"Díry" v srsti

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

"Díry" v srsti

Příspěvekod domcha » Čt Črv 29, 2006 12:15

Prosím moc moc o radu. Včera jsem chovala Bobíka a všimla jsem si, že má řidší srst. Když jsem mu do ní foukla, tak jsem se zděsila. Má úplné fleky bez srsti. Pouze kůži. Jsou asi tak o průměru 1-1,5cm. Je možné, že je to stresem? záchranila jsem ho před necelým měsícem z jednoho zveráče. Z počátku dost pouštěl chlupy. Vyrážku nemá, pouze je vidět kůže, když se mu rozhrne srst. Zatím se vůbec nekoupe v písku, i když ho od té doby nevyndávám /písek/ a má ho k dispozici neustále. Myslíte, že to může být tím, jak ze začátku pouštěl chlupy ze stresu a časem to doroste?

Disable adblock

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črv 29, 2006 12:20

Na ten jsem teď úplně zapomněla. Koupila jsem nový písek a fungistop jsem tam nepřisypala... :oops: To musím napravit. Ale on se stejně nekoupe. Jak ho donutit? když ho dám do koupací nádoby, tak hned vyskočí a když ho tam držím "násilím", tak jen stojí a kouká. Přitom vím, že v tom zveráči se koupal hodně...

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Čt Črv 29, 2006 12:23

domcha napsal:Na ten jsem teď úplně zapomněla. Koupila jsem nový písek a fungistop jsem tam nepřisypala... :oops: To musím napravit. Ale on se stejně nekoupe. Jak ho donutit? když ho dám do koupací nádoby, tak hned vyskočí a když ho tam držím "násilím", tak jen stojí a kouká. Přitom vím, že v tom zveráči se koupal hodně...

U me driv pomohlo, kdyz se do pisku dal kousek suseneho jablicka :wink: Ted uz mi Mysak zase zacina stavkovat a zacina mit hnusny kozich, protoze za cele dve hodiny co je na vybehu nema cas do pisku skocit, protoze porad jen neco nici.

Zato Piskot a Gugicek, to jsou cincili fifleny. Vetsinu casu na vybeh venuji prave koupani....

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črv 29, 2006 12:34

Snad ho to stávkování přejde. Večer odjíždím na týden pryč, tak doufám, že až se vrátím, nebude Bobík naháč :?

Disable adblock

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Čt Črv 29, 2006 12:38

já jsem postižená místa ošetřovala fungistopem. Stačí ti štěteček nebo obyčejný tamponek do uší a nanést mu Fungistop přímo na postižený místo. Do písku jsem učila jednu činču tak, že jsem si před ní máchala v písku ruku. Tomík mi nechtěl do písku, ale když jsem ho maličko vždycky posypala pískem, tak tam nakonec vletěl a máchal se, že jsem se až divila... :lol:

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črv 29, 2006 12:46

Párkrát jsem to zkoušela a nic neříkal :lol: Ale je pravda, že mohl být ještě vyplašenej. Teď už se pomalu rozkoukal, tak to třeba bude lepší.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Črv 29, 2006 18:52

Nekdy to take muze ukazovat i na problem s jatrama, obzvlast kdyz byl celej rok tam krmenej smeskama. Ale to pry je kozesina takova zfilcovatela a take ma diry.

Majky

Re: "Díry" v srsti

Příspěvekod Majky » Čt Črc 06, 2006 20:55

domcha napsal:Prosím moc moc o radu. Včera jsem chovala Bobíka a všimla jsem si, že má řidší srst. Když jsem mu do ní foukla, tak jsem se zděsila. Má úplné fleky bez srsti. Pouze kůži. Jsou asi tak o průměru 1-1,5cm. Je možné, že je to stresem? záchranila jsem ho před necelým měsícem z jednoho zveráče. Z počátku dost pouštěl chlupy. Vyrážku nemá, pouze je vidět kůže, když se mu rozhrne srst. Zatím se vůbec nekoupe v písku, i když ho od té doby nevyndávám /písek/ a má ho k dispozici neustále. Myslíte, že to může být tím, jak ze začátku pouštěl chlupy ze stresu a časem to doroste?

Může, jen by mě zajímalo, čím ji krmíš?

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Út Črc 11, 2006 16:47

Dobrá zpráva - Bobík už se naučil koupat :D Snad Fungistop zabere. Kožíšek už teď začíná vypadat líp, ale díry tam pořád má. Uvidíme, co to udělá časem.

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Út Črc 11, 2006 16:52

Liliana napsal:No to je šikulka :D Určitě bude mít za chvilku nádherný kožíšek! :wink:

Doufám, taky nám to dalo, přesvědčit ho, aby se konečně vykoupal :roll:

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Út Črc 11, 2006 17:21

Našeho malého Zipečka,také nemůžem naučit na písečnou lázeň,asi je to špindíra a nejaké koupání ho prostě nebere 8) Myšutka má také mezery v kožíšku od neustálého pelichání,když jí honíme,aby jsme jí dali injekci :oops: :evil:
Možná by to stálo za to,skočit s ním k veterináři.Jistota je jistota.Držíme palečky,ať to není nic špatného :wink:

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Út Črc 11, 2006 19:28

Eva Darebná napsal:Našeho malého Zipečka,také nemůžem naučit na písečnou lázeň,asi je to špindíra a nejaké koupání ho prostě nebere 8) Myšutka má také mezery v kožíšku od neustálého pelichání,když jí honíme,aby jsme jí dali injekci :oops: :evil:
Možná by to stálo za to,skočit s ním k veterináři.Jistota je jistota.Držíme palečky,ať to není nic špatného :wink:

a nacopak jí dáváte injekce???

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Út Črc 11, 2006 19:31

Pícháme jí každý den inzulín,protože má cukrovku.

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Sharona » Út Črc 11, 2006 19:40

Aha, a s tím inzulínem, to nějak dávkujete jako u lidí podle glykemie, nebo má nějakou standardní dávku???

domcha
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod domcha » Čt Črc 13, 2006 13:07

Tak díry začaly zarůstat!!!! Jupííííííí :lol: :lol: :lol: :D :D :D Bobíček nebude nahateeeej :lol: :lol: :lol: :wink:

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Sharona » Čt Črc 13, 2006 15:02

To je dobře, aspoň nebudeš mít naháčka :lol:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”