soplik z nosteka???
soplik z nosteka???
moze byt cinca nachladnuta?? alebo proste nieco ked smrka a ma upchaty nos... dnes rano, som vstala sla sa na nu pozret a pri nosteku ma taku zltkasto-bielu tekutinu... a takto dycha... :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Ano, může mít i zápal plic. Činčilák mi na to umřel, přišli na to při pitvě. Plíce měl prý úplně v háji. Měl sice antibiotika ale asi pozdě. Ale teda projevilo se to velkým hubnutím. Zajeď s ní k odborníkovi - kdybych šla tenkrát já k odborníkovi, třeba by to dopadlo lépe. Obyč. veti si s ním moc rady nevěděli :cry: .
prave mi doktor povedal, ze je to zapal pluc... a tiez povedal ze ten soplik co vychazda ze to je dobre, ze to je z tych inekcii a liekov... ze je dobre ze to ide von, ze jej to tam nezostava...ze ona si ten soplik sama vytlaci von...
a ocka ma tiez cele uslzene a ma v kutikoch take biele nieco... cim by som jej to mohla vymit??? a aj celu ju troska ocistit, lebo je cela od soplika...
kakat uz kaka, ale stale este nepapa a nepije... ale skusam ju nutit....
dokrmit by som ju mohla akym jogurtom s granulami?? obycajnym bielym ci akym???
a ocka ma tiez cele uslzene a ma v kutikoch take biele nieco... cim by som jej to mohla vymit??? a aj celu ju troska ocistit, lebo je cela od soplika...
kakat uz kaka, ale stale este nepapa a nepije... ale skusam ju nutit....
dokrmit by som ju mohla akym jogurtom s granulami?? obycajnym bielym ci akym???
-
- Zlatý uživatel
rozdrtit granule do obycejneho bileho joguru ziveho, nejlepsi je biojogurt, ale bez prichute, jen ciste bily.Muzes ji to dochutit troskou hroznoveho vina glukopuru.
-
- Stříbrný uživatel
To je mi líto :cry: , doufám, že se ji podaří vyléčit. Dej pak vědět, jak to vypadá.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Snad se s toho dostane :wink: a já tomu věřím,že se s toho dostane :wink: .A bude zase všechno okej :D ...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě se z toho dostane, činči jsou šikulky :wink:
no.. uz jej vet prestal davat antibiotika... z nosteka jej uz netece... a aj lepsie dycha.. a uz pomaly aj zacala papat.. ale este stale obchas vydava hrozne zvuky pri dychani.. tak dufam ze sa to castom zlepsi..
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Dragy, to je skvělá zpráva. Moc držíme palce, ať je to brzy úplně v pořádku :lol:
no.. asi som to zakrikla minule, tym ze som povedala ze sa to lepsi....
bola som od piatku prec a prisla som v nedelu... v piatok bolo cinci celkom v pohodke... ale ako som prisla v nedelu domov, tak chudatko cinca, iba lezalo...
zobrala som ju hned k veterinarovi... ten jej zmeral teplotu, a ma ju hrozne nízku..... uplne je cela studena aj na dotyk... tak cincu zahrievam ako sa da....
urobil jej aj sono, lebo ma hrozne vydute brusko... ale nic tam nezistil..
uz zasa prestala papat... aj tu trosku sena co papala... a bobky su tiez nulove... :cry:
moja krasna niki... zajtra rano s nou idem do trnavy na jednu kliniku... je to pomerne dost daleko... tak dufam ze tu cestu zvladne...
... teda... vlastne... dufam ze aspon vidrzi do rana.... :cry: :cry: :cry:
bola som od piatku prec a prisla som v nedelu... v piatok bolo cinci celkom v pohodke... ale ako som prisla v nedelu domov, tak chudatko cinca, iba lezalo...
zobrala som ju hned k veterinarovi... ten jej zmeral teplotu, a ma ju hrozne nízku..... uplne je cela studena aj na dotyk... tak cincu zahrievam ako sa da....
urobil jej aj sono, lebo ma hrozne vydute brusko... ale nic tam nezistil..
uz zasa prestala papat... aj tu trosku sena co papala... a bobky su tiez nulove... :cry:
moja krasna niki... zajtra rano s nou idem do trnavy na jednu kliniku... je to pomerne dost daleko... tak dufam ze tu cestu zvladne...
... teda... vlastne... dufam ze aspon vidrzi do rana.... :cry: :cry: :cry:
no.. a je este hrozne chuuudaa.... nechce papat.. ani nechce jest, ked ju dokrmujem...
v piatok ju veterinar vazil a vtedy mala len 400 gramov.. ale odvtedy schudla este viac....
v piatok ju veterinar vazil a vtedy mala len 400 gramov.. ale odvtedy schudla este viac....
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Je mi ľúto, že sa to takto vyvíja, ale dúfajme, že sa to zlepší.
Mohol by si mi napísať, kam presne v Trnave ideš? Ja tam bývam, a takáto informácia by sa mohla hodiť. Musia to byť machri, keď meriaš takú cestu.
