Skřínoklec
-
- Stříbrný uživatel
Skřínoklec
Myslíte,že by se dala s této skříně udělat klec pro 3 činčiláky :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Může :D já budu dělat taky už mám i plánek:
Ty tmavé kolečka jsou poličky
Ty tmavé kolečka jsou poličky
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To je vestavěná skříň?Chtělo by to pak nějak zabezpečit aby neohlodávali natřené části.
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:To je vestavěná skříň?Chtělo by to pak nějak zabezpečit aby neohlodávali natřené části.
Já ji používám zatím na věci.Ale jinak mám doma dvě,a ta jedna mi je k ničemu..Už ji hlodávali ze zdola :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ale budou v ní bydlet,takže v ní budou trávit víc času a vymýšlet lumpárny :D nevíš čím je natřená.Ale určitě je jen zvenku,tak by šlo jí jen zabezpečit aby se nedostali na kraje a nehlodali.
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:Ale budou v ní bydlet,takže v ní budou trávit víc času a vymýšlet lumpárny :D nevíš čím je natřená.Ale určitě je jen zvenku,tak by šlo jí jen zabezpečit aby se nedostali na kraje a nehlodali.
Nevím čím,zeptám se rodičůů,to by měli vědět :D No ještě to musím snima probrat jestli ano :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je to laminát jako každá jiná skříň.Nehledě že dveře a poličky bude dělat ze dřeva.Takže určitě nádhernej bejvák.
-
- Stříbrný uživatel
ajtik napsal:Podle mě je to laminát jako každá jiná skříň.Nehledě že dveře a poličky bude dělat ze dřeva.Takže určitě nádhernej bejvák.
Si myslím,že by to bylo pro ně suprový ..Mít takhle velký bejvák :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vysadíš dveře a uděláš je z klasického dřeva a pletiva,tak to bude fajn.Budou mít perfektní velké bydlení a výběh.Třeba ti pak přestanou v noci tolik zlobit. :D
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:Pokud vysadíš dveře a uděláš je z klasického dřeva a pletiva,tak to bude fajn.Budou mít perfektní velké bydlení a výběh.Třeba ti pak přestanou v noci tolik zlobit. :D
No musím říct.Co mám doma SNížka je od Chipa,,zatím´´ klid :D Já myslela,že by se dalo použít i ty dveře by byli vysouvačky,ale muselo by se tam něco dát,aby je neotevřeli :) Včera jsem tam strčila na rychlo SNížka,abych mohla rychle přesunout kluky do velké.. A když jsem tam vidělá SNížka,že tam je a že to i vypadalo pěkně,že by tam mohly mít bydlení..Dřevo je z dřevotřísek :( Nevadí to..
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Když necháš okraj dveří a dáš tam pletivo,mohli by ti je okusovat mezi pletivem.My je máme ojeté od zoubků,i když nevím jak se tam propracovali.Možná hustčí pletivo a až ke krajům by pomohlo.
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:Když necháš okraj dveří a dáš tam pletivo,mohli by ti je okusovat mezi pletivem.My je máme ojeté od zoubků,i když nevím jak se tam propracovali.Možná hustčí pletivo a až ke krajům by pomohlo.
Jo :) No ještě vymyslím nákres,jak budou poličky atd.. A zeptám se táty jestli mi to neudělal,pro kluky..Řekl mi ,že je mu jedno ,že budu mít tři :D
Nevadí dřevotříska??
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Na poličky by bylo lepší masivní dřevo.
-
- Stříbrný uživatel
Jak to ??
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tvrdé dřevo ti vydrží mnohem déle,pokud ho natřeš bezbarvým lakem (potravinářským,určen na hračky),dobře se to udržuje-psala jsi že to dost čůrají po poličkách :D
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:Tvrdé dřevo ti vydrží mnohem déle,pokud ho natřeš bezbarvým lakem (potravinářským,určen na hračky),dobře se to udržuje-psala jsi že to dost čůrají po poličkách :D
No jsem zjistila,že to dělal Chip strachem už ,ale nedělá.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
poličky musí být z masivu, eventuelně když z lamina, tak obložit plechem, aby je nemohli hlodat. Ale jsem zásadně pro dřevěné poličky, protože je obvykle hryžou mnohem radši než když jim dáš jen jednu dvě větve, takže si víc brousí zuby. Lamino (dřevotřísku) hlodat nesmí, dělají se z toho ostré třísky, který jim můžou poranit tlamu a to může být u činčil pořádný průšvih.
Co se týče dvěří, tak si nemyslím, že je dobrý nápad nechat tam zasouvací - za prvé to asi nebude moc držet, když se budou snažit, mohli by se mezi ně skřípnout a tak podobně, navíc když budeš lovit jednu nahoře tak ti tou dírou zdrhne druhá dole - osobně jsem zastánce dělených dveří (mám čtvery, ne jen dvoje), a normálně otevírací. Taky nevím, jak je ta tvoje skříň vysoká, ale když je vyšší, tak by se měly udělat radši dvě patra, jen s průlezem, nebo prostě do půlky širokou polici přes většinu prostoru, aby nehrozilo, že ti činča žuchne víc jak z metru.. A u těch dveří je nejlepší jim zabránit v ohlodávání prostě tak, že to pletivo (čtvercový, nikdy to šestihraný králičí - to prokousnou jako nic) přiděláš z vnitřní strany, ne z vnější. u činčil není problém lakované dřevo nebo lamino v případě, že nikde nemají hranu - tak ho nemůžou začít likvidovat..
Co se týče dvěří, tak si nemyslím, že je dobrý nápad nechat tam zasouvací - za prvé to asi nebude moc držet, když se budou snažit, mohli by se mezi ně skřípnout a tak podobně, navíc když budeš lovit jednu nahoře tak ti tou dírou zdrhne druhá dole - osobně jsem zastánce dělených dveří (mám čtvery, ne jen dvoje), a normálně otevírací. Taky nevím, jak je ta tvoje skříň vysoká, ale když je vyšší, tak by se měly udělat radši dvě patra, jen s průlezem, nebo prostě do půlky širokou polici přes většinu prostoru, aby nehrozilo, že ti činča žuchne víc jak z metru.. A u těch dveří je nejlepší jim zabránit v ohlodávání prostě tak, že to pletivo (čtvercový, nikdy to šestihraný králičí - to prokousnou jako nic) přiděláš z vnitřní strany, ne z vnější. u činčil není problém lakované dřevo nebo lamino v případě, že nikde nemají hranu - tak ho nemůžou začít likvidovat..
-
- Nový uživatel
nechci zakládat nové vlákno. mám skříňoklec 170x100x60 VxŠxH mám tam zatím dvě holky- Kolik se jich tam může vejít max můj odhad jsou 4-5 je to správný odhad??
-
- Stříbrný uživatel
lachim26 napsal:nechci zakládat nové vlákno. mám skříňoklec 170x100x60 VxŠxH mám tam zatím dvě holky- Kolik se jich tam může vejít max můj odhad jsou 4-5 je to správný odhad??
no možno by si tam mestil aj tých 5 činčiliek, ale popravde čím viac má činčilka miesta tým lepšie....tým chcem povedať, že čím viac budeš mať činčiliek tým viac sa budú na seba tlačiť a ...ale ak by si chcel ešte jednu tak by to bolo ešte v pohode, ale prosto 5 v jednej klietke mi pripadá moc. Je to len môj názor, ešte sa určite niekto k tomu vyjadrí. :wink: