Mláďátka a infekce

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

CincaPH
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Borová 1697, Rožnov p. Radhoštěm
Kontaktovat uživatele:

Mláďátka a infekce

Příspěvekod CincaPH » Po Zář 25, 2006 12:00

A abych toho v poslední době neměla málo.........

Poslední dva porody hned po sobě se nám narodili 3 mláďátka. To 3 malé bylo vždy trošku menší, slabší a očka zalepené. První dva dny zvládl celkem dobře, samička se vzorně starala a mlíčka měla dost, ale sourozenci ho odstrkovali a prali se sním. Snažila jsem se ho vypiplat na umělé stravě, ale nejhorší bylo, že ho celkem hodně pokousali i na tlamičce. Byla jsem u veterináře, dal nám antibiotikové kapky?.. k prstíkům se moc nevyjadřoval. Tlamička se zahojila ale zbytek moc ne. Malý vydržel měsíc, byl poloviční a pak už se jednou neprobudil, přes veškerou snahu, noční vstávání( vždy jednoho staršího sourozence jsem odstavila mimo klec, ať se neperou a střídala jsem to p 3 hodinách i v noci) maličký nepřežil.

A nejvíc mě naštvalo, když jsem zjistila, co měl s nožičkami a že mu šlo možná pomoci. Vzala jsem fotky k velkochovateli a konzultovala, řekl že jde o infekci a stačí místo posypat fungistopem. Já myslela že to má nějaký zlomený či co. Když jsem říkala, že p. Ždˇárská uvádí, že s fungistopem opatrně, že může spálit kůži, pousmál se a řekl, že to je info pro ,,hobbysty´´ protože někteří jsou schopni to fakt hodně přehánět, ale měla jsem prostě nožky zasypat a zánět léčit. To s prominutím nasere, když máte doma 3kg fungistopu ??.a v hodinu H to neumíte použít.

Další porod před měsícem byl stejný, ale maličké jsem hlídala, očka se sami otevřeli po omývání borovou vodou a malého nepokousali, přesto vydržel jen 3 dny a v podstatě jsem ho nestihla ani dokrmovat, protože jsem myslela že pije a zvládá. Ráno byl zaražený, vzala jsem si ho na ručky a za chvilku začal jakoby hůře dýchat a odešel mi v náručí?.. Činčilky mám 8 let, za sebou spoustu porodů a komplikací, ale tohle mě dorazilo.

Disable adblock

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Po Zář 25, 2006 12:14

To je mi líto. Ale asi moc neporadím. Fugni stop přidáváme pravidelně do písku a hned po sobě měla naše Maja 3 a 4 mladý, 14dnů jsme přikrmovali a zvládli to všichni! Jestli jste byli na veterině tak je otázkou jestli ten veterinář opravdu činčilám rozumí (jak se tu stále dokolo opakuje... je možné že můj první Mišák taky kvůli tomu umřel...) a jak rychle mamča měla mrňata po sobě? Nebo taky když se něco ser... tak se ser.... všechno! Tak snad už bude líp!!! :wink:

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Po Zář 25, 2006 12:19

taky mi jeden myšáček umřel, ačkoliv jsem dělala vše, co bylo zapotřebí. Všechny tři mláďata byla malinká - v průměru měla 20-36g,což je hodně málo. viz http://cincilavdome.wz.cz/Mladata%2012.5.2006.html
Ale jsem ráda, že aspoň holky jsou v pohodě.
Fungistop taky používám tak, že aplikuju přímo na postižený místo, a to buď štětečkem nebo tampónkem do uší.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”