škareda srst
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
škareda srst
Ahojte potrebovala by som radu ... mam 9 činčil všetky maju krasne kožušky kupu sa v rovnakom piesku, každe 2 -4 dni, ale jedna z nich ma taku škaredu srst akoby mastnu alebo neviem ako to nazvat , pliesen určite nema
http://cincilavdome.weblahko.sk/Nase-samice.html
mam tam jej fotku ruby druha činčilka, stale takto vypada a nepozorujem žiadne zlepsenie, som ju už skušala česat, som ju kupala piesku ale nic stale žiadne zmeny :(
http://cincilavdome.weblahko.sk/Nase-samice.html
mam tam jej fotku ruby druha činčilka, stale takto vypada a nepozorujem žiadne zlepsenie, som ju už skušala česat, som ju kupala piesku ale nic stale žiadne zmeny :(
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Jak ji máš dlouho? Dej ji písek a nech ji ho přes noc.. a dávej každé 2 dny aby se pořádně okoupala. Vypadá že je fakt mastná asi od dlaní.. Mělo by se to zpravit...
-
- Stříbrný uživatel
takomto stave je praveze uz dlho a ziadne zmena, piesok im nemozem nechat cez noc lebo jedine ho ocuraju ... a cincilky nechytam z mastnymi rukami ;)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
a jakou používáš značku? nemusí jí vyhovovat
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
doporučuji změnit značku písku. Ostatní činčilky ho nemají taktéž 100 %. Doporučuji Witte molen a nebo písek ze zbýšova ;-)
-
- Stříbrný uživatel
no ja nekupujem jednu znacku ja rozne raz od vitacraftu potom tukan ako kde natrafim
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
tukan je špatný písek, obsahuje křemičité části, které činčilám poškozují kožich a hlavně tolik neodmaštuje. Witakraft je taky dobry, ale je docela drahy. zkus napsat lucii, určitě ti poradí, jak se dostat třeba na ten zbýšovkej písek a když si ho koupíš 20 kg, tak ti vydrží na dva roky a nebudeš se muset starat, kde sehnat dobrý a ještě ušetříš :-)
-
- Stříbrný uživatel
jj diky a mam ju vycesat ci ucesat ? :D alebo vobec ?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
Iveta47 napsal:takomto stave je praveze uz dlho a ziadne zmena, piesok im nemozem nechat cez noc lebo jedine ho ocuraju ... a cincilky nechytam z mastnymi rukami ;)
Mastné ruce máš normálně, je to přirozená vrstva ochrany (především tepelná). Nejlepší příklad jsou deriváty kůže - lidské vlasy, tam je maštění vidět nejlépe. Takže ikdyž činčily jen pohladíš, přenášíš lipidovou složku na ně. Tak byla myšlena ta předešlá odpoved, na kterou takto reaguješ.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli jsem to pochopila správně. Činči nemají možnost se koupat každý den? To by bylo třeba, aby mohli. Hlavně je to i uklidňuje a baví. Písek se mi nejvíce osvědčil od Vitakraftu a od JR Farmu (ten je levnější). Činčám se líbí a nečurají do nich, narozdíl od jiných písků, které jsem musela pořád vyměňovat.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
- Kontaktovat uživatele:
To asi záleží na činčile,naši se do písku v klidu vyčůrají.Ale lepší písek udělá alespoň hrudku,když se do něj činčila vyčůrá a hrudka se vezme a vyhodí.Písek daleko déle vydrží,nejlepší zkušenostli mam s Vitakraften Sandy,JR Farm,Witte Molen,Beaphar a Zbýšov.
Špatné zkušenosti mam s pískem od Tukana,Vitapol,Apetit a Living Vorld.Po něm nemají hezké kožíšky a počůraný písek se může vyhodit,neudělá hrudku a spíš si z něho dělají záchůdek,než koupel.
Špatné zkušenosti mam s pískem od Tukana,Vitapol,Apetit a Living Vorld.Po něm nemají hezké kožíšky a počůraný písek se může vyhodit,neudělá hrudku a spíš si z něho dělají záchůdek,než koupel.
-
- Stříbrný uživatel
[quote="saskie"]Nevím, jestli jsem to pochopila správně. Činči nemají možnost se koupat každý den?
ano nedavam im sa kupat kazdy den ale kazdy 2 ci 4 den ak som odcestovana
ano nedavam im sa kupat kazdy den ale kazdy 2 ci 4 den ak som odcestovana
-
- Stříbrný uživatel
Možná by pomohlo pořídit skleněnou nebo dřevěnou koupelnu, která může zůstat v kleci natrvalo a neublíží jim. Předpokládám, že máte plastovou a proto ji vyndaváte.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
iveta47 právě psala, že když ho tam nechá déle, tak si z něj dělaji zachodek...
-
- Stříbrný uživatel
predpokladate zle lebo mam sklenenu gulu... necitajte medzi riadkami, som napisala ze im to tam nenechavam celu noc lebo sa do piesku vyspinia :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
bodlinka to určo nemyslela zle, asi jen přehlídla to o tom čuraní do pisku ;) já bych zkusila změnu značky a pokud by to nepomohlo, tak bych to řešila dál... já osobně jsem nejvíce byla spokojena s witte mollen, ale ten je dražší, takže moje činče najčastěji mají zbýšovský a srst mají pěknou :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Můžu se zeptat někoho,kdo s tím má zkušenost,jak objednat ten písek ze Zbýšova? Mám jim zatelefonovat a domluvit se telefonicky,nebo stačí pres e-mail napsat co bych chtěla.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Lepší je telefon a pak do mailu adresu, je to rychlejší a jistější.
-
- Stříbrný uživatel
Pardon, já už navazovala na tu výměnu značky písku. Jakože bych změnila značku a ten kvalitnější písek jim tam zkusila nechat dlohodobě. Často činčilky do písku,který jim vyhovuje už pak nečurají. V případě, že byste měla plastovou koupelnu, po zkušenostech s mejma ničitelema bych ji doporučila vyměnit za sklo nebo dřevo.
-nějak takhle jsem to myslela, jestli to vyznělo špatně, připište to na vrub viróze a horečkám :)
-nějak takhle jsem to myslela, jestli to vyznělo špatně, připište to na vrub viróze a horečkám :)
-
- Stříbrný uživatel
v pohode skor u mna ta sprava vyznela hrozivo ;) ...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bodlinka-h napsal: po zkušenostech s mejma ničitelema bych ji doporučila vyměnit za sklo nebo dřevo.
U skla bacha jaké. Tenčí nádoby typu akvárko určitě nenechávat o samotě s činčama. Já měla dokonalou skeněnou koupelnu, tvar jako jsou ty koule akvárka, ale tohle bylo pořádné tlusté sklo, masivní a těžké, objem cca 11l. Prostě úžasná nádoba. Při jednom výběhu se činči vyškrábali na skříňku a podařilo se jim shodit na ni zavařovací sklenici, ve které byly granule. Koupelna byla na vyhození. A protožee jsem ji zabavila tchýni, která ji už měla éta, nevím, kde sehnet takovou novou. Činči naštěstí bez újmy. Také jsem nechávala skleněnou mísu, ale zase pořádně masivní, činčám i přes noc (když byly z nějakého důvodu v menší kleci bez pater), ale je to risk. Takže, prosím, u skla opatrně :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Máme zapékací mísu ze silného skla. Jediná nevýhoda je, že písek lítá všude okolo, ale jinak má prima tvar :).
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
koupání
Já mám se skleněnou koulí taky špatnou zkušenost. Jednou o ní zavadil syn, podruhé mi něco prácě zhora spadlo a potřetí mi propadla taškou. Piužívám vaničku na zeleninu ze staré ledničky, je čirá, takže tam s důvěrou skáčou. Měla jsem neprůhlednou, tam se jim nechtělo. Ale skleněné koule měly výhodu, že než skočily nahoru, vyklepaly se. Takhle písek lítá všude a já mám o práci postaráno. Vzhledem k tomu, že jsem alergik, musím důkladně uklízet, jinak bych měla na problém raz-dva zaděláno. Když jsme u té alergie - prodavačka ze zveráče Vrchlabí potřebuje právě kvůli tomuto problému udat svého činčilího samečka. Sice jsem jí dala kontakt na fórum, ale nejsem si jistá, že plně pochopila. Pokud máte někdo zájem - stavte se - je to zveřáč naproti radnici na náměstí ve Vrchlabí :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
já si nechala za pát korun udělat klasické akvárka. Jsou malé, určené jen na jejich koupání a nemůžu si to vynachválit.. Mám 3 a točim je po klecích tak aby se vykoupali všichni.
Jinak ještě k typům písků. Když jsem používala jen vápenitej písek, tak to nebylo ono. Začala jsem si písek míchat - vápenitej WM a křemičitej apetyt a činčilky jsou jak vysušené, tak vyčesané. Páč vápenitej písek nedovede srst tak vyšesat a pak z myšek trčej napůl vytažené chloupky..
Jinak ještě k typům písků. Když jsem používala jen vápenitej písek, tak to nebylo ono. Začala jsem si písek míchat - vápenitej WM a křemičitej apetyt a činčilky jsou jak vysušené, tak vyčesané. Páč vápenitej písek nedovede srst tak vyšesat a pak z myšek trčej napůl vytažené chloupky..
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Chomutov
- Kontaktovat uživatele:
Mám koupelničku pro činčilky - oválnou plastovou s víkem, písek jim denně vyměňuji, mají ho standardně v kleci, vůbec jim ho neberu a kožíšky mají jedna báseň. Ono je to fakt baví se koupat :-) a když koupelničku vyndám a dám na váhu, tak si je i krásně zvážím :-)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”