bydeni venku

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Iveta47
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Iveta47 » Po Črc 02, 2007 20:34

Ina napsal:samozrejme, ze jsem nejhorsi, protoze miluju zvirata a moji rodice me odmala vedli k lasce ke zviratum a o takto prirozenou vec bych s nima nikdy boje svadet nemusela.

moji rodiče tiež miluju zvierata preto by som ich tolko nemali ale ich najviac štval ten bordel a to som aj 100X pod nimi vysavala aby tam bol poriadok
a ked tam niekto hovoril o klietke tak do vyšky ma 1,80 a do širky 65

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Črc 02, 2007 20:34

Ja uz jsem se ji take omluvila, pokud doslo k nejake mylce a hlavne, pokud uz je ma uvnitr.
Bohuzel je posledni dobou cim dal vic podonych dotazu, ktere jsou naprosto udesne a dotycni si jeste ani nedaji poradit, at uz je to voditko,kolotoc, nebo jine zbesilosti.A dotazy a popisovani chovani cincilak venku tady bylo vic, myslim, ze zpocatku to rozjela nejaka Maru

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Burýska » Po Črc 02, 2007 20:35

:? já se teda neomlouvám, protože činčilky se mají držet v suchu, v teple a s čistým pískem a tak vůbec.
Jsem ale ráda,že už jsi si to zařídila pěkně a že se o všehcny zvířátka staráš.
Né aby tě napadlo sem nechodit, právě naopak, chod sem co nejčastěji, aby jsi pochopila všechny detaily, které ted možná vůbec nevidíš :wink:
Však nemá cenu zavírat oči a utíkat před názory :wink:
Uvidíš, že se tady budeš za chviličku cítit jako doma a ráda nám budeš vypravovat jak se činčilky mají, ukazovat nám fotečky a ták všecičko :wink:
Nemůžeš se nám divit za naše názory, když jsi dlouho neodpovídala, milujeme činčilky a kolikrát už nás tu napálili vtipálci, co se nás snažili jen vyprovokovat :!: Například, že se koupe s činčilou a tak podobně :wink:

Uvidíš, že jsme tu děsně miloučký, všichni :wink:
Ani nevíš jak velký kámen mi spadl ze srdce :!:
Fakt mi bylo z toho děsně :!:
Držíme palečky, aby se od teď dařilo podle tvých přání a činčilých potřeb :wink:
Zdraví tě Burýska, myslím, že jedna z mnoha nejmilejších činčilek zde na diskuzi, mohla bych jmenovat všechny, kdo tady jsou :wink:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Črc 02, 2007 20:36

Jo, ta klec rozmery je dobra, ale musim Ti preci jen jeste oponovat.
Pokud ma nekdo rad zvirata, at uz rodice, nebo deti, tak preci nebudu hodnotit nejaky ten bordel, se kterym se pocita a proste mi to nemuze vadit.
Je to stejne, jako kdyby rodicum vadilo, ze se jejich dite, mimino pocurava a pokakava.Proste to k tomu chovu ten pripadny bordel patri.

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Črc 02, 2007 20:38

Me se bat nemusis, ja sem jinak nechodim, jen na inzerci a chat zase kvuli nejakym odkazum apod.

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 20:40

Ina napsal:Jo, ta klec rozmery je dobra, ale musim Ti preci jen jeste oponovat.
Pokud ma nekdo rad zvirata, at uz rodice, nebo deti, tak preci nebudu hodnotit nejaky ten bordel, se kterym se pocita a proste mi to nemuze vadit.
Je to stejne, jako kdyby rodicum vadilo, ze se jejich dite, mimino pocurava a pokakava.Proste to k tomu chovu ten pripadny bordel patri.

No ono to hraje taky nějakou roli... :roll: naši mě taky pořád napomínají, abych to uklidila, jinak, že činči pudou pryč. Tak to vždycky uklidím :lol: :lol:

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Burýska » Po Črc 02, 2007 20:44

:lol: to u nás není vůbec problém s úklidem, asi jsem extremně čistotný stvoření :wink:
Tak já jsem tak ráda, že to tak snad dobře dopadlo :wink:

Dyštak se můžeš podívat na můj návod na činčilku :wink:
http://www.buryska1.estranky.cz/clanky/navod-na-cincilku_
aspon se zasměješ a poznáš mě :wink: :lol:
Burýska, rošťanda, co ví co to znamená sranda, je to celý pytlík arašídů, hotový Burysáček :lol: :lol: :lol: 8)

