lehani na boku
lehani na boku
dneska jsem si vsimnul (prave ted)
ze mi jedna cincilka lezi na boku (spi)
kdyz do ni lehce stouchnu tak se narovna a kdyz odejdu tak si zase lehne...
je to normalni ??
dal bych se chtel zeptat:
uz sem tu jednou psal o "stekani"
ted mi to zacala delat i druha :(
kdyz se ji necekane dotknu tak jakoby vyprskne a pak zacne tak jakoby stekat/hykat....
mam pocit ze se proste lekne a pak... nevim co :)
co s tim :(
myslim ze ve stresu nejsou, koupu je pravidelne 2-3krat tydne...
vybeh maji tak 4-5 tydne 1-2hodiny....
ze mi jedna cincilka lezi na boku (spi)
kdyz do ni lehce stouchnu tak se narovna a kdyz odejdu tak si zase lehne...
je to normalni ??
dal bych se chtel zeptat:
uz sem tu jednou psal o "stekani"
ted mi to zacala delat i druha :(
kdyz se ji necekane dotknu tak jakoby vyprskne a pak zacne tak jakoby stekat/hykat....
mam pocit ze se proste lekne a pak... nevim co :)
co s tim :(
myslim ze ve stresu nejsou, koupu je pravidelne 2-3krat tydne...
vybeh maji tak 4-5 tydne 1-2hodiny....
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Mrač 178
Moje holky lehají na bok normálně, jsou natažený a odpočívají. Taky občas štěkají a nemyslím si, že je to ze stresu. Jen tak si pobrukují a hlavně v noci :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
to stekanie je varovny signal, pouzivaju ho ked davaju ostatnym najavo mozne nebezpecie.Obcas ide o zvuk ktory je pre nich novy alebo neprijemny.My ho ani nemusime pocut.Je to v pohode.A cincilky lehavaju na boku aj ked su tehotne :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Taky lezime na boku a stekame/hykame/knikame (a pritom se nic nedeje) :lol: 8)
-
- Stříbrný uživatel
ležení na boku...
:lol: souhlas :lol: Ležím na boku,když si dělám naprosté pohodlí a někdy mi kynklají nožičky dolů z poličky ,poprvně když jsem to udělala,jsem naprosto vyšokovala svou paničku :shock: Myslela,že jsem mrtvá :shock:
a když do mě šťouchla prstem,tak jsem se ani nehnula,tak do mě znova šťouchla a já se začala šklebit a nastavovat krček a to všechno v leže a na boku :shock: To bylo poprvé a bylo to rozhodující v našem vztahu,začali jsme být přátelé :P Předtím jsem byla ještě divoké ,ustrašené klubíčko,ale toho dne se to vše změnilo :wink:
kníkám hlavně :
1) když držkuju,že mě někam nechtějí pustit.
2)když mi šahají na zadeček
3)ze spaní
4) když se někde zašprajcnu
5)pokaždé když se mi chce kníkat :lol:
Burýska :P
a když do mě šťouchla prstem,tak jsem se ani nehnula,tak do mě znova šťouchla a já se začala šklebit a nastavovat krček a to všechno v leže a na boku :shock: To bylo poprvé a bylo to rozhodující v našem vztahu,začali jsme být přátelé :P Předtím jsem byla ještě divoké ,ustrašené klubíčko,ale toho dne se to vše změnilo :wink:
kníkám hlavně :
1) když držkuju,že mě někam nechtějí pustit.
2)když mi šahají na zadeček
3)ze spaní
4) když se někde zašprajcnu
5)pokaždé když se mi chce kníkat :lol:
Burýska :P
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Re: ležení na boku...
