Moc mrňavá miminka
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
Moc mrňavá miminka
Není to dlouho co jsem řešila problém - činčilky s miminkama (jak jí museli dělat císařský řez, a dvě mimi umřely - viz.téma dnes se mají narodit)....:-(
Jsem opět zoufalá...Dnes jsem nakoukla do klece a zjistila jsem, že moje druhá činčilka má miminka, museli se narodit včera...
To by nebyl problém, ale ty mimi jsou 3 a moc maličký - 22g, 30g, 26g...měli se narodit 15.4.
Nevím co dělat?? Je šance, že to činča zvládne sama?
Myslíte, že bych mohla to jedno mimi jí vzít a dát k té druhé co porodila 22.3., ta má jedno miminko a má přes 80g?
Prosím poraďte, děkuju :)
Jsem opět zoufalá...Dnes jsem nakoukla do klece a zjistila jsem, že moje druhá činčilka má miminka, museli se narodit včera...
To by nebyl problém, ale ty mimi jsou 3 a moc maličký - 22g, 30g, 26g...měli se narodit 15.4.
Nevím co dělat?? Je šance, že to činča zvládne sama?
Myslíte, že bych mohla to jedno mimi jí vzít a dát k té druhé co porodila 22.3., ta má jedno miminko a má přes 80g?
Prosím poraďte, děkuju :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
když dáš toho drobečka k tomu staršímu mimču, tak ten větší ho přepere, když budou chtít mlíčko.. a navíc samičkám se mlíčko mění, takže by to nebylo taky to pravé ořechové..
zkus dokrmovat a hlídej, aby se střídali u maminčiných cecíků..
zkus dokrmovat a hlídej, aby se střídali u maminčiných cecíků..
-
- Bronzový uživatel
Já s tím sice žádné zkušenosti nemám ale hodněkrát jsem četla že je fajn když můžeš miminka dát k druhé samici která je může přikrmovat nebo se o ně starat starat když maminka nemůže. Ale ti tví jsou asi fakt malincí, záleží jestli jsou pohybliví a dostanou se k cecíkům od mámy. Jinak asi musí mít teplo a kdyžtak dokrmovat tím mlékem pro koťata... Držímě pěsti ať to má tentokrát hezčí konec! :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já měla mimi 26g, taky jsme se báli, ale mamina to zvládla.. takže bych asi sledovala a pečlivě mrňata vážila, když jim klesne váha začala bych dokrmovat ručně.
-
- Bronzový uživatel
Já jak jsem ted nervózní, tak tady nikde nemůžu najít, jak dokrmovat...?
Vím akorát, že každé dvě hodiny, ale nevím kolik toho má mrňous spapat?
Zkoušela jsem ho dát k druhý mámě, ale kousala mu ocásek a mrňous křičel, hned jsem ho vzala - bojím se, nevím co dělat....
Teď jsem ho zkusila dokrmit kočičím mlíčkem s vlažnou převařenou vodou a trochou Glukopuru, ale malej nechtěl papat, pak asi 4x si cucnul mlíčko a pak už jsem do něho víc nedonutila:-( Potom jsem ho dala za mámou, ale pořád cvakal jakoby zoubky a mlaskal-je to normální po dokrmování?
Máte někdo zkušenost s adopcí mimi a jak se ta nová máma má chovat?
A prosím kolik dokrmovat?
Vím akorát, že každé dvě hodiny, ale nevím kolik toho má mrňous spapat?
Zkoušela jsem ho dát k druhý mámě, ale kousala mu ocásek a mrňous křičel, hned jsem ho vzala - bojím se, nevím co dělat....
Teď jsem ho zkusila dokrmit kočičím mlíčkem s vlažnou převařenou vodou a trochou Glukopuru, ale malej nechtěl papat, pak asi 4x si cucnul mlíčko a pak už jsem do něho víc nedonutila:-( Potom jsem ho dala za mámou, ale pořád cvakal jakoby zoubky a mlaskal-je to normální po dokrmování?