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 20:46

Já tady vlastně taky nikoho moc neznám, ale vždycky napíšu aspoň ten můj názor :lol: :lol:

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 20:59

podle mě teďka všichni čekaj, až někdo něco napíše :lol: :lol:

lululík
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lululík » Po Črc 02, 2007 21:00

Já se omlouvám jenom za ten slunečník.Jinak za nic :?
To že máš doma hafo zvířátek a všechny umřeli na stáři....v dobré péči tak to sorry ale tohle mi je fakt jedno.řeší se tady činčily a né potkani kteří by měli být v dobré péči(doufám).
A to stím že si se zeptata a mi tě jenom kritizujeme tak to NÉÉ!!!
Ty si se zeptala a oni ti odpověděly.Ale ty jsi si stála na svím.Pak se však nediv že tě tady lidi pomlouvají.A to že Ina je nejhorší tak to fakt ne!!! :evil:
Možná to vyzní špatně ale:ty tady nikoho moc neznáš,vlastně si tu nová a provádíš tu rozhodnutí o lidičkách kteří jsou fajn??
Nebudu tady dělat přetvářky abych zvíšila Václavovi náštěvnost...to po mě nechtějte.Kdybych se chovala tvrdě tak řeknu:To že sem nebudeš chodit mi je celkem jedno.
Ale po pravdě:každý se může stát správným činčilářem.ale nejde to samo od sebe.Hlavní je vyškrtat mínusy a pak zapracovat na plusech.
Ale nikdo po mě nechtějte abych se tady omlouvala.
Až napíšeš další příspěvek čekám že tam bude:lululík je nejhorši z vás všech.
Je mi popravdě jedno co řekneš ty(nováček na cincila.com) ale důležité je pro mě abych stála za tím co se tady řeklo:činčila ven nepatří!!!
Udobřovat si tě nebudu páč jestli tady budeš tak poznáš že nikdo tu není takoví který by odsoudil člověka bezhlavě a rýpal do tebe bez příčiny.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Črc 02, 2007 21:09

Ja si myslím, že vravieť že činčily robia bordel je iba výhovorka. Myslím že papagáj robí podstatne väčší bordel. Aspoň keď som rozoberal kamošov počítač (chová papagája), tak som sa čudoval že vôbec funguje. Čincila max. vyhádže cez pletivo nejaké bobky, popr. z kúpela piesok. To sa ani nedá nazvať bordelom.
A nečuduj sa prehnaným reakciám. Všetci čo sem chodia majú činčily veľmi radi a najviac ich vytáča pokiaľ ich niekto chová v nevyhovujúcich podmienkach. Pokiaľ presvedčíš rodičov, aby si ich mohla mať vnútri, tak ti tu každý bude zobať z ruky.
Písala si že si z Bratislavy, dúfam že si si všimla že bude stretávka. Tak dobehni a kľudne môžeš zobrať aj rodičov, pokiaľ majú naozaj radi zvieratá určite tam nájdeme spoločnú reč. Uraziť sa nebude mať žiadny zmysel. Tak o tom pouvažuj a zariaď sa podľa najlepšieho vedomia a svedomia 8) .

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Po Črc 02, 2007 21:12

STYRO napsal:Ja si myslím, že vravieť že činčily robia bordel je iba výhovorka. Myslím že papagáj robí podstatne väčší bordel. Aspoň keď som rozoberal kamošov počítač (chová papagája), tak som sa čudoval že vôbec funguje. Čincila max. vyhádže cez pletivo nejaké bobky, popr. z kúpela piesok. To sa ani nedá nazvať bordelom.
A nečuduj sa prehnaným reakciám. Všetci čo sem chodia majú činčily veľmi radi a najviac ich vytáča pokiaľ ich niekto chová v nevyhovujúcich podmienkach. Pokiaľ presvedčíš rodičov, aby si ich mohla mať vnútri, tak ti tu každý bude zobať z ruky.
Písala si že si z Bratislavy, dúfam že si si všimla že bude stretávka. Tak dobehni a kľudne môžeš zobrať aj rodičov, pokiaľ majú naozaj radi zvieratá určite tam nájdeme spoločnú reč. Uraziť sa nebude mať žiadny zmysel. Tak o tom pouvažuj a zariaď sa podľa najlepšieho vedomia a svedomia 8) .