Burýska napsal::lol: souhlas :lol: Ležím na boku,když si dělám naprosté pohodlí a někdy mi kynklají nožičky dolů z poličky ,poprvně když jsem to udělala,jsem naprosto vyšokovala svou paničku :shock: Myslela,že jsem mrtvá :shock:
Burýsko, Ty jsi ale číslo :lol: :lol: :lol:
ok dekuju vam - docela ste me uklidnily :)
Filípek taky občas leží na boku v písku.Většinou po hopsání po bytě.Připadá mi že se chladí... :wink:
-
- Zlatý uživatel
Asi je to normalni a take hodne cincilek se vic a snaz unavi, protoze trpi na neco jako srdecni aritmii, ale nemusi to znamenat prave tohle. Me to vzdycky take vydesilo, kdyz jsem videla svoji nekterou cincilku takhle lezet.Kolikrat se srdce zastavilo uplne spis me:-)
I moje cincilka lezi na boku a spinka. Je to docela sranda, kdyz lezi na boku zady ke mne - je to jakoby slunatko. Vzdycky se tomu smejeme :D Jinak to kriceni znam taky moc dobre - ze zacatku to bylo proto, ze nechtela, abychom na ni chytali, kdyz byla zalezla nekde pod komodou. Ted to ale dela i v noci....Nevim, jestli se ji neco zda nebo se neceho boji. Kdyz vstanu, abych ji uklidnila, je treba zalezla ve svem domecku a nic ji neni....tak to teda nevim :roll: Takze - asi jako Buryska - stekam, hykam, kdyz mam zrovna chut....A taky Aja tak lehounce knika, kdyz je pustena. Tak to si myslim, ze si povida, tak ji proste odpovidam :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ferdyš taky lehává na boku ve své lahvi od okurek ;-). V tom horku se není čemu divit. Vždycky je tam nataženej jak dlouhej, tak širokej :-D.
Jinak ty hlasité zvuky taky v noci občas dělá, přijdu, a nic. Prostě taky vydává nějaké zvuky, přeci nebude pořád zticha:).
Jinak ty hlasité zvuky taky v noci občas dělá, přijdu, a nic. Prostě taky vydává nějaké zvuky, přeci nebude pořád zticha:).
Můj činčilák Coudy lehává na boku když je mu teplo.Teplo mu bývá když běhá po bytě,je teplo venku,nebo v bytě,po návštěvě veterináře,po úkonech které se mu vůbec nelíbí(mazání tlapek,čištění očí...)Prostě vše co souvisí s jeho zdrav.stavem.)Hoří mu z toho vždy úplně uši.Štěkání je popisované jako obrana.Ty ten zvuk nazýváš jako "hýkání"a tak bych ho popsala i já,nebo taky takové "troubení"a myslím,že to je jiné,než ten obranný zvuk.Coudík se tak ozývá hlavně v noci,nebo v případě,že si ho málo všímám.Když už takhle na mě troubí dlouho,jdu za ním i v noci,pošeptám mu,že je moje zlatíčko,sluníčko a je klid. :P V knize je tento zvuk popisován také jako chrochtání a znamená vábení,vzájemnou náklonnost.A to prskání také znám,dělá to s oblibou manželovi když přijde z hospody(to prskám i já :twisted: ),vadí mu zřejmě ten pach,někdy i nějaký dotyk.
-
- Stříbrný uživatel
Brunda napsal:I moje cincilka lezi na boku a spinka. Je to docela sranda, kdyz lezi na boku zady ke mne - je to jakoby slunatko. Vzdycky se tomu smejeme :D
Plně souhlasím :lol: Vypadá jako slůňátko a nebo právě narozený králíček,obzvlášť,když hajá a pak mrkne očkem na mě a pak se zase spokojeně a blaženě rozvaluje dál :lol:
Panička Burýsky
Pěstuji činčili už více jak 8 let a všechny mi lehají na bok myslim si, že si tak dělají pohodlí jako my když se chceme pořádně nátáhnout na gauč.To štěkání zbůsobuje pokaždý něco jiného například když jim je smutno nebo když se jen tak nudí.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
naše činči leží jenom na boku. a co se týče toho štěkání - jak už jsem řekla v diskuzi "štěkání", tak jsem přeložila stránky se zvuky, které dala Terezka do informací pro začínající chovatele. Ráda pošlu e-mailem. Ale musí k tomu být otevřené ty stránky, protože nevím, jak mám do wordu dát odkazy...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
No jo, Mikinek mně denně překvapuje novou polohou pro spaní...leží na boku, je schoulený do kuličky a hlavu položenou na ouško, nedávno zase vymslel polohu na bříšku s pacinkou pod bradou...jen na zádech jsem ho ještě neviděla!
Jinak štěkání je znakem vzteku nebo strachu!
Takové tiché kníkání zase znakem, že si něco povídá, někdy se tak rozčiluje, když mu někam nejde napoprvé vyskočit! Když kníká a já mu odpovídám slovy, kníká o to víc, chce si zkrátka povídat... :P
Jinak štěkání je znakem vzteku nebo strachu!
