zemřela nám včera činčilka :(
zemřela nám včera činčilka :(
mame doma dve cincili samicky Pixi a Lily, jsou jim obema cca 2 roky . . . vcera vecer bez jakychkoliv predeslych komplikaci se Lily udelalo nejak spatne . . kolem 20.00 se vydala z klece na svou obvyklou prochazku a aby se mohla vykoupat . . . po chvili se vratila sama zpet do klece, coz nebyva vubec zvykem . . . skoro se prestala hybat a byla cela apaticka a mela mokry cumacek ... po hodine kdy jsme ji meli v naruci se zacala lepsit .. zacala se hybat, zlepsila se ji srst a vypadala snad uz i "zdrave" . . . . zacala ale docela hlasite vrzat zuby o sebe ... potom co uz zacala vzdorovat a chtela nam vyskocit z naruce na zem . . . zacalo vypadat vsechno dobre (cca 22:15) ... dali jsme ji zpatky do klece a vypadala ze uz je v poradku, sedela sice pouze dole, zadne vylety do hornich pater .. jenom ty zuby, neprestavala s nimi furt "vrzat" . . . po chvilce jsme ji vytahli z klece ze se podivame zdali s temi zoubky neco nema, zdalo se nam jako by nemohla otevrit pusinku . . . zoubky vypadaly v poradku, akorat se zacal zhorsovat stav, zacala dostavat krece, cela sebou skubala a stale se to zhorsovovalo .... 23:15 nam umrela v naruci :cry:
predevcirem jsme privezli nejake vetvicky z chalupy, dostaly do klece dve, ktere zbastily spolecne . . .vetvicky jsme samozrejme dukladne kontrolovali . .vubec nic podezreleho
Pixi vypada ze je v naprostem poradku :-( vubec netusime co se mohlo stat . . . .
:cry: :cry: :cry:
predevcirem jsme privezli nejake vetvicky z chalupy, dostaly do klece dve, ktere zbastily spolecne . . .vetvicky jsme samozrejme dukladne kontrolovali . .vubec nic podezreleho
Pixi vypada ze je v naprostem poradku :-( vubec netusime co se mohlo stat . . . .
:cry: :cry: :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Smutné.
Podle rychlého pruběhu /cca 3 hodiny/, bych to viděl na otravu.
Někdy muže ke křečím dojít i následkem pádu, ale předpokládám, že během puštění byla pod dohledem.
Raději bych vzal druhou činčilu k veterinaři a pozorně sledoval jakoukoliv změnu v chování.
Podle rychlého pruběhu /cca 3 hodiny/, bych to viděl na otravu.
Někdy muže ke křečím dojít i následkem pádu, ale předpokládám, že během puštění byla pod dohledem.
Raději bych vzal druhou činčilu k veterinaři a pozorně sledoval jakoukoliv změnu v chování.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
Uprimnu sustrast :cry: ...viem, co to je....aj mne pred par rokmi umrela cincilka...
....a nestalo sa jej nieco pri vybehu? Nespapala nieco...nespadla...alebo nekopol ju elektricky prud?
....teraz treba mysliet na druhu cincilku a priklanam sa k Seppovi - poradila by som sa z nejakym veterinarom.
....a nestalo sa jej nieco pri vybehu? Nespapala nieco...nespadla...alebo nekopol ju elektricky prud?
....teraz treba mysliet na druhu cincilku a priklanam sa k Seppovi - poradila by som sa z nejakym veterinarom.
-
- Stříbrný uživatel
:cry: to je nam moc lito :cry: take si myslim ze by jsi ted mel sledovat pozorne druhou cincilku,aby se ji neprihodilo taky neco spatnyho :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
to je mi moc líto... škoda...
:(
:(
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
je mi to moc líto :((((( :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
jeej.. :( takhle rychle.. Je nám to taky moc líto..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
nám je to také moc líto :cry: upřímnou soustrast a taky bych určo vzala tu druhou na prohlídku k veterináři... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Je to smutný. :cry: :( :cry: :( Věřím, že se to té druhé nestane a vše bude o.k. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
aj mne je luto.... :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
alespon jste byly v poslední chvíli s ní je mi to moc líto a jak doporučují mnozí předemnou tu druhou bych vzala na kontrolu k veterináři který činčám rozumí
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to je mi moc lito, nedokazu si predstavit, ze by mi moje beruska umrela v naruci :cry: vam i te druhe cince musi byt po ni smutno.urcite ji poridte dalsi kamosku
info
hovoril jsem vcera s jednim zverolekarem ohledne cele sittuaci protoze jsme se chteli aspon trochu dopatrat tomu coze se vlastne stalo :(
situace je takova ze podle vseho to nejspise vypada na selhani srdce a nasledny otok (edém) plic . . Lilinku jsem "zachranili" z chovne stanice na kozichy kde se to krizi hlava nehlava a v podstate diky tomu krizeni jsou tyto zviratka uz od narozeni "plna genetickych chyb" ktere se drive ci pozdeji projevi . . . .
je samozrejme mozne ze by mela nemocne srdicko i kdyby byla z normalniho chovu, ale takhle je procento a sance na nemoci vyssi . . takze tak . . . trochu kruty konec ale furt lepsi nez skoncit nekde jako kapsa na kozichu :-( snad ji bylo s nami dobre a bude na nas v dobrem vzpominat . . . . :cry:
situace je takova ze podle vseho to nejspise vypada na selhani srdce a nasledny otok (edém) plic . . Lilinku jsem "zachranili" z chovne stanice na kozichy kde se to krizi hlava nehlava a v podstate diky tomu krizeni jsou tyto zviratka uz od narozeni "plna genetickych chyb" ktere se drive ci pozdeji projevi . . . .
je samozrejme mozne ze by mela nemocne srdicko i kdyby byla z normalniho chovu, ale takhle je procento a sance na nemoci vyssi . . takze tak . . . trochu kruty konec ale furt lepsi nez skoncit nekde jako kapsa na kozichu :-( snad ji bylo s nami dobre a bude na nas v dobrem vzpominat . . . . :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Re: info
michal napsal:. . . trochu kruty konec ale furt lepsi nez skoncit nekde jako kapsa na kozichu :-( snad ji bylo s nami dobre a bude na nas v dobrem vzpominat . . . . :cry:
Určitě vám děkuje za každej den, který s vámi prožila.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
je mi to moc líto, ale určitě odešla šťastná, že mohla alespoň chvíli žít u Vás! Konec nemohl tušit nikdo....
Vrátit se na “Nemoci a potíže”