Máte někdo zkušenost s adopcí mimi a jak se ta nová máma má chovat?
A prosím kolik dokrmovat?
-
- Bronzový uživatel
Ty dva pijou, ale malý mě příjde, že neví jak?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
je fakt, že jsou hodně maličtí. Zaprvé co by si měla udělat, tak dobře samičce. Dej ji do vody vitamin B, sepiovou kost a granule ji posyp kočičím mlíčkem.
Jinak je dobré, aby se miminka nejprve napila od samice sama. Já vždycky čekám 3 dny a pokud stále padaj, tak začínam sama dokrmovat (zatím se vždy chytli) To jetli pijou či nepijou mlíčko poznnáš pouze na váze, protože oni jsou sice přicuclí pořád, ale samici se může mlíko natáhnout až po třech dnech.
Je to horzné říct, ale ted je to prostě na nich, ale pokud si schopná každé dvě hodiny dokrmovat, tak to můžeš zkusit. Oni se zprvu budou branit, nechutna jim to, ale pak si zvyknou a budou to pít sami. Já osobně mlíčko dělám tak, že sem si uvařila heřmánkový čaj, vzala si skleničku od panaku dala do ni 2 čajové lžičky mlíčka, 1/2 lžičku glukopuru a vše zředila čajem.
je fakt, že jsou hodně maličtí. Zaprvé co by si měla udělat, tak dobře samičce. Dej ji do vody vitamin B, sepiovou kost a granule ji posyp kočičím mlíčkem.
Jinak je dobré, aby se miminka nejprve napila od samice sama. Já vždycky čekám 3 dny a pokud stále padaj, tak začínam sama dokrmovat (zatím se vždy chytli) To jetli pijou či nepijou mlíčko poznnáš pouze na váze, protože oni jsou sice přicuclí pořád, ale samici se může mlíko natáhnout až po třech dnech.
Je to horzné říct, ale ted je to prostě na nich, ale pokud si schopná každé dvě hodiny dokrmovat, tak to můžeš zkusit. Oni se zprvu budou branit, nechutna jim to, ale pak si zvyknou a budou to pít sami. Já osobně mlíčko dělám tak, že sem si uvařila heřmánkový čaj, vzala si skleničku od panaku dala do ni 2 čajové lžičky mlíčka, 1/2 lžičku glukopuru a vše zředila čajem.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lovosice
- Kontaktovat uživatele:
já bych rozhodně nečekala, protože ten nejmenší jestli má 22 g, tak to je fakt málo, tak na nic nečekat a dokrmovat, mě takhle mimi umřelo a to jsem mu dávala papkat, taky se narodilo s 22 g, ale to neznamená že ho nemůžeš vypiplat, tak přeji hodně štěstíčka :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to ano, ale pokud nema pami možnost dokrmovat, tak bych počkala, jestli je to bojovnik nebo ne :-(
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lovosice
- Kontaktovat uživatele:
no mě teda přišlo, že to moje mimi neumělo ani najít cecík a hlavně mu mamina taky dost utíkala, protože to z něj nejspíš vycítila, že je moc slabé, takže takovému miminku bych šanci nedávala, pokud na to zůstane samo :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
v přírodě to bohužel tak chodi .....příliš slaba miminka nemají šanci, ale když do toho zasáhne člověk, tak ta šance je.....ja bych třeba dala samičku na dva dny do menší klece, aby nemohla od mimina utýct (některé totiž nevědí co dělat a tak utikaji)a pokud by rapidně hublo i nadale, tak bych začala dokrmovat.
