Větve...

Zde se můžete ptát a radit o tom, co činčila smí či nesmí jíst.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Zdenula
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Větve...

Příspěvekod Zdenula » Ne Pro 16, 2007 9:30

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli jsou vhodne pro činčilu do klece větve z lísky???....
četla sem v knížce pro činčili že ano
,ale když sem je teď nastřihala tak se mi zdají že jsou nevhodné (vlhké a divně páchnou).
Položila sem je na zem a pustila Viky---začala je okusovat........
tak se chci zeptat jestli jí je do te klece můžu dát nebo jestli mam nastřihat rači z nějakého ovocného stomu??? :?: ???
pls poradte díky :?

Disable adblock

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Ne Pro 16, 2007 10:45

Jsou vhodné. Prostuduj stará témata!!!!! najdeš tam co ano a co nee. A nezakládej zbytečně téma, které už existuje. :wink:

Př: http://diskuze.cincila.com/viewtopic.ph ... ht=v%ECtve

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Semily-Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Pro 16, 2007 14:51

žanda napsal:Jsou vhodné. Prostuduj stará témata!!!!! najdeš tam co ano a co nee. A nezakládej zbytečně téma, které už existuje. :wink:

ahojky,jasně je tam téma,ale pořádně,se nedovíš jaký větve jsou vhodný,jeden řekne ano druhý ne a je to tam dokola,jinak zajímavý téma.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Pro 16, 2007 15:24

Ano - jablko, bříza, jedle, borovice, smrk, americký topol, hloh, hruška, jasan, modrin, topol, osika, magnolie, sekvoj, buk, jilm, moruse, vrba, liskac

Ne - merunka, třešen, broskev, švestka, blumka = vše co ma pecku

nevim co chceš slyšet jinýho než bylo napsano v tématu co ti poslala žanda :)

Disable adblock

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Ne Pro 16, 2007 15:27

někde tady jsem četla, že bříza ano i ne (že z toho činča může kýchat)... jehličnany až jsou úplně vyschlý, protože v sobě mají pryskyřici...
M.
PS: za omílání lístky i větve stojí, protože zelenýho činče moc nesmí a lístky jsou čerství a zelený...

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Pro 16, 2007 15:32

Martej napsal:Ano - jablko, bříza, jedle, borovice, smrk, americký topol, hloh, hruška, jasan, modrin, topol, osika, magnolie, sekvoj, buk, jilm, moruse, vrba, liskac

jasně,jednoduše napsaný,paráda!!!

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Pro 16, 2007 15:35

OkoTygra napsal:
Martej napsal:Ano - jablko, bříza, jedle, borovice, smrk, americký topol, hloh, hruška, jasan, modrin, topol, osika, magnolie, sekvoj, buk, jilm, moruse, vrba, liskac

jasně,jednoduše napsaný,paráda!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Pro 16, 2007 15:37

tuta napsal:někde tady jsem četla, že bříza ano i ne (že z toho činča může kýchat)... jehličnany až jsou úplně vyschlý, protože v sobě mají pryskyřici...
M.
PS: za omílání lístky i větve stojí, protože zelenýho činče moc nesmí a lístky jsou čerství a zelený...

činčily můžou kýchat z čeho koli, záleží na jedinci...nějaká čičnila může být citlivá na piliny a mít z toho i alergii. Jianá je odolná a nic z toho mít nebude

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Pro 16, 2007 15:41

Martej napsal:
tuta napsal:někde tady jsem četla, že bříza ano i ne (že z toho činča může kýchat)... jehličnany až jsou úplně vyschlý, protože v sobě mají pryskyřici...
M.

činčily můžou kýchat z čeho koli, záleží na jedinci...nějaká čičnila může být citlivá na piliny a mít z toho i alergii. Jianá je odolná a nic z toho mít nebude
já jsem četl,že činčily by neměly mít piliny,radši hobliny,já jim teda dávám granulovou podestýlku,je to pravda s těma pilinama?

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Pro 16, 2007 16:15

OkoTygra napsal:
Martej napsal:
M.

já jsem četl,že činčily by neměly mít piliny,radši hobliny,já jim teda dávám granulovou podestýlku,je to pravda s těma pilinama?

ano je.....hobliny by se měli davat...piliny jsou moc jelmné a hodně prašné, ale ve zverimexech to nerozlišují

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Ne Pro 16, 2007 16:31

Pokud si ale můžeš větve vybrat, tak upřednostni jabloň, hrušku nebo vrbu. Já dávám větve z jabloně a tenké větvičky z vrby i s lístečky (ty rozcupujou úplně), lístečky mají taky rády i sušené.

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Ne Pro 16, 2007 17:00

OkoTygra napsal:
žanda napsal:Jsou vhodné. Prostuduj stará témata!!!!! najdeš tam co ano a co nee. A nezakládej zbytečně téma, které už existuje. :wink:

ahojky,jasně je tam téma,ale pořádně,se nedovíš jaký větve jsou vhodný,jeden řekne ano druhý ne a je to tam dokola,jinak zajímavý téma.