Ještě si zapomněl na seno, to taky vyhazujou :lol: :lol: :lol:

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Po Črc 02, 2007 21:15

Terciolka napsal:
STYRO napsal:Ja si myslím, že vravieť že činčily robia bordel je iba výhovorka. Myslím že papagáj robí podstatne väčší bordel. Aspoň keď som rozoberal kamošov počítač (chová papagája), tak som sa čudoval že vôbec funguje. Čincila max. vyhádže cez pletivo nejaké bobky, popr. z kúpela piesok. To sa ani nedá nazvať bordelom.

Ještě si zapomněl na seno, to taky vyhazujou :lol: :lol: :lol:

Jo ale uklízí se to docela doře - zameteš nebo vyluxuješ a hned to vypadá OK :lol:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Črc 02, 2007 21:19

Tak seno vyhazuju akorát já když uklízím. Činčily ho mají v seníčku kouli a co padne na spodek klece, ignorují. Taky bobky by zůstali v kleci, ale co nabobkují na poličkách, to při lítání vyhážou :twisted: .

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Po Črc 02, 2007 21:37

STYRO napsal:Tak seno vyhazuju akorát já když uklízím. Činčily ho mají v seníčku kouli a co padne na spodek klece, ignorují. Taky bobky by zůstali v kleci, ale co nabobkují na poličkách, to při lítání vyhážou :twisted: .

Přece nebudou na poličkách skákat po bobcích, musí je xdát pryč, aby neuklouzly :lol: :lol:

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Burýska » Po Črc 02, 2007 21:43

:lol: :lol: :lol: a co teprve propadávací poličky! :lol: :lol: :lol:

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Po Črc 02, 2007 21:55

:lol: no kdyz byl caky sam,tak moc bobku na zemi nebylo,ale kdyz tam sou ted dva tak koukam co vsechno dokazi :lol: musela bych chodit kazdych pet minut,aby tam meli cisto :lol:

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Re: cincila venku

Příspěvekod Alice » Út Črc 03, 2007 7:54

Ina napsal:Navic ta zmena teplot Ti ji spolehlive zabije, dostane zapal plic a to neni vymysl. Venku je nestala teplota, hlavne v noci a vlhkost, ktera je pro ne s pruvanem vrazedna.
Myslim si ale, ze ikdyby vam onemocnela, tak si s jeji lecbou hlavu lamat nebudete nikdo, kdyz se uz ted o ni takto starate.
A ty paraziti jsou take velke nebezpeci vnitrni a i jine veci, mouchy, ktere prenaseji bakterie apod.
Radeji tady nezminuj jaul ockovani u kraliku:-), aby to dotycna nepochopila tak, ze se cincila muze preventivne ockovat taky, coz samozrejme, ze NESMI! a proto je taky daleko nachylnejsi na tyto nemoci a ma se chovat pouze v mistnosti pri stale pokojove teplote bez pruvanu, tecka.

Mna este napadla jedna vec na co si treba davat v lete pozor. Mne pred 3 dnami postipal cincilu komar na bradu a teraz tam ma priserny vysyp lebo si to skrabe a rozsirilo sa to.Musim s nou ist na veterinu. :(

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Re: cincila venku

Příspěvekod Ina » Út Črc 03, 2007 13:42

Alice napsal:
Ina napsal:Navic ta zmena teplot Ti ji spolehlive zabije, dostane zapal plic a to neni vymysl. Venku je nestala teplota, hlavne v noci a vlhkost, ktera je pro ne s pruvanem vrazedna.
Myslim si ale, ze ikdyby vam onemocnela, tak si s jeji lecbou hlavu lamat nebudete nikdo, kdyz se uz ted o ni takto starate.
A ty paraziti jsou take velke nebezpeci vnitrni a i jine veci, mouchy, ktere prenaseji bakterie apod.
Radeji tady nezminuj jaul ockovani u kraliku:-), aby to dotycna nepochopila tak, ze se cincila muze preventivne ockovat taky, coz samozrejme, ze NESMI! a proto je taky daleko nachylnejsi na tyto nemoci a ma se chovat pouze v mistnosti pri stale pokojove teplote bez pruvanu, tecka.

Mna este napadla jedna vec na co si treba davat v lete pozor. Mne pred 3 dnami postipal cincilu komar na bradu a teraz tam ma priserny vysyp lebo si to skrabe a rozsirilo sa to.Musim s nou ist na veterinu.

