokud je to ale opravdová kost z těla sépie, tak mě napadlo, že to může být zaschlá krev.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Trošku jsem zapátrala a našla tohleMatty napsal:No já vlastně moc nevím o tom, co je sépiová kost zač. Pokud je to ale opravdová kost z těla sépie, tak mě napadlo, že to může být zaschlá krev.
Měkkýši je hromadné označení pro živočichy bez kostry žijící jak na souši (např. hlemýžď), tak i ve vodě. Většina měkkýšů bývá chráněna vápenitou skořápkou, jakýmsi tuhým pláštěm, který pokrývá celé tělo měkkýše. Je třeba zdůraznit, že se jedná pouze o schránku, nikoli o základní konstrukční prvek těla. Evolučním vývojem dochází k vymizení této vápenité skořápky, avšak ne zcela úplnému, u některých živočichů se setkáváme s tzv. vnitřní schránkou - "sépiovou kostí". Základní členění mořských měkkýšů........atd
Zdroj: http://www.terno.cz/cesky/informace-o-s ... kkysu.html
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si pročetla ještě několik článků na téma sépiová kost(moc jich na netu není :roll: :roll: ) a došla jsem k závěru,že ty čistě bílé sépiovky jsou vyráběné a ty jakoby špinavé jsou pravé,tudíž přírodní. :wink: :wink: Ale to je pouze můj názor.Já všemu našemu zvířectvu(myšky,činčily,křečík a rosela) kupuju ty přírodní(špinavé) a vždycky zmizí daleko rychleji než ty čistě bílé.Možná na tom něco bude :-k :-k :-k :-k :-k
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže taky jsi koupila špinavou? Pokud jim to nevadilo, tak jsem ráda. Už jsem se lekla, že jsem koupila nějakou choroboplodnou hrůzu :roll:. Díky! :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jojo,kupuju jen ty špinavé :wink: :wink: :wink:Matty napsal:Takže taky jsi koupila špinavou? Pokud jim to nevadilo, tak jsem ráda. Už jsem se lekla, že jsem koupila nějakou choroboplodnou hrůzu :roll:. Díky! :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spadl mi kámen ze srdce! :lol: :lol: :lol: (a děkuju, že jsi vyhledala ty věci na netu)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nní zač,když si vevím rady pomůže ''strejda'' Google :wink: :wink: :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:D :D :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
na www.exo-eko.cz jsem narazila mezi krmivy pro činčily na značku Living World (LW, žluté balíčky) - znáte někdo? zkoušeli jste? můžete doporučit?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Trenčianske Teplice
Granule
Potrebujem poradit najvhonejsie zlozenie granul.
Doteraz som si precitala ake granulky sa odporucaju tu a max. zo zvedavosti pozrela obsah tuku. Teraz som sa dostala do situacie, ked mozno budem musiet kupovat aj ine granulky ako poznam a preto potrebujem ziskat detailnejsie info.
Viem ze max. obsah tuku by mal byt 27-28%. Ako je to s ostatnymi zlozkami (Vlaknina, popol, proteiny, vitaminy A,E,D3,C...)?Coho moze byt viacej a coho co najmenej?
Ak to tu uz je niekde prosim poslite mi linku s odkazom...
Dakujem
S
Doteraz som si precitala ake granulky sa odporucaju tu a max. zo zvedavosti pozrela obsah tuku. Teraz som sa dostala do situacie, ked mozno budem musiet kupovat aj ine granulky ako poznam a preto potrebujem ziskat detailnejsie info.
Viem ze max. obsah tuku by mal byt 27-28%. Ako je to s ostatnymi zlozkami (Vlaknina, popol, proteiny, vitaminy A,E,D3,C...)?Coho moze byt viacej a coho co najmenej?
Ak to tu uz je niekde prosim poslite mi linku s odkazom...
