Vyřešili jsme problémy se zoubky

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Božiňka
Nový uživatel

Vyřešili jsme problémy se zoubky

Příspěvekod Božiňka » Pá Dub 04, 2014 21:44

Dnes jsme s Bobem byli na broušení zubů v animal clinic Bila Hora. Zákrok prováděla MVDR. Chylíková. Odnesla jsem Boba tam kolem desáté a kolem půl jedné mi volali, že je to OK a že ho můžu vyzvednout. Stálo to se vším všude 1800. Bob se cítí dobře, papá jako obvykle, má teda dost poničený kožíšek možná nějakým roztokem, ale po koupání se mu určitě znovu nachlupatí. Trochu mu tekly slíny, ale bez krve nebo něco, dostal jabko a spapal i co mu zůstalo v misce. V napáječce má heřmánkový odvar, dostal od doktorky něco proti bolesti na pár dnů do tlamky. Jinak mně ukázala RTG, ty uši vypadají hrozně srandovně :D Snad bude i noc klidná a už se vše spraví.
Mohu tuto kliniku a doktorku doporučit.

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyřešili jsme problémy se zoubky

Příspěvekod Terezka » Po Dub 07, 2014 11:28

Doktorka Chylíková je zlatíčko :), je skvělá a hrozně pozitivní.
Také ji mohu jen doporučit.

Božiňka
Nový uživatel

žadné bobky chjo

Příspěvekod Božiňka » Po Dub 07, 2014 11:43

Ahoj, tak po tom broušení zubů je Bob sice aktivní, veselý, nevypadá že by ho něco bolelo, ale nebobkuje... v kleci to blbě poznám, ale včera jsem mu dala novej spodek a od večera tam neni ani jeden bobek!!! Doktorka mi řikala, že je možné, že bude mít menší průjem, ale děje se přesný opak. Včera jsem ho pustila ven, hrozně si to užival, běhal, hrabal, skakal, pohoda. Jí míň asi kvůli zoubkům a častějí seno a vezme si jen trochu granulek, v napaječce má jemný heřmánkový čaj, včera dostal kousek jablíčka, ale ani po něm nebyl žadný bobek. Břiško má jinak měkké a neboli ho při lehkém hmatání... Mám teda utíkat na kliniku nebo je možné, že po stresu z MHD a vetkliniky nebobkuje?

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: žadné bobky chjo

Příspěvekod Dantha » Po Dub 07, 2014 17:21

Zácpa po převozu se tu řešila teď nedávno... Činčila může mít zácpu ze stresu - stejně jako průjem. V obou případech pomůže podat probiotika. Pokud ale zvíře nebobkuje vůbec, tak bych se možná radší poradila s veteriářem...

Disable adblock

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Příspěvekod Jitka Řeháková » Po Dub 21, 2014 11:42

vynechala bych ten heřmánková čaj, člověka projímá, ale činčily staví. Předpokládám, že už baštíte, dávat hodně sena, jinak já po zákroku 2 - 3 dny dávám namočené granule ( do misky na granule naleju vodu a hned vyleju, granule popustí ), kaši mi moc nechtěly a krmení stříkačkou je problém, nejsou moc kontaktní a lehce ztrácejí důvěru. Většinou po třech dnech už začínáme normálně, opakujeme po měsíci a půl korekce.

Božiňka
Nový uživatel

Příspěvekod Božiňka » Út Dub 22, 2014 20:07

Jo, Bob se snad uzdravil, ale uz nehryze tak jako driv. Okousal mi vsechen nabytek, ale ted jen parkrat kousne do policky. Na konci dubna jdeme na kontrolu, uvidime co mi rekne. Jinak zere vsechno, ale moc nehryze, se ho ani nebojit poustet po rekonstrukci ((

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Příspěvekod Jitka Řeháková » Čt Dub 24, 2014 13:27

Pokud bude všechno v pořádku, určitě si kousne, to známe, i když je pravda, že namísto nábytku vítězí spíš rohy chodby - omítka dostává zabrat pokud je včas neodkšicnu. V kleci mají každý dva kusy minerálního kamene, ale to není ono. Musí se lumpačit.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”