Nová klec
Nová klec
Zdravím a prosím o radu. Chci vyrábět dřevěnou klec pro našeho činčiláka Bobeše (má jen malou kovovou). Potřebovala bych vědět, jestli činčily okusují vnitřní stěny klece. Že postupně sežere dřevěné vybavení s tím počítám, ale nechci, aby se prohlodal skrz stěnu.Všimla jsem si na fotkách, že někdo měl vnitřek klece vylepený dlaždičkama. Je to potřeba nebo ne?
Díky předem za odpovědi.
Díky předem za odpovědi.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
potřeba to není, ale je dobrý dát dlaždičky na dno - zaprvé kvůli podestýlce a v létě to může sloužit jako dobré chlazení :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dřevěnou klec mám cca 2 roky a nikdy jsem nezaznamenal pokusy a prokousání se. ab já mám na dně lino.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Taky se nám nikdy nestalo že by se snažili prokousat ven. Spíš skáčou nebo rvou za pletivo- to je dost hlasité a oni to ví. :D
Na zemi máme dlaždičky,ale hůře se to udržuje (mezi spárama) tak je časem chceme vyměnit za lino.
Na zemi máme dlaždičky,ale hůře se to udržuje (mezi spárama) tak je časem chceme vyměnit za lino.
-
- Stříbrný uživatel
Nestalo se ani u mně..Já chci také měnit,místo koberce dát lino :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: BÍLINA
mě třeba kluci lino kousali
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
My to lino olištujeme. Myslíš, že i tak by ho mohli kousat?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: BÍLINA
nevím oni jsou šikovní aby si poradili
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Když se zalištuje,tak myslím že ne.Asi ale trochu okousají lišty. :D
-
- Stříbrný uživatel
Když se nikde neudělá ´vypouklina´ nebo nějaké poškození povrchu,tak by se k tomu dostat neměli :wink:
My teď řešíme taky,jestli dlaždičky nebo lino,ale asi u nás vyhrají dlaždičky,protože máme celý ´balík´ještě z kuchyně,kterou jsme loni dělali.
My teď řešíme taky,jestli dlaždičky nebo lino,ale asi u nás vyhrají dlaždičky,protože máme celý ´balík´ještě z kuchyně,kterou jsme loni dělali.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
U nás taky vyhráli dlaždičky že zbyli a teď manžel nadává.
Mezi těma spárama se to špatně udržuje a jak to pořád myjem,tak se to vydroluje.
Mezi těma spárama se to špatně udržuje a jak to pořád myjem,tak se to vydroluje.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Paskov
Taky jsme zvažovali zda lino nebo kachle a nakonec to vyhrálo lino. Manžel sbil z dřevěných hranolů 4x2cm stejný tvar jako má půdorys voliéry a na to zespodu sponkovačkou přidělal linoleum. Občas si činčilky na lištách zahlodaly, ale už to dlouho nedělaly.
Jednou za čas, při velkém úklidu voliéry, vytáhnu linoleum i s přidělanýma lištama a pořádně to ve vaně vydrhnu, nechám oschnout a vrátím zase zpátky.
Od té doby, co jsme začli kupovat dřevěné pelety, stačí linoleum jen "zamést" a je uklizeno (dříve jsme používali kukuřičnou drť a to jsem při čištění musela i "vytírat"). :)
Jednou za čas, při velkém úklidu voliéry, vytáhnu linoleum i s přidělanýma lištama a pořádně to ve vaně vydrhnu, nechám oschnout a vrátím zase zpátky.
Od té doby, co jsme začli kupovat dřevěné pelety, stačí linoleum jen "zamést" a je uklizeno (dříve jsme používali kukuřičnou drť a to jsem při čištění musela i "vytírat"). :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Nám se taky osvědčili pelety,není po nich takový binec.Snadno se zamete a je to.