Takové tiché kníkání zase znakem, že si něco povídá, někdy se tak rozčiluje, když mu někam nejde napoprvé vyskočit! Když kníká a já mu odpovídám slovy, kníká o to víc, chce si zkrátka povídat... :P
-
- Stříbrný uživatel
Ivanka napsal:Takové tiché kníkání zase znakem, že si něco povídá, někdy se tak rozčiluje, když mu někam nejde napoprvé vyskočit! Když kníká a já mu odpovídám slovy, kníká o to víc, chce si zkrátka povídat... :P
Jo,jo,jsme holt děsně ukecaná a mazaná stvořeníčka :!: :lol: :lol: :lol:
Lochtat na bříšku se také nechávám moc ráda,ale chce to vystihnout ten pravý okamžik :wink: ,nejlépe je začít pod krčkem,přitisknout zádíčkama k nějaké podložce,či při koupání,když je zrovna na zádíčkách jí začít šimrat na bříšku,to je blaho,že roztahuju i nožičky a tlemím se jako blázínek :oops: :lol: :lol: :lol:
Která činča má také ráda lochtání na bříšku????? :P
Burýska :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
Burýska napsal:Ivanka napsal:Takové tiché kníkání zase znakem, že si něco povídá, někdy se tak rozčiluje, když mu někam nejde napoprvé vyskočit! Když kníká a já mu odpovídám slovy, kníká o to víc, chce si zkrátka povídat... :P
Jo,jo,jsme holt děsně ukecaná a mazaná stvořeníčka :!: :lol: :lol: :lol:
Lochtat na bříšku se také nechávám moc ráda,ale chce to vystihnout ten pravý okamžik :wink: ,nejlépe je začít pod krčkem,přitisknout zádíčkama k nějaké podložce,či při koupání,když je zrovna na zádíčkách jí začít šimrat na bříšku,to je blaho,že roztahuju i nožičky a tlemím se jako blázínek :oops: :lol: :lol: :lol:
Která činča má také ráda lochtání na bříšku????? :P
Burýska :wink:
tak to lochtání na bříšku jsem ještě nezkusila!!!!!
no...zase něco novýho!!! to musím zkusit!!!!! :P
-
- Stříbrný uživatel
:lol: :lol: :lol: To musíš zkusit,to je něco!!!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
už jdu, už jdu!!!!
hned jdu na to!!!
takže až skočí do písku tak poškrabkat na bříšku?!
už to zkusím!!!!! :P
hned jdu na to!!!
takže až skočí do písku tak poškrabkat na bříšku?!
už to zkusím!!!!! :P
-
- Stříbrný uživatel
assi se mu to nějak nelíbí!!! :cry:
no...škrabkání na krčku miluje!!!!!! :P
no...škrabkání na krčku miluje!!!!!! :P
-
- Stříbrný uživatel
:lol: Chce to mazaně pooooomaličku,nejprve začít pod krčkem a třeba i když stojí na zadních,nemusí u toho hajat,pomaličku jí škrabkat a jakoby převracet,nejlépe ,když jí druhou rukou podepřeš zádíčka :lol: A lochtáme pak na hrudníčku a konečně na bříšku a chce to zase nahoru ke krčku a pak zase dólu k bříšku.Já se tak nejčastěji nechávám lochtat a pacinou se opírám abych nepřepadla do zadu,chce to hodně trpělivosti,uvidíš,že se nechá :lol: :lol: :lol: :wink:
-
- Stříbrný uživatel
Burýska napsal::lol: Chce to mazaně pooooomaličku,nejprve začít pod krčkem a třeba i když stojí na zadních,nemusí u toho hajat,pomaličku jí škrabkat a jakoby převracet,nejlépe ,když jí druhou rukou podepřeš zádíčka :lol: A lochtáme pak na hrudníčku a konečně na bříšku a chce to zase nahoru ke krčku a pak zase dólu k bříšku.Já se tak nejčastěji nechávám lochtat a pacinou se opírám abych nepřepadla do zadu,chce to hodně trpělivosti,uvidíš,že se nechá :lol: :lol: :lol: :wink:
už se nechat teď v sedě(na náprsence)...ale mě tio s tím bříškem příjde nereálný! :x
no...uvidíme jak to dopadne! :wink:
-
- Stříbrný uživatel
:lol: Držíme palečky :wink: Určitě to spolu zvládnete :wink: :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”