DVÍŘKA OD KLECE

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

DVÍŘKA OD KLECE

Příspěvekod martej » Út Kvě 01, 2007 17:53

Tak už to konečně vypadá, že by se mohly ušetřit peníze na novou klec, a tak jsem přemýšlela, co by se dalo dát místo pletiva do dveří? Podívala jsem se na internet a našla skříně, které měly ve dveřích plexisklo s dírama, tak mi to přišllo jako dobrý nápad :-) Co Vy na to?:-)

Disable adblock

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Út Kvě 01, 2007 17:53

názorná ukázka, co myslím těma dírama :-D

Obrázek

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Út Kvě 01, 2007 17:55

hmmmm neviem...zda sa mi to zvlastne..nie? :)

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod silva » Út Kvě 01, 2007 18:27

Když to bude plexisklo - nebude to často uťapkaný od pacek? Jak se to bude umývat? Mám dvířka na pantech - tak je vysadím a osprchuju. Když budou mladé a budou první dny na podlaze - bude na ně vidět?

Disable adblock

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Út Kvě 01, 2007 19:08

No to ja bych klidně omývala hadrem. Bylo by to čirý plexi sklo a byli by tam ty díry, aby to větralo a nedržela se tam vlhkost

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Út Kvě 01, 2007 19:56

plexi si myslím, že je v poho, ty dírky bych ale udělala jen nahoře, protože jinak těma dírkama budou protlačovat bordel stejně jako pletivem...
Ť.

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Út Kvě 01, 2007 20:35

A nebudou ty dírky hlodat? Činčilí zoubky se dostanou všude! Skoro :D

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Út Kvě 01, 2007 20:49

Ale zase když ty díry budou jen nahoře, tak to nebude tak větran ne?.............ja praávě bych ty díry nechala udělat tak, aby ze země na ně nedošáhli a ani z poliček ale zase musim vědět, jak ty poličky tam budou

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Út Kvě 01, 2007 21:36

No já myslím, že to moc vhodné není - pokud myslíš celá dvířka z plexi. Rozhodně tam nebude proudit dostatek vzduchu a bude se tam udržovat vlhkost a vyšší teplota.
Pokud myslíš jen spodní část z plexi, aby nevypadávaly bobečky a vrch z pletiva,... tak proč ne?

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Út Kvě 01, 2007 21:56

lwici napsal:No já myslím, že to moc vhodné není - pokud myslíš celá dvířka z plexi. Rozhodně tam nebude proudit dostatek vzduchu a bude se tam udržovat vlhkost a vyšší teplota.
Pokud myslíš jen spodní část z plexi, aby nevypadávaly bobečky a vrch z pletiva,... tak proč ne?

Ne ja sem právě myslela, že bych dala celé plexi, ale byli by tam díry, jak je nahoře v ukázce.....ale zse je fakt, ž eby mi ty díry kousali, tak asi to zůstane u toho pletiva :lol:

Growin
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 9

Příspěvekod Growin » Stř Kvě 02, 2007 15:31

Jj, pletivo je nejlepší... :lol: :lol: :lol: Ale ne to 6ti úhelníkoví [-X to činči rychle prokoušou...

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Stř Kvě 02, 2007 15:45

Growin napsal:Jj, pletivo je nejlepší... :lol: :lol: :lol: Ale ne to 6ti úhelníkoví [-X to činči rychle prokoušou...

Divný o tom prokousání pletiva jsem četla, ale dost klecí co je v galerii je zrovna z jemného králičího pletiva....... Holky už mám týden v ubikaci, kterou přední část tvoří králičí pletivo a zatím v poho
Ť.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Kvě 02, 2007 15:55

tuta napsal:
Growin napsal:Jj, pletivo je nejlepší... :lol: :lol: :lol: Ale ne to 6ti úhelníkoví [-X to činči rychle prokoušou...

Divný o tom prokousání pletiva jsem četla, ale dost klecí co je v galerii je zrovna z jemného králičího pletiva....... Holky už mám týden v ubikaci, kterou přední část tvoří králičí pletivo a zatím v poho
Ť.

Protože máš mírumilovný čičnilky:-D kdybych tohle měla na Shreka, tak je venku do půl hodiny :-D On dokonce si udělal díru i ve zverimexový kleci, když holky byli v říji, zemetek malej :lol: :lol: :lol: :lol:

Věra
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Věra » Stř Kvě 02, 2007 16:35

No, jak to tady sleduju, tak jsem zvolila při stavbě své první "klece" snad dobře-kupovala jsem teď pletivo do dvířek a je to to čtverhrané, které by mělo vydržet :wink: .
Naposledy upravil(a) Věra dne So Kvě 05, 2007 20:21, celkem upraveno 1 x.

