Recyklovana papirova podestylka? skartovacka
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
Recyklovana papirova podestylka? skartovacka
Prave u nas doma testujem novej druh podestylky. Kamarad si koupil v Tescu skartovacku. Stala 150kc :D. Hned jak ji dovezl, zacal skartovat vsecko co mu prislo pod ruku a dava to zakrslymu kralikovi do krabicky, ktera je v obyvaku na zemi pri venceni. Kralik to hned zacal pouzivat jako zachudek a nase cince uz tomu taky davaji prednost oproti misce s hoblinama, ktera lezi hned vedle.
Ted je jen otazka, jestli ma cenu zkusit skartovat treba i nejaky reklamni letaky, ktery nam vsem plni schranky. Jestli se clovek i jeho cinca muze spolehnout na to, ze pouzite barvy pro tisk jsou nezavadne. Co Vy na to?
Ted je jen otazka, jestli ma cenu zkusit skartovat treba i nejaky reklamni letaky, ktery nam vsem plni schranky. Jestli se clovek i jeho cinca muze spolehnout na to, ze pouzite barvy pro tisk jsou nezavadne. Co Vy na to?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
já bych se to ho hele asi bala. Ale jinak je to dobry nápad:-)
-
- Stříbrný uživatel
Me se na tom prave libi, ze to nijak nezapacha (jak nam, tak myshum), protoze nektery hobliny jsou silne aromaticky. Navic je to celkem bezprasny. Zalezi pak na tom, kolik kdo produkuje papirovyho odpadu.
-
- Bronzový uživatel
Krmit činčilu tiskařskou barvou? To bych nikdy neudělala...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kiwi napsal:Krmit činčilu tiskařskou barvou? To bych nikdy neudělala...
krmit?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to též nezamlouvá. Co jsem viděla, tak králik ty papírky jedl, ale ten sní kde co. A Ťapka ta našla na zemi ležet kousek papírku,tak ho tež ochutnávala. Akorát Madla zatím nekoštovala.
-
- Bronzový uživatel
Mě se to zdá v pohodě.. teda myslím skartovat normální papír a dát jako podestýlku.. letáky nevím.. činčila není hloupá ochutná to, zjistí, že jí to nechutná a přestane.. stejně jako s pilinama..
letáky jsou stejně lesklé a hladké, tak by špatně sály..
letáky jsou stejně lesklé a hladké, tak by špatně sály..
-
- Bronzový uživatel
Martej napsal:kiwi napsal:Krmit činčilu tiskařskou barvou? To bych nikdy neudělala...
krmit?
Tvoje činči nežerou, na co přijdou?:-)
Takže vpodstatě dát jim cokoliv, co se dá rozkousat do klece = "krmit" je tím. A tiskařská čerň, pokud se nemýlím, obsahuje rtuť. Prázdný papíry klidně, ale zase proč skartovat prázdný papír, že... Potištěný bych nedávala a noviny/letáky už vůbec ne.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jako oni to ochutnají poprvé, ale pak to nežerou. By každá činčila musela sežrat svoji vlastní podestylku a to se mi nestalo :-)
-
- Bronzový uživatel
No rtuť to nebude, leda olovo... ale nejsem si ani tím jistá.. jestli se tam ještě dává..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
já jsem tahala kdysi papíry ze skartovačky z kanclu, měli jsme tam toho vždycky za týden mraky, ale dávala jsem je jen pod králíka
činčilám bych to nedala, leda by to žraly a pak čůraly po poličkách
v novinách už žádné olovo ani rtuť nejsou, ale i tak není důvod krmit činčče papírem (u králíka je to něco jiného, ten můj to nebaštil a i kdyby toho trochu do sebe nacpal, přece jen má trochu jiný zažívací systém)
činčilám bych to nedala, leda by to žraly a pak čůraly po poličkách
v novinách už žádné olovo ani rtuť nejsou, ale i tak není důvod krmit činčče papírem (u králíka je to něco jiného, ten můj to nebaštil a i kdyby toho trochu do sebe nacpal, přece jen má trochu jiný zažívací systém)
-
- Stříbrný uživatel
No tak nase myshe maji tuto podestylku zatim jen v zachudku na venceni v obyvaku. A uz tam vsichni delaji jen svou potrebu. Pravda kralik jeste zere tu papirovou krabici, ale to neni muj problem. Za celejch cca 6 hodin co se venci, tam ani jednou nesli, ze by se sehnuly do krabicky a neco si odnesli. A to tam maji cisty papirky.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Olovo se už do tiskových barev nedává. Jestli chcete složení tiskových barev, zeptám se kolegy tiskaře.
U nás doma právě o skartovačce uvažujem, a skartovaly by se právě noviny, protože dobře sají. Celou dobu, co mám činčily (12 roků), dávám na dno klece noviny a činčily je akorát občas rozškubou, ale nežerou je.
U nás doma právě o skartovačce uvažujem, a skartovaly by se právě noviny, protože dobře sají. Celou dobu, co mám činčily (12 roků), dávám na dno klece noviny a činčily je akorát občas rozškubou, ale nežerou je.
-
- Stříbrný uživatel
Ja jsem prave vzdycky premejslel, co provedu s nekterejma papirama, ktery jsem chtel vyhodit, ale ve verejnym odpadu bych je videt nechtel. A kdyz stoji takovahle skartovacka 150kc... Neni co resit. Navic jsem to zkousel a posrotuje to i karton z krabic. A takova krabice pak zabere o dost min mista :D