Bobecky a jejich konzistence

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Chuck

Bobecky a jejich konzistence

Příspěvekod Chuck » Pá Srp 04, 2006 21:58

Ahoj. Dnes jsme si donesli domu cinciliho kluka. Vzhledem k tomu ze delsi dobu chovame osmaky a na prichod cincily jsme se pripravovali prekvapila nas vec kterou nevime. Nas Čip haze krasny bobecky jako podle ČSN ale ma to jednu chybu. Pres to ze maji perfektni tvar i dobrou barvu jsou dost mekke a lepi. U osmaku jsme zvykli na pekne tvrdy a suchy granulky. Nasemu cincilackovi se ale jeho vytvory obcas prilepi na srst kolem prcky nebo na nozicku. To je u cincilek normalni?

Disable adblock

Haskinka99

Re: Bobecky a jejich konzistence

Příspěvekod Haskinka99 » Pá Srp 04, 2006 22:06

Chuck napsal:Ahoj. Dnes jsme si donesli domu cinciliho kluka. Vzhledem k tomu ze delsi dobu chovame osmaky a na prichod cincily jsme se pripravovali prekvapila nas vec kterou nevime. Nas Čip haze krasny bobecky jako podle ČSN ale ma to jednu chybu. Pres to ze maji perfektni tvar i dobrou barvu jsou dost mekke a lepi. U osmaku jsme zvykli na pekne tvrdy a suchy granulky. Nasemu cincilackovi se ale jeho vytvory obcas prilepi na srst kolem prcky nebo na nozicku. To je u cincilek normalni?

No tak nemali by sa lepit,,, co im davas papat?

Chuck

Příspěvekod Chuck » Pá Srp 04, 2006 22:20

No normalne bastil vojteskovy granulky. Akorat mi ted dochazi ze mu panicka dala na privitanou a malou uplatu kousicek broskve. Samozrejme syrove. To by mohlo vezt k prujmu. To se muze projevovat i takhle meknutim bobku?

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

proti průjmu

Příspěvekod tuta » So Srp 05, 2006 3:48

Ahoj,
jestli se to nespraví zkus mu dát pár borůvek, na čerstvé ovoce bacha, může způsobovat průjmy........

Disable adblock

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » So Srp 05, 2006 9:50

jojo, tou broskví to být může. A vojtěškový granule - na ty taky bacha, vojtěšku ano, ale pouze v omezeném množství. Já dávám na počátek průjmu buď sušený heřmánek, který se dá koupit v každé lékárně nebo ovesný vločky, ty taky staví. Ty borůvky, co radí Tuta, ty jsem ještě nezkoušela...

Chuck

Příspěvekod Chuck » So Srp 05, 2006 11:56

Takze diky vsem za pomoc. O reseni prujmovejch stavu jsme tady cetli spoustu prispevku podle tech bychom se zaridili. S tou broskvickou to byl neuvazenej tah kdy si ho panicka chtela trosku koupit a uklidnit hned po prineseni domu. Nadale bude dostavat susenou mrkvicku kterou mame i pro osmaky. Slo mi tu hlavne o to jestli maji byt bobky taky tvrde jako u osmaku. Jeho problem se behem vecera stabilizoval a kolem pulnoci uz behal po pokoji jako hvezda. Prekvapilo me ze za jeden den doma dosahl v cizim prostredi takove zvidavosti... osmakum to trvalo asi tyden. Dokonce se necha od panicky i vzit do naruce bez potizi a neni treba ho nejak drzet. Nasi znami co maji dve cincilky je musi pri chovani vzdycky drzet protoze se sponujou jak maly perka. Pridam fotky do galerie. Byl jsem dokonce s Čipem i nekolikrat vyfocen. Coz se mi jako dvornimu mackalovi spouste opravdu casto nestava. :)

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Ne Srp 06, 2006 12:44

Já mám taky osmáky - a můžu potvrdit, že osmák a činčila mají bobky stejné konzistence, jen činčila má bobky delší. A ani jedny bobky nelepí, když jsou OK. :lol:

Chuck

Příspěvekod Chuck » Ne Srp 06, 2006 13:32

No tak ted to tak mame. Čip je ma jenom delsi oproti osmakum a uz prestali lepit. Asi mel chudak trosku stres z novyho domova a pozornosti kterou jsme mu venovali. To vite vsichni se prisli aspon kouknout.

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Sharona » Ne Srp 06, 2006 21:50

Tak vidíš, už je OK :lol: :lol: :lol: :lol: to je dobře

Chuck

Příspěvekod Chuck » Ne Srp 06, 2006 23:02

Ze je OK??? :o Vubec! Dostal jsem hlasku ze zlobi a bude asi brzo fyzicky potrestan. :D Pritelkyne ho doma dala do nasi velke klece ve ktere je ze dna jen jedna uzsi papirova trubka. Nas milej Microchip se jednou pokusil po ni vylezt ale nepovedlo se mu to. Udelal na panicku zoufalej kukuc ze to tak nepujde. Ta ho okamzite dala jinam a udelala mu uz od samotneho dna z vetvi prolezacku aby se dostal i on nahoru na horni patra. Kdyz ho tam vsak na dno polozila znovu Cipik skocil na tu puvodni papirovou trubku a v pohode po ni vyhopkal nahoru. Po tech peclive nachystanejch vetvickach ani nekouknul. :twisted: Slecna psala ze mel namale ze mela chut s nim zatrepat. Ale kdyz se mu podivala do tech jeho kukadel jak ji koukal do oci z domecku v nejvyssim patre tak rekla ze to proste nejde ho karat. :lol: Bude to proste milacek se vsim vsudy. Jo a vazili sme ho a ma rovnejch 300g.

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Sharona » Po Srp 07, 2006 7:44

Ale nezlobí, činči jsou prostě takový divošci se sametovou srstí a nádherenjma očima. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chuck

Příspěvekod Chuck » Po Srp 07, 2006 10:52

Proste lumpici. S tim jsme pocitali. Jen ne s tim ze hned po dovezeni domu si udela z panicky takhle srandu. Ale je to takovy zlaticko. Ma hrozne roztomily kukadla ze kterejch neni videt jen "jidlo jidlo" jako u nasich osmaku :)

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”