Muj MAX
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Most
- Kontaktovat uživatele:
Muj MAX
Zde je muj Max (pul roku starej)
http://rendys1989.rajce.idnes.cz/Max/
http://rendys1989.rajce.idnes.cz/Max/
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Trošku rozmazaný :D Standardek?
Můžu se zeptat čím ho krmíš a jaký písek používáš?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:Trošku rozmazaný :D Standardek?
Tak to nevim cim ho otec krmi ale ja jsem si koupil pisek Apetit a krmivo jsem si koupil specialni pro cincily Darwins[/u]
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
zjisti si čím ho tata krmi ;-) potřebuje opravdu jen seno, granule pro čičnily a vodu :-) Písek by chtělo koupit trochu dražší, je hodně mastny ;-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martej napsal:zjisti si čím ho tata krmi ;-) potřebuje opravdu jen seno, granule pro čičnily a vodu :-) Písek by chtělo koupit trochu dražší, je hodně mastny ;-)
Tak ja koupil co mnely v tom zverimexu a otec je uz dlouho nekoupal a uz vim na co jsem zapomnel v tom krame :D zapomnel jsem koupit seno
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To nebylo mířeno proti tobě,ale činčilka má dost mastný kožíšek a na fotce to v misce vypadá jako směska.Tak jsem se radši zeptala :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:To nebylo mířeno proti tobě,ale činčilka má dost mastný kožíšek a na fotce to v misce vypadá jako směska.Tak jsem se radši zeptala :wink:
JJ ja se nezlobim jinak je to foceno mobilem
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Muj MAX
rendys1989 napsal:Zde je muj Max (pul roku starej)
vim citovat svoje prispevky neni dobry ale jeste bych rad aby tam zustal ten link na to rajce tam budu davat vic fotek s Maxem
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak MAX po dnesni prochazce =)

-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Roztomile unavený, akorás si nejsem úplně jistá ohledně vhodnosti krmení tyčinkama... :( Většinou jsou v nich "zakázaný" věci, tak opatrně na ně, ať myšáčkovi neublížíš.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to je primo pro cincily urcene a otec to taky mnel a nic se jim nestalo
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale né vše co je pro ně určené je pro ně vhodné. Ve zvarimexu ti taky hrozně rádi prodají směsku ve které je spousta ořechů, semen a banánů a to právě nesmí papat a taky tam mají napsáno kompletní krmivo pro činčily. Ono se činči nestane nic hned, ale ničí to játra a myšáci pak předčasně umírají...
-
- Stříbrný uživatel
je moc roztomilý na tej fotke , vidieť, že sa vybehal :D :D :wink:
ináč čo sa týka stravy tak keď pôjdeš do sekcie strava...tak tam nájdeš všetko čo sa týka stravy, recenzie na tie a tie značky, naozaj je tam všetko :wink:
A určite mu urobíš radosť tým keď mu nasušíš mrkvičku, šípky, jabĺčka a...pridáš mu to ku základnému krmivu (u nás skôr to preferujeme ako tyčinky...nikdy nevieš čo všetko je v tej tyčinke a popravde moji dropci sa skôr snažia dostať k tej drevenej paličke v strede ako by niečo zjedli, takže... :D ) a ak to máš skôr na brúsenie zúbkov ...tak to račej kúp sépiovú kosť al. minerálny kameň. :wink:
ináč čo sa týka stravy tak keď pôjdeš do sekcie strava...tak tam nájdeš všetko čo sa týka stravy, recenzie na tie a tie značky, naozaj je tam všetko :wink:
A určite mu urobíš radosť tým keď mu nasušíš mrkvičku, šípky, jabĺčka a...pridáš mu to ku základnému krmivu (u nás skôr to preferujeme ako tyčinky...nikdy nevieš čo všetko je v tej tyčinke a popravde moji dropci sa skôr snažia dostať k tej drevenej paličke v strede ako by niečo zjedli, takže... :D ) a ak to máš skôr na brúsenie zúbkov ...tak to račej kúp sépiovú kosť al. minerálny kameň. :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
rendys1989 napsal:to je primo pro cincily urcene a otec to taky mnel a nic se jim nestalo
Nemyslela jsem to nijak zle, spíš jako přátelské upozornění. Přirovnala bych to k McDonaldu... Tam taky prodávají jídlo určené pro lidi a když si ho dáš jednou za čas, tak se ti nic nestane, ale pokud ho budeš jíst každý den, tak ti to může odrovnat celé tělo v poměrně krátké chvíli... Takže ano, je to pro činčily, ale není vhodné tím krmit pravidelně.
