Více druhů v kleci
-
- Nový uživatel
Více druhů v kleci
Ahoj, otvírám lehce kontroverzní téma dvou druhů v jedné kleci. Starší osmačka a dvě malé činčilky v jedné kleci... Jaké jsou podle vás výhody-nevýhody-možná úskalí. Může toto společenství fungovat, nebo je lepší oddělit činčilky a osmačku nechat samotnou? Máte někdo zkušenosti s chovem činčil s jiným druhem dohromady?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Více druhů v kleci
Vzhledem k rozdílnému biorytmu, stravě, nárocích a velikosti to nedoporučuju. Činčilky by z toho mohli být ve stresu nebo se vzájemně pokousat. Osmáky jsme chovali vždy zvlášť a dále od činčilek, aby je ve dne nerušili.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
V tomto jsem za 1 s Minlub :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Z hlediska výživy bych v tomto příliš problém neviděla, zvířata pocházejí z podobné oblasti a tak mají podobné nároky na stravu i na péči. Co se týče denního biorytmu, tak v tomto je třeba shledávat určitá úskalí, neboť činčila je zvíře noční a naopak osmák denní.
Ale myslím, že už jsem někde četla o společném chovu těchto dvou hlodavců v jedné ubikaci.
Asi je to hodně na zvážení... Dcery od známého mají v jedné kleci morče a činčilu a už si tak spokojeně žijou několik let...
Ale myslím, že už jsem někde četla o společném chovu těchto dvou hlodavců v jedné ubikaci.
Asi je to hodně na zvážení... Dcery od známého mají v jedné kleci morče a činčilu a už si tak spokojeně žijou několik let...