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Stř Kvě 02, 2007 17:12

tuta napsal:

Ť.

Tak si počkej ještě tak několik týdnů a pak uvidíš. :lol: :D :twisted:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Stř Kvě 02, 2007 22:11

Já si myslím že pletivo je v pohodě. Čtvercové svařované a zinkované (ale pozor aby se zinek neolupoval), díry 19x19mm, drát 1.5 až 2mm. A pokud se snažíte zabránit činčám, aby nedělaly bordel ven, tak máte smůlu. Pokud by plexisklo mělo jen jednu dírku, můžete si být jisti, že by ta činčilí dokonale lícovala :lol: a bobky by byly stejně venku. Musíme se s tím naučit žít :wink: .

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Čt Kvě 03, 2007 9:01

já myslím, že martiny činči zastaví jedině čtvercové pletivo :twisted: proti tomu bordelu-- by se dalo do spodní části dát nějaké to plexisklo bez děr třeba do výšky 20-30cm a pak to pletivo. někde jsem to takhle viděla, ale už nevím, kde to bylo :( :?

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Čt Kvě 03, 2007 9:12

já mám klec ze skříně a akvárium... Klec ze skříně je tmavší (fotky snad brzy dodám), a holkám se líbí míň, akvárko je světlé s domečkem, poličky, přední část tvoří skla, záda dřevo boky a vrch pletivo, působí celkově útulněji... Bordel vyjde zhruba nastejno, akvárko je větší a víc možností vyhazovat všechno, ale není toho bordelu víc než ze skříně... V porovnání bordelu, je pravda, že třeba při krmení (když dávám seno, nadělám bordelu víc než ty potvory)...
Ť.
PS: Zapoměla jsem napsat, že pletivo na akvárku je jištěno u poliček 10 cm širokým nerez plíškem
Naposledy upravil(a) tuta dne Čt Kvě 03, 2007 10:31, celkem upraveno 1 x.

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Čt Kvě 03, 2007 10:29

yanka napsal:já myslím, že martiny činči zastaví jedině čtvercové pletivo :twisted: proti tomu bordelu-- by se dalo do spodní části dát nějaké to plexisklo bez děr třeba do výšky 20-30cm a pak to pletivo. někde jsem to takhle viděla, ale už nevím, kde to bylo :( :?
my jsme taky nakonec na pletivo přidělávali pás z plexi skla a trošku to pomohlo ale když myšouni chcou stejně to lítá ven :evil: :roll:

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Čt Kvě 03, 2007 12:45

STYRO napsal:Já si myslím že pletivo je v pohodě. Čtvercové svařované a zinkované (ale pozor aby se zinek neolupoval), díry 19x19mm, drát 1.5 až 2mm. A pokud se snažíte zabránit činčám, aby nedělaly bordel ven, tak máte smůlu. Pokud by plexisklo mělo jen jednu dírku, můžete si být jisti, že by ta činčilí dokonale lícovala :lol: a bobky by byly stejně venku. Musíme se s tím naučit žít :wink: .

19*19 je zbytečně moc velký rozměr.

Ja mám tohle pletivo a absolutní spokojenost:
http://www.nejlevnejsiploty.cz/info/Esa ... -1-0-2106/

Případně lze i tohle:
http://www.nejlevnejsiploty.cz/info/Esa ... 20mm-2107/

Jinak plexi je stejné jako sklo, jen s tím, že sklo neokusují. Takže jako 10-15 cm pás na dvířkách dobrý, ale dělat z toho celé dvířka mi příjde nevhodné.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Kvě 03, 2007 12:52

Sepp napsal:19*19 je zbytečně moc velký rozměr.

Já to beru tak, že čím větší oka, tím lepší. Ale nesmí se procpat malé činčilky :wink: .

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Čt Kvě 03, 2007 19:46

Martino, a co kdyby jsi měla dvířka z pletiva a zvenku třeba zasouvací plexisklo, prkýnko apod? Něco na způsob, jak je v klecích pro opeřence. :D

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Pá Kvě 04, 2007 15:16

silva napsal:Martino, a co kdyby jsi měla dvířka z pletiva a zvenku třeba zasouvací plexisklo, prkýnko apod? Něco na způsob, jak je v klecích pro opeřence. :D

No ja sem to spíš vymyslela tak, že by bylo hluboký dno, aby na dně podestýlka nelítala ven a a pak na to nechám udělat dvířka s nějakým pěkným pletivem :-D:-D:-D

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Pá Kvě 04, 2007 16:04

Tak to bude určitě moc moc pěkný. :wink: :wink:

mis.sniper
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mis.sniper » Út Kvě 08, 2007 12:50

tak udělej dobré dvířka moja myš se je naučila otvírat ot té doby se musí zamykat :P

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”