-
- Bronzový uživatel
Příroda je krutá :cry:
Mrňousek umřel :cry: :cry: :cry: :cry: Snažila jsem se, každý dvě hodiny jsem ho krmila, umřel včera, ... :cry: :cry: Je mi to moc líto, byl to brouček :cry: :cry:
Mrňousek umřel :cry: :cry: :cry: :cry: Snažila jsem se, každý dvě hodiny jsem ho krmila, umřel včera, ... :cry: :cry: Je mi to moc líto, byl to brouček :cry: :cry:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
Pami napsal:Příroda je krutá :cry:
Tak to nás moc mrzí, chudinka malej.:( Ale teď už je mu dobře v rozinkovým nebíčku...
-
- Bronzový uživatel
To je mi líto :( Ale co ti zbylí dva, příbírají alespoň oni? I kdyby se to podařilo jen jednomu, je to velký úspěcha jsi moc šikovná! Je to smutné ale život je takový. Alespoň se teď netrápí a kouká na tebe z nebíčka :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj
Je mi to moc líto :cry: ,ale teď je,si myslím,důležité hlídat ty další dva.Držím palečky!
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to je mi lito, ale tak to prostě nekdy chodi :( držíme palce at rostou ty dva !!! ;-)
-
- Zlatý uživatel
Pami , hodně štěsti se zbyvajicimi miminky ! At to dobre dopadne .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
to je mi moc líto, přeji těm dvěma hodně sil a bojovnosti, abyste to zvládli ...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Je mi líto že malinkej umřel!!! Doufám že ostatní přežijí ;) držim palce
-
- Bronzový uživatel
To největší se drží dobře, ale ten prostřední je taky pořád maličký, ale trochu přibírá, tak ho nechávám v klidu...
Akorát mám s ním problém, každý den mu odlepuji očička od sebe, nevím proč, ale pokaždé je má slepený...už nevím čím mu je mám vykapat, či namazat? Prosím poraďte, bojím se, že nebude vidět, ale po porodu je měl otevřené, až teď je furt zavírá... :cry:
Akorát mám s ním problém, každý den mu odlepuji očička od sebe, nevím proč, ale pokaždé je má slepený...už nevím čím mu je mám vykapat, či namazat? Prosím poraďte, bojím se, že nebude vidět, ale po porodu je měl otevřené, až teď je furt zavírá... :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dej mu donich přes den mastičku do oči ...... kolik važí?
-
- Bronzový uživatel
Tak jsem mu do očička dala oční mast Opthalmo-Septonex a je po problému s hnisem. Ale s váhou je problém stále, mláďátka nabírají, ale málo...Dokrmovat je nemůžu :cry: Nevím co dělat... Váhu mají 30 a 38g...Jsou čilí, lítají po kleci, někdy něco zbaští sami, pijou z napaječky! Je to děs, příroda mě štve, narodily se moc malý a samička asi nemá tolik mlíčka, nevím co pro ně mám udělat :o
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Pami napsal:Tak jsem mu do očička dala oční mast Opthalmo-Septonex a je po problému s hnisem. Ale s váhou je problém stále, mláďátka nabírají, ale málo...Dokrmovat je nemůžu :cry: Nevím co dělat... Váhu mají 30 a 38g...Jsou čilí, lítají po kleci, někdy něco zbaští sami, pijou z napaječky! Je to děs, příroda mě štve, narodily se moc malý a samička asi nemá tolik mlíčka, nevím co pro ně mám udělat :o
hele, jestli jsou čilý, vypadaj spokojeně, maj na pohmat plný bříška (ne propadlý, moc měkký), maj ocásky nahoru (netahaj je za sebou po zemi) a nabíraj, i když malinko, tak to vypadá, že je všechno v pořádku a mlíčka maj dost... ono to není jednoduchý, když se narodili takhle malinký, ale určitě to doženou... zkus je třeba dokrmovat jen sporadicky, třeba večer jim nabídnout cucnout, ale jestli nemaj hlad, tak to asi není ani potřeba... hlavně potřebujou klid a mamku ;)...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Zkus kupříkladu takhle, pokud mají hlad tak si něco cucnou.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”