Alice, to snad ne, vy mate v tak chladnem Norsku komary?:-)
tak to neni sranda v tom pripade, ponevadz u nas komari prenaseji boreliozu, omyl je kdo si mysli, ze pouze klistata, komari ji prenaseji jeste vic, tedy, jeste vic jsou nakazeni.
Abych to vysvetlila. Umim se omluvit a priznat chybu, Ivete jsem se neomluvila za to, ze mela cincily venku a obhajovala to tady, ale zato, ze je mela v altanu a ne pod slunećnikem a stromem a ze s tim neco chtela udelat a vyresit to nakonec.Pokud by si stale mlela svou a nechtela s tim nic delat, nebo cincilu nechtela dat nekomu radeji, kdo by ji vytvoril vhodne podminky, kdyz by s rodicema nehnula, tak bych se ji v zadnem pripade neomluvila a jeste bych pritvrdila:-).
Jedno si ale jeste neodpustim pripsat, ikdyz je to uz vyresene. Pises, ze zvirata milujes a rodice take, ale v tom pripade si protirecis, ponevadz, kdo zvirata miluje, nebo ma rad, tak se takto nebude chovat a nebude zviratko ohrozovat na zivote a zdravi jen proto, ze dela bordel a soupne ho ven.To o lasce ke zviratum nesvedci, pripada mi to spis, jako pokrytecka laska a jeste kdyz Ti ji koupili jako darek. Jaou to vsechno dost extremy.
A za druhe, kdyz uz tam s rodici vyvstal problem a byla v ohrozeni jedna cincila, tak nechapu, ze jsi ji porizovala hned dalsi, aby nebyla sama.
sama si rozhodni, jestli sem budes chodit, ale nikde jinde neziskas potrebne informace, jako tady.
A ze jsem nejhorsi?Jak pro koho, nejsi sama, pro koho jsem tady na foru trnem v oku.:-)

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Út Črc 03, 2007 20:37

V severnej europe je ovela viac komarov ako u vas dole. Uplne za polarnym kruhom, je ich tak vela, ze soby padaju mrtve lebo ich komare vycicaju do sucha:-)

lululík
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lululík » Út Črc 03, 2007 20:48

Alice napsal:V severnej europe je ovela viac komarov ako u vas dole. Uplne za polarnym kruhom, je ich tak vela, ze soby padaju mrtve lebo ich komare vycicaju do sucha:-)

taky u nás máme vetší teplo a vysušujem se sami....komáři poznali že je tu nepotřebujem :lol: :lol: :lol: :lol:

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Čt Črc 05, 2007 11:23

Alice napsal:V severnej europe je ovela viac komarov ako u vas dole. Uplne za polarnym kruhom, je ich tak vela, ze soby padaju mrtve lebo ich komare vycicaju do sucha:-)

tiii brdo.... :D tak to naozaj...som este nepocula :D :) :wink:

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » Pá Črc 06, 2007 19:35

Nechtěla jsem zakládat nové téma, protože jsem si jistá, že se to tu už řešilo :roll: , ale mohla bych se zeptat, z jakého dřeva se má skříň pro činči vyrábět? :wink:
A jestli činči tu klec pak okusují? :wink:
A z čeho se obvykle vyrábí spodek a pletivo? :wink:

mockrát díky za odpovědi

P.S. Bude mi stačit, jen odkaz na vlákno, kde se něco podobného řešilo... :D

Díky :wink:

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Pá Črc 06, 2007 21:37

Terciolka napsal:Nechtěla jsem zakládat nové téma, protože jsem si jistá, že se to tu už řešilo :roll: , ale mohla bych se zeptat, z jakého dřeva se má skříň pro činči vyrábět? :wink:

mockrát díky za odpovědi

http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4092
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4019
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4002
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3772&start=0
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3948&start=0
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3817

stačí si do hledat zadat, klec, nové bydlení, stavba klece... avyjede ti spoustu vláken 8)

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terciolka » So Črc 07, 2007 8:24

Martina Tejnilová napsal:
Terciolka napsal:Nechtěla jsem zakládat nové téma, protože jsem si jistá, že se to tu už řešilo :roll: , ale mohla bych se zeptat, z jakého dřeva se má skříň pro činči vyrábět? :wink:

mockrát díky za odpovědi

http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4092
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4019
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=4002
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3772&start=0
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3948&start=0
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=3817

stačí si do hledat zadat, klec, nové bydlení, stavba klece... avyjede ti spoustu vláken 8)

Mockrát díky :D

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”