OPAKOVANÉ POTRATY
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchod
- Kontaktovat uživatele:
kde a jak to zjistím na 100%???
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
vyfot ji zadni nohy pokud je má hodně chlupaty tak je tov a skus ji vyfotit na svetle at tam nejsou žádné stíny. Moc bych ti přála aby to nebyla velvetka ale mě se zdá že je
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mě se jí nechce tahat po tom porodu.... ale zkusím to nějak
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jasny nech ji odpočnout ;)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim že je velvet aj moja je velvet a ma take chlpate nohy možno sa mylim
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=5904
katie vypadá přesně jako na obrázku SILVER a popis tomu odpovídá...
katie vypadá přesně jako na obrázku SILVER a popis tomu odpovídá...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no mne stych fotiek nepride ako silver su rozdielne
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ta tvoja je na chrbte tmava a ma akoby ohraničene brucho no a henta silver je cela strieborna
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ale zase maš tu tvoju tak blbo odfotenu je tam aj tien a slnko do toho
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
Me osobne jako TOV neprijde, problem bude podle me nekde jinde..ale je mozne ze preci jen TOV je, pockej az prijde trebas Marta :wink: .
Jinak tu dceru oddel..je to svym zpusobem tyrani zvirat, protoze pokud by ti zabrezla otcem (a ver tomu, ze pri riji mu bude vazne jedno o koho jde) ohrozujes nejen mimco, ale taky tu cincilku... :!:
Jinak tu dceru oddel..je to svym zpusobem tyrani zvirat, protoze pokud by ti zabrezla otcem (a ver tomu, ze pri riji mu bude vazne jedno o koho jde) ohrozujes nejen mimco, ale taky tu cincilku... :!:
-
- Zlatý uživatel
Klidně by mohla být velvet , má i tmavý čumáček . Na některých činčilkách Velvet vidět není , nemají velvet znaky a přesto velveti jsou . Já vidim tmavej čumák , tmavý záda , tmavou hlavu . Koukni na nohy , jestli je má chlupatý - stejně jako black velvet samec , je velvet . kdyby je chlupatý neměla , stejně může být velvet , není to 100% rozhodující faktor . Pokud si neoddělila samce po porodu , pravděpodobně bude znovu těhotna :( .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepsi by bylo, kdyby jsi mela matku s dcerou tedy, a samecka zvlast, stejne si mamina musi po tech potratech odpocinout, takze samce bych urcite teda oddelila..potom to muzes vyrsit tak, ze holkam poridis ne Velvet samce a sameckovi ne velvet samicku...jen to chce tu dalsi klec..zatim tu svou zkus prepulit, jak jsi rikala...
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já doporučuju to co ostatní. Oddělit dceru. Ani sis nemusela všimnout jestli ji tata obskočil či ne. Jsou aktivní v noci a ničeho sis všimnout nemohla. Jestli může rozdělit klec, udělej to. Maminka rozhodně tov neni, je to Silver. Tatínek je velvet a dcera je standard.
Ja osobně bych zkusila samičku oddělit s dcerou a nechala ji odpočinout. Potrat je pro samičku velmi náročný a jestli sem správně pochopila, tak porod a dva potraty měla hned zasebou. Takže ja bych oddělila mamu s dcerou a počkala, jestli velvet zase něco nevyrobil. Jestli ano, tak nech samičku potom ještě měsíc po odstavu mimin samotnou a znova ji pak dej k samci.
Dle mě musí bejt vyčerpaná...poprví porodila, ty si ji tam nechala dceru, která určitě pila mmlíko do 4 měsíců, takže ji totálně vysávala a když byla ještě těhotná, tak ji to muselo hodně vyčerpat a proto potratila.
Ja osobně bych zkusila samičku oddělit s dcerou a nechala ji odpočinout. Potrat je pro samičku velmi náročný a jestli sem správně pochopila, tak porod a dva potraty měla hned zasebou. Takže ja bych oddělila mamu s dcerou a počkala, jestli velvet zase něco nevyrobil. Jestli ano, tak nech samičku potom ještě měsíc po odstavu mimin samotnou a znova ji pak dej k samci.
Dle mě musí bejt vyčerpaná...poprví porodila, ty si ji tam nechala dceru, která určitě pila mmlíko do 4 měsíců, takže ji totálně vysávala a když byla ještě těhotná, tak ji to muselo hodně vyčerpat a proto potratila.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak podle noh to velvetka neni ja uz se v tom taky nevyznam
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už je mám oddělené. nahoře mám mamku s dcerou a dole black velveta... tak uvidíme... budu čekat na ortel, kdo mě konečně řekce, co mám vlastně za mutaci.
p.s: je ale divné, že první vrh byl bezproblémový. a měli jsme dvě zdrav mládata. jak je to možné??? na stránkách jsem četla, že by to vůbec nikdy nebylo možné je pářit velvet x velvet, protože homozygotní embria zanikají hned v prvotním stadiu. a předtím bylo už chlupaté, ale mrtvé a tedka bylo živé, ale malé... :?: :?: :?: :!: :!: :!: :?:
p.s: je ale divné, že první vrh byl bezproblémový. a měli jsme dvě zdrav mládata. jak je to možné??? na stránkách jsem četla, že by to vůbec nikdy nebylo možné je pářit velvet x velvet, protože homozygotní embria zanikají hned v prvotním stadiu. a předtím bylo už chlupaté, ale mrtvé a tedka bylo živé, ale malé... :?: :?: :?: :!: :!: :!: :?:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
děkuju, takje to vyřešené. holky mám oddělené.
děkuju moc za rady...
děkuju moc za rady...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem ráda že jsem se zpletla přeju ti aby až si samicka odpočine mela krásná zdravá miminka
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
DĚKUJU MOC VŠEM!!!! OPRAVDU MOC!!! :lol:
-
- Zlatý uživatel
wynna napsal:už je mám oddělené. nahoře mám mamku s dcerou a dole black velveta... tak uvidíme... budu čekat na ortel, kdo mě konečně řekce, co mám vlastně za mutaci.
Dej si do kalkulátoru na silverfallchinchilla.com White Velvet a Black Velvet , jen 25% mladat je letalnich , nikoli všechny , některe se narodi zdrave , ale do chovu bych je 100% nepustil .
Letální Faktor:
U činčil se vyskytuje takzvaný letální faktor. Může vést k úmrtí mláďat ještě nenarozených či mláďat mrtvých po porodu nebo s vrozenou vadou.Umřít může i samice .
Podle nožiček to Velvetka neni , ale já mám doma 100% Pink White Velvetu a chlupatý nohy taky nemá , naopak některe moje činčilky maji chlupy na nohach daleko delši a nemaji žadne velvet předky . Mě přijde , že tvá samice má tmavej čumák , tmavý kruhy kolem uší - který dou vidět všude - na každe fotce , tmavý záda a nádech na hlavě . Silver a White Velvet jsou si podobni nadechem po celem těle , tvoje ma navic tmavej čumak a kruhy , na to , že neni velvet bych 100% nesazel .
Pokud ti v budoucnu potrati dalši mlaďata , určitě to neni vyčerpanim ;) , když ji daš pauzu , buď je s ni něco v nepořadku a nebo je prostě velvet .
-
- Zlatý uživatel
Mohla by byt i Velvet linie - jeden z rodiču by mohl byt velvet a proto potratila . Netvrdim , že je jistej velvet , každopadně bych si daval pozor .
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jaktože jogobela nemá chlupatý nohy? ;-)

-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
wynna má opravdu jen silver, nemá ani jeden znak velveta .:-)
-
- Zlatý uživatel
Marti , tohle pro mě nejsou chlupaty nohy , moje činčilky maji takovyhle nohy . Mam činčilky co maj ty chlupy daleko delši , sama se koukneš , až přijedeš , i muj standard měl delši nohy než jogobella , červenej koberec je připravenej :) .
Taky doufam , že je jen silver , ale spousta velvetu takhle začina , tmavej čumak , kruhy , pak se dobarvujou . Doufam v to , že to bude v pohodě a žadnej potrat už neabsolvuje ;) . Pokud jo , bude to prušvih a bude se to muset nějak řešit .
Taky doufam , že je jen silver , ale spousta velvetu takhle začina , tmavej čumak , kruhy , pak se dobarvujou . Doufam v to , že to bude v pohodě a žadnej potrat už neabsolvuje ;) . Pokud jo , bude to prušvih a bude se to muset nějak řešit .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Wynna, jaké má rodiče black velvet?
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”