Mohol by si mi napísať, kam presne v Trnave ideš? Ja tam bývam, a takáto informácia by sa mohla hodiť. Musia to byť machri, keď meriaš takú cestu.
-
- Zlatý uživatel
Ja usuzuju na zuby¨, takze bych jim tam to podezreni rekla. pokud nepapa, hubne a jeste ke vsemu ma vydute brisko, tak to je nasledne dusledek, ze nemuze jist a spatne kouse, travi a tim padem se zaplynuji streva.
neco podobneho tady resila nedavno Eva a take jeji cincila mela nadute brisko, hubla, nepapala, a az v tom Brne zjistily spatne koreny zubu rntgenem a cukrovku. Takze nechci delat chytrou, ale mely by pokud to tam zvladaji odebrat krev na kompletni krevni obraz, rentgen a vysetreni zubu pod inhalacni narkozou. Ta inhalacni narkoza je velmi dulezita, ponevadz ostatni narkozy muzou byt pro cincily velmi nebezpecne.Take bych trvala na koprologii bobku. Pokud to budes stacit jeste cist, pisu Ti to proto, aby se meli ceho chytit pokud s cincilama nemaji vetsi zkusenosti a nebyla tam za pokusnou cincilku, jako v nekterych castych pripadech.Budu drzet palce. A take prikrmuj granulema rozpustenyma ve vode a prislad glukopurem.
neco podobneho tady resila nedavno Eva a take jeji cincila mela nadute brisko, hubla, nepapala, a az v tom Brne zjistily spatne koreny zubu rntgenem a cukrovku. Takze nechci delat chytrou, ale mely by pokud to tam zvladaji odebrat krev na kompletni krevni obraz, rentgen a vysetreni zubu pod inhalacni narkozou. Ta inhalacni narkoza je velmi dulezita, ponevadz ostatni narkozy muzou byt pro cincily velmi nebezpecne.Take bych trvala na koprologii bobku. Pokud to budes stacit jeste cist, pisu Ti to proto, aby se meli ceho chytit pokud s cincilama nemaji vetsi zkusenosti a nebyla tam za pokusnou cincilku, jako v nekterych castych pripadech.Budu drzet palce. A take prikrmuj granulema rozpustenyma ve vode a prislad glukopurem.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
To je mi líto , ale niki se z toho určitě dostane uvidíš držím palečky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:cry:
zomrala ... v noci... nevydrzala do rana... ja som aj citila ze uz pomaly umiera.. ked sa na mna pozrela tymi svojim ciernymi ockami, tak som vedela ze je to naposledy...
... bola som s nou do poslednej chvilky... spala som s nou v posteli... aspon ze nezomrela sama a dufam ze ani nie v bolestiach... tazko dychala.. tak zrazu len prestala a zaspala.. :cry: :(
zomrala ... v noci... nevydrzala do rana... ja som aj citila ze uz pomaly umiera.. ked sa na mna pozrela tymi svojim ciernymi ockami, tak som vedela ze je to naposledy...
... bola som s nou do poslednej chvilky... spala som s nou v posteli... aspon ze nezomrela sama a dufam ze ani nie v bolestiach... tazko dychala.. tak zrazu len prestala a zaspala.. :cry: :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
:cry: :cry: :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
To je mi moc líto :cry: Ale byla jsi s ní v její nejhorší chvíli a to pro ni bylo moc důležité. Je to strašně těžké, ale usnadnila jsi své činčilce odchod z tohoto světa, nebyla v tu chvíli sama, byl s ní někdo, s kým se nemusela bát...
RE
Dragy, to je mi luto, to bola mamina toho po ktoreho si dnes idem ? Co spravis s tou malou samickou, nechas si ju namiesto tejto ? ostatne cincilky, ktores nou boli v klietke su zdrave ?
-
- Stříbrný uživatel
Tak to je mi moc líto :cry: , te´d už je jí určitě dobře...
To je mi moc líto a soucítím s tebou.Zažívám ted skoro to samé.Moje Myšutka také přestala papat.Strašně zhubla,těžko dýchala,kýchala a slzely jí očička.Veterináři v Brně jí zjistily zápal plic,cukrovku a také že jí zarůstají stoličky do patra.PROSTĚ HRŮZA!Každý den jí pícháme injecki a musíme jí 3 x denně dokrmovat 6ml kaše,aby přežila.Vím,že ztráta činčilky je moc těžká a že nelze zapomenout.Jsem s Tebou.
-
- Zlatý uživatel
je mi to moc lito, chapu, jak Ti je.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
to je mi moc líto ,ale je to doopravdy moc dobře že jsi byla sní v poslední chvíli teď už ji aspoň nic nebolí
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
:cry: Chudáček :cry: ,snad už je jí lépe :cry: !!!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Dragy, i já ti musím vyjádřit soustras, je to moc smutné. Ale dala jsi jí na odchodu to nejkrásnější a sice to, že jsi byla s ní do poslední chvilky, nebyla sama :cry: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
je to hrozně smutný :cry: . Ale teď už jí nic nebolí. Na to se musí myslet. I když to bolí.... A bolet to ještě dlouho bude. :cry:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”