jak dlouho pouštíte činču po bytě??
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
bony hopka vecer.v sedm je nachystana, sedi a ceka az ji pustime zpravy.v osm po zpravach jde obvykle behat.venceni se vetsinou protahne az do deseti nekdy jedenacti hodin.zato ale vetsinou nebeha kazdy den, ale tak čtyřikrat petkrat tydne.ted o prazdninach ji to vynahrazuju a beha kazdy den :D proto jsme se ji rozhodli poridit vetsi klec, kdyz zrovna nemuze ven :wink:
Já pouštím Kubíka jenom večer. Přes den chrápe jak zařezanej. Přes zimu jsem ho pouštěla v pokojíčku. To si pak sám zalezl do klece. Teď v létě ho pouštím na balkóně (je zasklený) a protože je tam moc horko, tak musí čekat tak do 21 hod než se tam ochladí natolik, aby mohl ven. Ale vydrží tam tak 1 - 1,5 hod a pak už hlídkuje u dveří jestli už pro něj jdu :) A pokud tam s ním jsem tak jak se hnu ke dvěřím tak je u mě takže mám smůlu. Buď ho musím vzít s sebou nebo tam zůstat taky :)
No my pouštíme naše lumpíky většinou k večeru,tak kolem šesté sedmé, a někdy lítají i dvě hodiny a někdy jen chviličku. Ale teď už se naučili, že když už mají dost zalezou si do klece. Jen je horší že většinou jsou na tom každý jinak a tak nejdříve zaleze jeden a pak druhý a pak zase ten první vyleze a tak :wink:
ale jsou moc hodní a roztomilí jak lítají. Nejodvážnější a můj miláček je Skipi, taky ho mám na fotce u svého profilu jak ho drbu za ouškej. Je takový pohodář a to se mi líbí, a taky je nejaktivnější no je to můj kluk :wink:
Hlavně pohoda Jazz :lol:
ale jsou moc hodní a roztomilí jak lítají. Nejodvážnější a můj miláček je Skipi, taky ho mám na fotce u svého profilu jak ho drbu za ouškej. Je takový pohodář a to se mi líbí, a taky je nejaktivnější no je to můj kluk :wink:
Hlavně pohoda Jazz :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
No to záleží na tom kdy příjdu domů ze školy (oprázdninách z brigády), ale většinou tak 4 hodiny asi od 18 do 22 hodin.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Když to dělám takto, tak se v noci vyspím, prootže Ryčí je z toho běhání unavený a jen se napapá a pak si sedne na poličku.Když ho ale pustím jen na hodinu a to ještě přes den, tak mám jistotu, že se v noci nevyspím. To dokáže šramoti až do rozdenění.
jo jo ale někdy je těžké je unavit, ale můžu říct, je to můj pocit, že když jsme pořídili druhou a třetí, tak běhají méně.
Kdysi neo taky běhal i tři čtyři hodiny ale teď to je tak do dvou. nevím jestli to je tím že je jich víc, ale vypadá to tak.
Kdysi neo taky běhal i tři čtyři hodiny ale teď to je tak do dvou. nevím jestli to je tím že je jich víc, ale vypadá to tak.
já pouštím mý mazlíky večer a největší problém mám s kytkama... Naší je nechcou oddělat a činčilám moc chutnají... Ty menší dávám na stůl, kam nevylezou ale ty větší mám problém uhlídat... Nejraději mají banan a ještě cosi co nevím jak se jmenuje.... NEvíte co s tím můžu udělat? Nevím jestli by pomohla ta větvička, jak píšete že používáte proti kousání nábytku...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
albona napsal:já pouštím mý mazlíky večer a největší problém mám s kytkama... Naší je nechcou oddělat a činčilám moc chutnají... Ty menší dávám na stůl, kam nevylezou ale ty větší mám problém uhlídat... Nejraději mají banan a ještě cosi co nevím jak se jmenuje.... NEvíte co s tím můžu udělat? Nevím jestli by pomohla ta větvička, jak píšete že používáte proti kousání nábytku...
No to se nám taky stává s těma kytkama, už jsem z pokoje odstranila všechny sušené i normální.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
U nás větvička nezabírá. Hezky ji začnou okusovat :wink:, a když člověk odvrátí zrak, tak jsou hned zakusnuti v nábytku :twisted: :roll:. Dokázou poznat, kde se dá nadělat největší škoda :roll:.
jo jo kytky nábytek stěny kablíky no prostě všechno musí zkusit. A jsou vyčůrané až hrůza, jen se člověk ohlédne už zase něco hryžou, ale když se kouká tak lítají a dělají že si ničeho nevšímají :lol: :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Noc
Emu pustam na noc. Od 18.30 (19.00-podla toho kedy vstane) az do rana cca 08.00-09.00 - podla toho kedy idem do prace. Zatial mam len jednu tak moze byt vonku celu noc ale ked ich budem chovat asi ich budem pustat na kratsie a hlavne zvlast :) A samozrejme sa jej venujem aspon hodku, dve a potom uz vystraja co sa jej zaxce-ale je len v chodbe ked je sama, to by nas asi troska budila 8) Takze tak.. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Noc
Giraph napsal:Emu pustam na noc. Od 18.30 (19.00-podla toho kedy vstane) az do rana cca 08.00-09.00 - podla toho kedy idem do prace. Zatial mam len jednu tak moze byt vonku celu noc ale ked ich budem chovat asi ich budem pustat na kratsie a hlavne zvlast :) A samozrejme sa jej venujem aspon hodku, dve a potom uz vystraja co sa jej zaxce-ale je len v chodbe ked je sama, to by nas asi troska budila 8) Takze tak.. :wink:
Ona běhá celou noc :shock: , kde jí pouštíš? Bez dozoru si může ublížit, třeba ohlodat kabely, lakované dřevo, kytky atd. Pozor na to.