Jak píše Nefertiti: je mnohem lepší nasušit si dobroty doma a přidávat jim zdravé mlsky ke žrádlu.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To nejsou tyčinky vhodné pro činčilky.Nejde o to že se jim nic nestane hned,ale až časem.Ty tučný věci co jsou v tyčinkách a směsce činčilky neumí trávit a většina tuků se jim usazuje na játrech.To pak způsobuje steatozu a činčilce játra přestávají pracovat-to už je neléčitelné a smrtelné.Neprojeví se to hned,ale v řádech let,proto opravdu tyčky ani směskaa vhodné nejsou.
Výrobce na to sice napíše vhodné pro činčilky,ale tam si může napsat co chce a pravda to být nemusí.Je to reklama aby se to prodávalo.
Výrobce na to sice napíše vhodné pro činčilky,ale tam si může napsat co chce a pravda to být nemusí.Je to reklama aby se to prodávalo.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Na ten mastný kožíšek doporučuji Vitakraft písek, já používala taky písek apetit, kožíšek měl činčilák mastný tak jsem koupila vitakfrat a hned je kožíšek krásný. Je lepší si připlatit.
Tyčiky fakt nedávat, je to lepené medem jsou tam oříšky a další tučné věci, fak to nekupuj, lepší usuš jablíčka a další mlsky.
Činčiláček je krásný, tak ať se mu daří :)
Tyčiky fakt nedávat, je to lepené medem jsou tam oříšky a další tučné věci, fak to nekupuj, lepší usuš jablíčka a další mlsky.
Činčiláček je krásný, tak ať se mu daří :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak jasne a co ted stema tycinkama kdyz mu je nedam a kost dostal otec rikal ze ji nebude jist a dal jsem mu ji a mnel by to videt tak se do ni hned pustil a jinak koupim pro nej granule ty asi jsou lepsi kazdej pise ze jsou dobry
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Granule jsou pro činčilky nejlepší :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že také záleží na typu granulí jaké koupíš, je dobré číst si složení...
Pokud mu je dáš s rozvahou a jen občas tak kousek tyčinky jednou za čas ho nezabije. (Jak jsem psala s tím mekáčem... jeden hambáč občas tě nezabije, ale jez to každý den a víme jak to dopadne.)
Pokud mu je dáš s rozvahou a jen občas tak kousek tyčinky jednou za čas ho nezabije. (Jak jsem psala s tím mekáčem... jeden hambáč občas tě nezabije, ale jez to každý den a víme jak to dopadne.)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj tak ja mu je dam az jednu sni a pak treba za mesic az sni tu smesku co jsem mu koupil tak prejdu na granule jestly to nebude vadit
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pro jeho zdravý by bylo nejlepší mu dát granulky hned a směsku třeba ptáčkům.Sice je ze začátku nebode chtít,ale hlad ho donutí si dát :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobre ja mu je po tydnu koupim a pro jeho zdravi udelam cokoliv je to nas MAX a na to ze je uz druhy den u mne doma tak si docela rychle zvyka na mne jen dam ruku do klece a hned je na mne a jde ven
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
On se ti za to odvděčí zdravím :D
To je dobře že si takhle zvyká.
To je dobře že si takhle zvyká.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Trutnovsko
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda!!Já také dávám jen granulky a seno!!!Občas rozinku,malilinko vloček a ještě méně občas kousek jablíčka....směsky a podobné věci pro činčily určené obloukem obcházím...chci mít parťáka na hodně let!!! :) Je spousta jiných dobrot co smí a přitom mu neublížíš...já to sama nevěděla a teď se snažím mu dát jen to nejlepší... :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj ja mu je poridim a to rychle on to uz ani nechce jist tu smesku