Dakujem
S
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ivanka napsal:na www.exo-eko.cz jsem narazila mezi krmivy pro činčily na značku Living World (LW, žluté balíčky) - znáte někdo? zkoušeli jste? můžete doporučit?
Ivanka tieto granulky by som nedavala. Videla som ich vo zverimexe a obsahuju vsetky veci ci by cincilky nemali...myslim ze je v tom slnecnica a arasidy....
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Silvia pozor obsah tuku 2-3 %...
M.
M.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem projížděla internet a objevila jsem novinku v krmivu pro činčily. Má to název Prestige Chinchilla Nature od značky Versele-Laga, je to kompletní krmná směs,ale mají také granule pod touto značkou, Kilo této kompletní krmné směsy vychází na 92kč
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sandra napsal:Dneska jsem projížděla internet a objevila jsem novinku v krmivu pro činčily. Má to název Prestige Chinchilla Nature od značky Versele-Laga, je to kompletní krmná směs,ale mají také granule pod touto značkou, Kilo této kompletní krmné směsy vychází na 92kč
Az taka novinka to nie je :wink: u nas na Slovensku toto krmivo je bezne dostat aj ked nie je vhodne pre cince....
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím, píšou že je to novinka a takové krmivo jsem ještě neviděla. Jenom se ptám jestli o tom někdo neslyšel a zda se to dá hodnotit jako dobrá značka a krmivo
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sandra napsal:Tak to nevím, píšou že je to novinka a takové krmivo jsem ještě neviděla. Jenom se ptám jestli o tom někdo neslyšel a zda se to dá hodnotit jako dobrá značka a krmivo
Je to zmeska. Su tam aj granulky,ale tie cincam chutia najmenej. Alice spominala tuto znacku a niekde urcite najdes temu na tento vyrobok. Radsej by som odporucala ciste granulky :wink: Mozes sa zahrat aj na popolusku a preberies to krmivo a cincilke to budes davat ako mlsku aj tak to ludia robia :wink: to je na rozhodnuti kazdeho z vas...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
krmení
Já jsem dávala i mé nemocné činče Extra vital, jenom jsem vybírala rozinky. Nejsou tam ani slunečnice, příjemně to voní. S Vitakraftem jsem neměla úspěch, WM jsou taky chutné / tedy tvrdí činča / :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Most
Ahojky
Otevřeli u nás v Mostě novej obchodák a je tam i zverimex, myslím že Pet Centrum, nebo tak nějak se to jmenuje. Výběr je solidní, asi největší ze všech zveráčů tady u nás a překvapila mě i velikost akvárií pro zvířátka (příjemné překvapení). Klece to sice nebyly, ale zatím jsem klece neviděla v žádném zverimexu, takže aspon že velká akvaria. No to sem ale nepatří. Koupila jsem tam granule od značky Versele-laga, jmenují se chinchilla complete. opakuji že to není směska, o které se tu už myslím psalo, ale granule, tak by mě zajímalo jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost. Je to taková větší krabice s růžovým nápisem, 500g za necelých 100kč. 16% dusíkaté látky, 3,5% tuk, 20% vláknina, 8% popel, 0,9% vápník, 0,6% fosfor
Otevřeli u nás v Mostě novej obchodák a je tam i zverimex, myslím že Pet Centrum, nebo tak nějak se to jmenuje. Výběr je solidní, asi největší ze všech zveráčů tady u nás a překvapila mě i velikost akvárií pro zvířátka (příjemné překvapení). Klece to sice nebyly, ale zatím jsem klece neviděla v žádném zverimexu, takže aspon že velká akvaria. No to sem ale nepatří. Koupila jsem tam granule od značky Versele-laga, jmenují se chinchilla complete. opakuji že to není směska, o které se tu už myslím psalo, ale granule, tak by mě zajímalo jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost. Je to taková větší krabice s růžovým nápisem, 500g za necelých 100kč. 16% dusíkaté látky, 3,5% tuk, 20% vláknina, 8% popel, 0,9% vápník, 0,6% fosfor