no taky jsem se divil jak jsem to četl, jak psala Veronika může to být nebezpečné, ale i škodlivé, jsou to myšky hryzalky a všechno ohryžou od nábytku po cokoli co najdou. Tak nevím no, ale třeba to mají přizpůsobené
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že pokud tam nemá žádné kable a má tam třeba nějákou větev pro činču, nebo nábytek např. z kovu, tak je to o.k, kdybych měla ty možnosti, taky činče nechám celou noc :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
U mně by pouštění bez dozoru nebylo možné, neexistuje materiál, který by neokusovaly. Kovový nábytek by nepomohl, okusují běžně radiátor. A větve slouží jenom k tomu, aby se pomocí nich dostali k dalším okusovatelným věcem.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ji bez dozoru nemohla nechat ze dvou důvodů: první je, že bych se bála, aby se jí něco nestalo (což za nepřítomnosti je ještě jednodušší než s dozorem) a druhý je ten, že se velice ráda odráží odedveří naší ložnice, takže bychom se asi moc nevyspali. Protože někdy to jsou fakt rány :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:U mně by pouštění bez dozoru nebylo možné, neexistuje materiál, který by neokusovaly. Kovový nábytek by nepomohl, okusují běžně radiátor. A větve slouží jenom k tomu, aby se pomocí nich dostali k dalším okusovatelným věcem.
:lol: :lol:
no to je pravda, odráží se moc moc rády, to se mi strašně líbí, rozběhnou se protí zdi a hops a je to, jednou se Skipimu povedlo salto vzad, to jsem čuměl :shock: :twisted:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
tak dneska v noci měla naše slečna parádní volnost po bytě, nevím jestli jsem špatně zavřela klec nebo je tak šikovná, ale v jednu když přítel odjížděl do práce si to pochodovala pěkně zvesela po obýváku a vůbec jí to nepřišlo divný... měla už vzhůru nohama celou chodbu a koupelnu... takže jsem jí lapila a vrátila pěkně do klece, pak už neutekla, asi byla unavená z tak dlouhého pobytu mimo klec, že jen okusovala větvičky :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vlašim
- Kontaktovat uživatele:
To se nám stalo před měsícem,když jsem byla na horách,máme klec se dvěma dvířkama a když jí večer mamka dezinfikovala pusinku,tak jedny dveře nezavřela a ráno okolo páté,když se šla napít do přízemí do kuchyně,tak si činčilák zvesela šlapal po stole :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
taky se mi stalo
Malovali jsme, klec jsme přesunuli do všeho možného, aby pokoje vyschly. No a ráno sanek přišel a povídá - Macík je pryč, klec je prázdná. No to bylo pohledání. Podle bobků navštívil všechno a že toho bylo. Nakonec se prozradil, přešpapával pod skříňkou. Na rozinku se nechal vylákat ven. Dvířka od klece jsem pečlivěji zajistila :lol: stačilo.
Žoli zase včera odrazem shodil zátaras pod plynovým kotlem. Lekla jsem se pořádně, rána, zátaras na zemi. Bála jsem se, že je z něho taky vyrovnaná předložka. Naštěstí cítil vlny, utekl, ale musela jsem mu necht hodinu než e vzpamatoval, ujistil se, že mu nic nehrozí a vylezl podruhé ven :wink: Jo někdy to jsou situace, ale hlavně, když to dobře dopadne :lol:
Žoli zase včera odrazem shodil zátaras pod plynovým kotlem. Lekla jsem se pořádně, rána, zátaras na zemi. Bála jsem se, že je z něho taky vyrovnaná předložka. Naštěstí cítil vlny, utekl, ale musela jsem mu necht hodinu než e vzpamatoval, ujistil se, že mu nic nehrozí a vylezl podruhé ven :wink: Jo někdy to jsou situace, ale hlavně, když to dobře dopadne :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
nám se v pátek rozbil kotel, dneska přijel opravář a v kotli našel bobky a překousnutý kabel... naštěstí prckům se nic nestalo... a kotel je za 700 ...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
pouštíme večer asi tak od 19 do 22. zatím nemáme vyřešený naše bydlení, takže to jinak nejde.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
no ja poustim cinci vecer, ale zaskrtla sem ve dne... no a jak dlouho, to zalezi na nich, vetsinou, az si vlezou do klece a nejdou uz ven, tak je zavru... ale s tim zeby neco prehryzaly nebo neco podobnyho zkusenosti zkoro nemam.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
my pustame vylucne v spalni a kable zakryvame dekou. Prave minule som sa divila, prečo nejde telefón... Ukážkovo prehryznutý kábel (myslela som si, že to otec prestrihol, a ten o tom nič nevedel...)