Úraz elelktrickým proudem
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
moji dělají taky čurbes v koupelně kde mám pračku a samo že se Mišák už juknul trošku na její šňůru, tak přítel od někud donesl takový ten chránič kabelů, omotá se to okolo a připomíná mi to např. šňůru od telefonu (pevné linky) a zatím to funguje :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Kontaktovala jsem několik veterinářů s dotazem zdali se zachraňují zvířátka po úrazu el. proudem. Odpověď zněla NE. Takže buď to přežije... nebo ne.
Jediné co se dá udělat je dobře hlídat aby k úrazu vůbec nedošlo!!!
Jediné co se dá udělat je dobře hlídat aby k úrazu vůbec nedošlo!!!
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: okr. Opava
tak to já preventivně všechny káble vytahuju ze zásuvky před venčením... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
Terezka napsal:Jo jo, o několik kabelů už jsme přišli. Nevím, jak to bylo popořadě. Jednou překousal kabel od telefonního záznamníku 12 V, překousal kabel od lampičky pod proudem 220 V, překousal nabíječky od mobilu pod proudem, to je jen pár voltů a nahlodal na dráty kabel od notebooku zapojený v síti před trafem, taky 220 V. Nikdy jsem u toho nebyla, ječení se nekonalo, vždycky jsem jen objevila následky.
Musím podotknout, že já taky vždycky našla až výsledky - máme ohryzanou anténu od hifiny, kabely od repráků a kabel k počítači, sluchátka do diskmana to nezvládly... :arrow: činča bez následků :lol:
Denda se docela naučil, že když zhouknu, tak od kabelů frčí jak namydlenej :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Mišulka napsal:Terezka napsal:Jo jo, o několik kabelů už jsme přišli. Nevím, jak to bylo popořadě. Jednou překousal kabel od telefonního záznamníku 12 V, překousal kabel od lampičky pod proudem 220 V, překousal nabíječky od mobilu pod proudem, to je jen pár voltů a nahlodal na dráty kabel od notebooku zapojený v síti před trafem, taky 220 V. Nikdy jsem u toho nebyla, ječení se nekonalo, vždycky jsem jen objevila následky.
Musím podotknout, že já taky vždycky našla až výsledky - máme ohryzanou anténu od hifiny, kabely od repráků a kabel k počítači, sluchátka do diskmana to nezvládly... :arrow: činča bez následků :lol:
Denda se docela naučil, že když zhouknu, tak od kabelů frčí jak namydlenej :lol: :lol:
Jelikoz jsem choval i veverku, a to je vetsi "hlodal", tak mam vsechny kabely nepristupne - jedine co by mohla prekousnout je koaxial od TV anteny, a tam neni proud, takze je to bez nasledku.
Jinak sem videl kralika, co prekousnul 220V kabel - sice to jeste par mesicu prezil, ale ty nasledky mu uz zustaly - nic pekneho napohled...
Takze nez ji pustim, skontroluji vsechny zasuvky a stejne je vybeh jen pod kontrolou :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úraz elelktrickým proudem
tá moja potvorka raz prekúsala predlžovačku a dostala peknú šajbu. vyhodila v celom byte poistky/ističe. celkom som zabudla, že mám pod posteľou predlžovačku. bola tam skôr, ako som mala činči, tak som na ňu jednoducho zabudla. všekty káble mám omotané elektroizolačkou. ale tento jeden nebol. činči si spálila papuľku, chĺpky na jednej packe, jazyk, a fúzy mala skrútené ako strunky a zapáchali ako upražené vlasy. stále sa ich snažila narovnať, chúďa. ďalšie dva dni nič nemohla jesť, lebo ju bolela tlamička, pila iba vodu. ale postupne sa jej to zahojilo. ale káblikom stále nemôže odolať. nepoučiteľné zviera! :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
To měla tvoje činča neuvěřitelné štěstí!
:shock:
:shock:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Neracityy
moje čiča taky kouše dráty.. strašně mě to štve a bojim se.. pár jich máme i nahldanejch.. a jednou dokonce dostala i ránu.. ale táta řikal že v tom bylo malý napětí takže jí to nic neudělalo.. naštěstí.. ale spíš si myslim že když koupíte ty plastový kryty nebude činča hlodat je?? plastová hmota je pro ně dost nebezpečná ne?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 4
- Kontaktovat uživatele:
kisulka07 napsal:moje čiča taky kouše dráty.. strašně mě to štve a bojim se.. pár jich máme i nahldanejch.. a jednou dokonce dostala i ránu.. ale táta řikal že v tom bylo malý napětí takže jí to nic neudělalo.. naštěstí.. ale spíš si myslim že když koupíte ty plastový kryty nebude činča hlodat je?? plastová hmota je pro ně dost nebezpečná ne?
no než prokouše plastovej kryt, tak ji odtahnes pryc ...
