Místnost pro činčilky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Místnost pro činčilky
Ahojky mam pro činčilky samostatnou místnost jsou tam velky skříně ze kterých pánuji klece ale zajimalo by mě jak bych měla mistnost vybavit aby si činčilky při výběhu přišli na své :) jak udělat různé prolézačky a podobně :) prostě aby to bylo jejich království :lol:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš mistnost a budeš je pouštět, tak je dobré začít podlahou- neni dobré aby tam byl beton, protože se to špatne udržuje. pak je dobré zajistit okno, větrat tam musíš a budeš mít jistotu, že když nahodou špatně zavčeš kled, že ti přes noc neplachnou ven. Takže bych dala do okna takovou tu sitku proti moucham -nebudou ti tam litat mouchy a činčilky se nedostanou ven.
Jinak prolehzačky můžeš udělat z čehokoli - krabice - jaké koli velkosti, uděláš tam diry, roura od koberce, květináče, karafy, kmeny, různé stavební roury, dát tami nějaké velké kameny, bedničku na koupaní ....možnosti máš hodně. A pokud můžeš opravdu tu místnost využít celou, tak zkus donýst do ni i třeba kus stromu :-) a upevnit ho třeba ke zdi :-) pak tam můžeš udělat různé mosty:-)
Jinak prolehzačky můžeš udělat z čehokoli - krabice - jaké koli velkosti, uděláš tam diry, roura od koberce, květináče, karafy, kmeny, různé stavební roury, dát tami nějaké velké kameny, bedničku na koupaní ....možnosti máš hodně. A pokud můžeš opravdu tu místnost využít celou, tak zkus donýst do ni i třeba kus stromu :-) a upevnit ho třeba ke zdi :-) pak tam můžeš udělat různé mosty:-)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
v mistnosti mam takovej starej koberec :) a v oknech sítě mám :) ja nemam moc velkou predstavivost jak to tam udělat :D ale nak to zvladnu :) diky za rady
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já bych doporučovala vybudovat tam nějaká vyvýšená místa, aby to měly jako pozorovatelnu :), činči mají rády všechno na háku ;-).
To s tím stromem je dobrý nápad, kdyby někdo na zahradě likvidoval jabloň nebo hrušeň, to by bylo žúžo :).
To s tím stromem je dobrý nápad, kdyby někdo na zahradě likvidoval jabloň nebo hrušeň, to by bylo žúžo :).
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Taky budu zařizovat místnost pro činčilky. Co píše martina je bájo, ale hlavně také nezapomeň na pohodlný koutek pro sebe. Já osobně si do naší místnosti dám i nějakou pohovnu, křeslo, stolek a plánuju to ve stylu čajivničky. Prostě místo, kde bude dobře činčilkám i mě a následně i návštěvě či zájemci na mimíska.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám gauč :D:D:D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Trenčianske Teplice
My sme rok a pol byvali spolu a teraz polroka mame special izbu pre malych - na zemi lino, okolo stien a radatorov kartony a jeden velky zachod (original pre macky) a tri prenosky.
Vsetko prekryte dekami.- velmi radi sa v nich skryvaju. Dobry dovod na deky je aby neohryzali plast z prenosiek a druhy ked maju velku miestnost radi sprintuju a sem - tam im to nevyjde tak naraz potom nie je taky silny.
Ma to vsak nevyhodu..cincilky nemate stale pod dohladom a tak sa moze stat ze nespozorujete vcas bliziacu sa katastrofu...a preto ideme urobit mesiu budu ... a pojdu spat do mojej izby.
Vsetko prekryte dekami.- velmi radi sa v nich skryvaju. Dobry dovod na deky je aby neohryzali plast z prenosiek a druhy ked maju velku miestnost radi sprintuju a sem - tam im to nevyjde tak naraz potom nie je taky silny.
Ma to vsak nevyhodu..cincilky nemate stale pod dohladom a tak sa moze stat ze nespozorujete vcas bliziacu sa katastrofu...a preto ideme urobit mesiu budu ... a pojdu spat do mojej izby.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No tak ja myslim že je budu pouštět jen když tam budu třeba když se budu učit atd.. deně tak 3hodiny
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Trenčianske Teplice
no mne to tolko nevyda.. cely den som v praci ked vydrzin sa ucit pol hodinu je vela ... :D ..
no co som si vsimla ... cincilky s vacsim priestorom naberaju na rychlosti. Bavi ich to :lol: ..zavisi od kazdej gulky zvlast ale ked otvorim dvierka tak Chiko z nich vyleti ako gula a odraza sa od stien ako pinpongova lopticka ...a to ozaj niekedy len cumim :roll: ... a to nemaju k dispozici ani celu izbu len tristvrtinu cca 5x6m
no co som si vsimla ... cincilky s vacsim priestorom naberaju na rychlosti. Bavi ich to :lol: ..zavisi od kazdej gulky zvlast ale ked otvorim dvierka tak Chiko z nich vyleti ako gula a odraza sa od stien ako pinpongova lopticka ...a to ozaj niekedy len cumim :roll: ... a to nemaju k dispozici ani celu izbu len tristvrtinu cca 5x6m
-
- Bronzový uživatel
Tyjo, celá místnost pro činčiláky....o tom si můžu nechat jen zdát. :? Pouštím je v obýváku, kde mají klec, ale to musí být pod 100% dohledem... :D
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Spišská Nová Ves
Hmm..Také niečo mať. to by bolo super :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
My běháme na chodbě, máme tam dřevěnou lavičku a dřevotřískovou bedničku od repráku z auta, nejlepší schovávačka a pak taky lezou ke zdi mezi skříňo-klec a zeď, to je jejich. Ale jinak je to taky jen jejich místnost, nic jim tam nehrozí a mají tam svoje, jen denně zametám bobečky :-D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nic extra ale mě se to líbí není to hotové to prkn o vepredu tam neni přibité a jeste bude jedno pod nim :) ta díra na špunt bude zavařená a jeste ten dřez budu natírat nově :) Myslim že budou mit činčilky v pokojíčku luxusní koupelničku :D:D:D:D

-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se konečně dokopala vyfotit klec ale ještě je potřeba ji doladit chybí houpačka větev a trubka jako seníček
Přijmám návrhy na zlepšení :D
Přijmám návrhy na zlepšení :D