Činčilka omdlévá?

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Veveruška
Nový uživatel

Činčilka omdlévá?

Příspěvekod Veveruška » So Kvě 24, 2014 16:25

Zdravím,

nedávno jsem koupila činčilce novou vysokou klec, kde má spoustu poliček na skákání. Když jde spát, vyleze si úplně nahoru na poličku a tam chrní, dala jsem jí přes vrch klece dečku, aby tam měla soukromí. Jenže asi před týdnem jsem poprvé pozorovala, že činčilka najednou spadla a skutálela se z vrchní poličky po dalších poličkách až dolů - prostě jak kdyby omdlela, byla úplně bezvládná a mimo ještě chvilku po tom, co dopadla dolů. Od té doby se to stalo už třikrát, vždycky byla úplně mimo, jak mrtvá, i když jsem na ni sahala, ale za chvilku se vzpamatovala a najednou byla čiperná, jak kdyby se nic nestalo. Může to být horkem/dusnem? Nebo že by měla třeba náhlou zástavu srdíčka? Na podzim měla úraz el. proudem, ale nic podobného jsem dřív nepozorovala, jenže to měla nízkou klec a nikam nemohla padat, tak jsem si toho nemusela ani všimnout. Stává se to činčilkám normálně? Nebo mám radši jít k vetovi? Jinak je činčilka úplně v pořádku, čilá až moc. ;) Jo, ještě jsem si všimla, že mívá tmavě hnědou moč, což mívala i dřív, ale teď od toho má hnědé i chlupy na bříšku a jak si to líže, tak i pusu a packy..

Kdyžtak děkuji za rady..

Disable adblock

Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň

Re: Činčilka omdlévá?

Příspěvekod Lenca » So Kvě 24, 2014 21:06

Určitě navštívit veterináře,který rozumí činčilam. Třeba má epilepsii nebo nejake mrtvičky, přehřatí, nebo to muže mit souvislost s tim proudem, třeba ji to porušilo nějake nervy.Kdoví, určitě bych ji klec upravila tak,aby moc nemohla padat a neublížila si. Tmavou moč muže mit z jabloňových větviček, ale možná má nějaký problem když takhle omdlívá.

Vrátit se na “Nemoci a potíže”