a nevim, jestli je vic nebezpecnej ten plast nez rana 220 V .... :roll:
-
- Stříbrný uživatel
jde o to, ze kabely ji tvarem pripominaji vetvicky... kdyz jim pri vybehu date nejakou vetvicku, nebo ozelite varecku, tak verte, ze nez kabel kousne do dreva ;)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sepp tak ty si nie som tak ista, moje cince maju vetvicky pri vybehu ale aj tak ich to stale taha k tym kablom, radsej ohrdnu vetvicku len aby mohli sa pustit do kabla :twisted:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
catherine napsal:Sepp tak ty si nie som tak ista, moje cince maju vetvicky pri vybehu ale aj tak ich to stale taha k tym kablom, radsej ohrdnu vetvicku len aby mohli sa pustit do kabla :twisted:
Presne ako u nás, ak by v hustom lese bola vyhodená stolička, tak na 100% začnú ohlodávať ju :twisted: a nie stromky :roll: . Na to majú 6. zmysel.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:catherine napsal:Sepp tak ty si nie som tak ista, moje cince maju vetvicky pri vybehu ale aj tak ich to stale taha k tym kablom, radsej ohrdnu vetvicku len aby mohli sa pustit do kabla :twisted:
Presne ako u nás, ak by v hustom lese bola vyhodená stolička, tak na 100% začnú ohlodávať ju :twisted: a nie stromky :roll: . Na to majú 6. zmysel.
Omlouvám se za tohle OT, ale jak psal Styro, vzpomněla jsem si na tenhle článek o bobrech http://www.blesk.cz/Clanek67348.htm :)
-
- Stříbrný uživatel
STYRO napsal:catherine napsal:Sepp tak ty si nie som tak ista, moje cince maju vetvicky pri vybehu ale aj tak ich to stale taha k tym kablom, radsej ohrdnu vetvicku len aby mohli sa pustit do kabla :twisted:
-- o ono je to asi o "lenosti" - proc okusovat tvrde drevo, kdyz ten kabel je mekci.. :lol:
-- jinak me zatim radeji ohlodava vetve nez nabytek ;)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jsem šťastný člověk, můj Ferdík už neohlodává při výběhu nic. Stačí mu siporex a tvrdý chleba. Dneska kabely a nábytek a ani knihy už nejsou jeho gusto.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
terezka tak to si fakt stastny clovek, u nas sa zerie vsetko a do radu bez vynimky, drzia bodovu dietu, co vidia to zbodnu, alebo hlodnu :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
jo.. tak podobně to vypadá i u nás.. všechny rožky nábytku či zdí jsou poctivě zaobleny.. :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Terezka napsal:Jsem šťastný člověk, můj Ferdík už neohlodává při výběhu nic. Stačí mu siporex a tvrdý chleba. Dneska kabely a nábytek a ani knihy už nejsou jeho gusto.
Tak to já mám asi zvláštní druh, "činčila hlodající škodolibá" :roll: .
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Styro neboj, nie si v tom sam :lol: :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Nikde není psáno, že činčila škodolibá pouze ohlodává. Moje čičnila škodolibá naschvál čůrá, jednou si sednul na tátu a sprostě se na něj vymočil. :roll:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No moja Chica sa vycika barskde ,vobec na nu neplati ze cika iba v klietke s oblubou cika na koberec ci parkety, na mne to este neskusala :P
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 4
- Kontaktovat uživatele:
v tomhle ohledu mám tedy "svatouška", protože (a to musim zaklepat na dřevo) zatím čůrá jen na dno klece do podestýlky ... dáváme mu jí k dispozici i na výběh, aby ho ani nenapadlo čůrat někam jinam ... Samozřejmě vyjímka potvrzuje pravidlo a asi jednou se vyčůral jinam ... :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 13
- Kontaktovat uživatele:
tak to máme taky pěkně škodolibý čuníky :oops: co jsou kluci spolu, tak čuraj v kleci všude :oops: všechny poličky i domečky už mají "podepsané", dokonce i houpajdu a plyšovýho psa, na kterým chrněj :twisted: Když se jim to čas od času pořádně vydrbe, jsou celý nesví a značkujou si to jeden přes druhýho nanovo :cry:
škoda že to nejde něčím natřít, aby se to jen setřelo, ale když to hlodaj, tak je asi jediná možnost se s těma flekama smířit : :evil:
škoda že to nejde něčím natřít, aby se to jen setřelo, ale když to hlodaj, tak je asi jediná možnost se s těma flekama smířit : :evil:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 13
- Kontaktovat uživatele:
když bydleli ještě každý zvlášť, tak čurali jen do hoblin. Teď co jsou spolu, jde stranou veškeré slušné vychování... :roll: :oops: Je možný, že se to ještě odnaučí????
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna sa to uz neodnaucia :roll:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”