Jenže to ti tu napíšou lidi taky. Tomu se nevyhneš. Martina třeba napíše jasně co jo a co nee, ale přijde někdo další a zpochybní to. Takže jsi zase na začátku a tady se to zbytečně přeplňuje novými tématy. Proč nepokračovat v tom starym? :wink:

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Pro 16, 2007 17:53

žanda napsal:
OkoTygra napsal:

Jenže to ti tu napíšou lidi taky. Tomu se nevyhneš. Martina třeba napíše jasně co jo a co nee, ale přijde někdo další a zpochybní to. Takže jsi zase na začátku a tady se to zbytečně přeplňuje novými tématy. Proč nepokračovat v tom starym? :wink:
jj,to máš pravdu,ale jsem to celý přečetl,a nic se nedozvěděl,ale ted to bylo polopatě,a jsem chytřeší,nebylo to nic proti tobě,abys sis nemyslela,rád se poučím :wink: :lol:

Host

byty a bydlení

Příspěvekod Host » Po Pro 17, 2007 18:51

nové byty za super ceny bydlení nájem pronájem spolubydlení reality byty 1+1, 2+1, 3+1
http://www.maxirealitypraha.cz

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Re: byty a bydlení

Příspěvekod STYRO » Po Pro 17, 2007 18:53

ivosss napsal:nové byty za super ceny bydlení nájem pronájem spolubydlení reality byty 1+1, 2+1, 3+1

Tak z tohodle jsem na VĚTVY :twisted: ...

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: byty a bydlení

Příspěvekod OkoTygra » Po Pro 17, 2007 18:55

ivosss napsal:nové byty za super ceny bydlení nájem pronájem spolubydlení reality byty 1+1, 2+1, 3+1
to si piš někam jinám...

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Po Pro 24, 2007 10:56

vetvicky jablonove, vrbove...to je u nas N.1.... :D

Agaven
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Drobovice 7 - Okres Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Agaven » Stř Led 02, 2008 12:13

Unás fandíme vrbě ... je to dobrej strom, protože ať máš snad jakýkoliv zvíře, tak se dozvíš, že když už větev tak vrba je nejlepší ... dávala jsem ji morčatům i andulkám a teď i činiče a nikdy jsem s tim neměla problém. :wink: \:D/ :wink:

Zdenula
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Zdenula » Stř Črv 11, 2008 9:44

A když jsou teď na větvích pupeny a lístky můžu to tak nechat nebo rači otrhat ???

Sandra
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava - Nová Bělá
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sandra » Stř Črv 11, 2008 21:16

K nám na veterinu zase přišla paní co měla standartka několikaměsičního a ten měl průjem, říkala že mu dala větve z lísky, že se někde dočetla že to činčily můžou a takto to dopadlo. Takže myslím, že tento činčilák větve z lísky už nedostane. Ale nemusí se to stát všem činčilám, jenom píšu co se stalo.

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Pečky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Stř Črv 11, 2008 21:28

Větve by se neměli dávat hned čerstvé je lepší nechat je tak dva tři dny zavadnout pak nezpůsobí průjem :wink:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Stř Črv 11, 2008 23:06

Moje si pochutnávají i na čerstvých (tak půl dne, než je donesu domů), zatím žádné problémy nebyly :roll: .

dreamer
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Bohdalice u Vyškova

Příspěvekod dreamer » Čt Črv 12, 2008 7:06

Když dáváte do voliéry nějaký velký větvě na šplhání třeba z jabloně, necháváte tam i listy toho stromu nebo je lepší je radši otrhat?

ondroj
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ondroj » Čt Črv 12, 2008 16:01

OkoTygra napsal:

S tím souhlasím taky jsem v tom bloudil a bloumal co tedy jo a co ne a různé prameny se docela liší!!! Jo jinak já zastávám názor ze pokud je možno tak dát vetve jabloňové nebo hrušňové. Ale položte si otázku... Když jste dělaly klece a poličky pro činčily použily jste jabloňové dřevo?? Pomyslely jste na možnost okusu?? Všichni vědí ze není vhodý laminát dřevotříška a podobné, ale zamášlet se nad tím jaké mám prkna?? Myslím si že když se pouzije jakákoliv zdravá suchá ničím nenapadená větev tak by se stát nic nemělo. Samozřejmě za předpokladu že nepoužijeme dřevo z tisu.!!

jaji-nka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

větvičky na okus

Příspěvekod jaji-nka » Pá Pro 18, 2009 10:37

Nevíte někdo o někom,kdo prodává větve .Potřebuju pro činčily..
Já jsem jim dávála meruňkovici..Co se stane???

Disable adblock

Vrátit se na “Strava”